Alegeti banane verzi si nu mancati piureuri. Pentru o dieta sanatoasa, evitati sa faceti piure de cartofi si sa gatiti cu ulei de masline, mancati banane verzi si beti multa apa. Acestea sunt principalele sfaturi venite din partea unui emerit profesor de biochimie din Marea Britanie. Consumul de banane dulci ca mierea, piureul de cartofi sau alte preparate care presupun mixarea sunt trecute la capitolul "placeri vinovate" de catre Rodney Bilton, un reputat profesor in biochimie de la Universitatea John Moores din Liverpool, Marea Britanie. Avand 15 ani petrecuti in domeniul cercetarilor alimentare, Bilton rescrie regulile in materie de nutritie, spulberand unele mituri, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Epidurala la nastere scade riscul de depresie postnatala. Psihiatrii explica care este impactul durerii asupra mamelor. Femeile care cer o anestezie epidurala inainte de a naste sunt mai putin expuse riscului de a dezvolta o depresie postnatala, sustin cercetatorii chinezi. Un studiu recent arata ca mamele care au apelat la anestezia epidurala in timpul travaliului prezinta un risc cu 14% mai mare de a suferi de depresie postnatala la sase saptamani dupa nastere. Acest risc este, in medie, de 35% pentru femeile care nu au solicitat acest tip de anestezie. Injectia epidurala a fost singura metoda de controlare a durerilor pentru femeile aflate in travaliu, scrie EVZ.

Alimentele devin bomba din cauza caldurii! Sfaturi pentru siguranta alimentelor pe timp de vara. Cand vorbim despre gratar la iarba verde, picnicuri si alte activitati desfasurate in afara casei ne gandim imediat la vara. Temperaturile ridicate transforma alimentele in bombe cu ceas. Bacteriile din mancare se pot reproduce mult mai repede la temperaturi intre 4 si 60 de grade Celsius, conform liderului echipei de educatie de la centrul de Administrare a Alimentatiei si Medicamentelor pentru Siguranta Alimentelor si Aplicarea Nutritiei, Marjorie Davidson. "Din fericire exista foarte multe metode prin care se poate preveni imbolnavirea", a subliniat Davidson intr-un comunicat de presa, scrie Doctorul zilei.

4 obiceiuri care te lasa fara energie. Te-ai intrebat vreodata de ce te simti obosit si lipsit de energie, desi nu ai depus un efort prea mare? Ei bine, exista niste obiceiuri care te scurg de energie si la care nici macar nu te-ai gandit. Uiti sa bei apa: Te intrebi destul de des de ce te simti obosit si lipsit de energie? Ei bine, deshidratarea este cauza. Acest obicei il au foarte multi dintre noi si se intampla atunci cand suntem ocupati sau concentrati pe o anumita activitate. Desi avem tendinta ca atunci cand ne simtim obositi sa bem o cafea, aceasta poate fi inlocuita usor cu un pahar de apa. Vei observa ca apa te va ajuta sa-ti mai revii si sa te simti mai bine. Sari peste micul dejun..., scrie Click.

Cum pot distruge parintii dintii copiilor, dandu-le "alimente sanatoase". Multi copii se confrunta cu probleme stomatologice, uneori grave, necesitand chiar extractia dintilor, din cauza unor obiceiuri alimentare considerate sanatoase, permise sau incurajate de catre parinti, spun expertii stomatologi. Nu numai copiii din medii sarace sufera de o proasta sanatate a dintilor, ci si multi dintre copiii proveniti din familii cu o situatie materiala buna, spun expertii britanici. Cauza o constituie ignorarea efectelor pe care le au asupra danturii anumite alimente, pe care parintii le considera sanatoase. Mai exact, unii parinti nu le dau copiilor dulciuri in exces, dar le ofera ceea ce cred ei a fi o alternativa sanatoasa, si anume fructe uscate, precum caise, curmale, stafide, scrie Adevarul.

Dieta disociata ne poate imbolnavi de diabet. Diabetul zaharat este una dintre cele mai grave boli cronice care pot aparea in urma unei diete disociate. "Excesul de proteine, glucide si lipsa potasiului sau a altor minerale care pot aparea in unele zile atunci cand tinem o dieta disociata induc organismului dezechilibre majore, care se pot solda cu aparitia unor boli metabolice, diabetul zaharat fiind una dintre cele mai importante", atentioneaza dr. Eduard Adamescu, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice. Alte efecte care pot aparea dupa terminarea unei diete disociate sunt revenirea la greutatea initiala sau chiar acumularea unor kilograme in plus - asa-numitul efect yo-yo - si celulita, scrie Gandul.