Beneficiile nebanuite ale iaurtului probiotic. Consumul iaurtului probiotic, cel care contine organisme vii, denumite si "bacterii bune", ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare, riscul de atac cerebral si ar putea reduce tensiune arteriala, anunta cercetatorii din Australia. Cercetatorii de la Institutul pentru sanatate Griffith si de la Scoala de medicina din Australia au examinat datele stiintifice obtinute prin participare a peste 540 de voluntari, informeaza mediafax. S-a descoperit ca un consum regulat de alimente ce contin bacteria vii, cum ar fi iaurtul, laptele batut si sana, scade tensiunea arteriala, iar alimentele probiotice care contin mai multe specii de bacterii sunt mai eficiente. "Consideram ca probioticele scad tensiunea arteriala si au, de asemenea, si alte efecte pozitive asupra sanatatii, inclusiv reducerea colesterolului, scaderea glucozei din sange si a insulinorezistentei" , declara Jing Sun, coordonatoarea studiului, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cozile de visine, benefice pentru sanatate. Vezi la ce afectiuni ajuta. Cu gustul lor dulce-acrisor, visinele sunt fructele potrivite pentru zilele calde de vara, dar putini cunosc insa cate efecte miraculoase au atat fructele, cat si coditele lor asupra sanatatii noastre. n scop terapeutic, de la visin se folosesc coditele fructelor, frunzele si scoarta ramurilor tinere. se colecteaza coditele fructelor, care se usuca la soare, in strat subtire. Pentru a evita mucegairea sau brunificarea, acestea se intorc in fiecare zi si se pastreaza in pungi de hirtie. In aceste conditii, coditele vor avea un gust amarui-astringent si o culoare brun-verzuie. Cozile de visine au puternice efecte diuretice, datorita continutului ridicat de saruri de potasiu si flavonoide, anuntaLibertatea.

Galbenelele, planta de leac in bolile femeiesti. Exista numeroase plante care, prin actiunea lor calmanta, antiinflamatorie si dezinfectanta, sunt de ajutor pentru prevenirea si chiar pentru tratarea unor probleme specific feminine. Galbenelele sunt un remediu pe care poti conta cand vine vorba de bolile femeiesti. Planta este folosita pentru spalaturile locale: se face o infuzie cu ajutorul a 10 g de flori la 100 ml de apa clocotita (se lasa la infuzat jumatate de ora). Galbenelele au o actiune antiinflamatoare si calmanta, fiind de mare ajutor si in tratarea unor afectiuni genitale, precum leucoreea, tricomonaza si candidoza. Pentru o buna igiena locala, precum si in caz de secretii vaginale anormale, se poate folosi si infuzia de pelin, planta cu efect antiseptic, obtinuta din 2 lingurite de planta la 200 ml de apa fiarta, inforeazaAdevarul.

Doua condimente ieftine si naturale care regleaza glucoza din sange. Pentru pacientii cu diabet de tip 2 au fost descoperite doua ingredient care scad glucoza din sange si se gasesc in orice bucatarie. Este vorba despre rozmarin si oregano, condimente foarte populare in bucataria italiana si latina, informeaza medicaldaily. Cercetatorii au vrut sa vada cum diferite tipuri de plante si condimente intereactioneaza cu enzima responsabila de diabet si daca au acelasi efect ca medicamentele. Pentru acest studiu , dr. Elvira Gonzalez , din Divizia de Nutritie si Departamentul de Alimentatie si Stiinta, de la Universitatea Illinois, impreuna cu echipa ei, au incercat sa gaseasca metode naturale si ieftine pentru a lupta impotriva diabetului de tip 2. Studiul a fost facut pe un numar mare de pacienti(africani-americani, latino-americani ) care nu-si puteau permite medicamentele. Pentru pacientii cu diabet de tip 2 au fost descoperite doua ingredient care scad glucoza din sange si se gasesc in orice bucatarie.Este vorba despre rozmarin si oregano, condimente foarte populare in bucataria italiana si latina, informeaza medicaldaily. Cercetatorii au vrut sa vada cum diferite tipuri de plante si condimente intereactioneaza cu enzima responsabila de diabet si daca au acelasi efect ca medicamentele, scrieDoctorulZilei.ro.

Opt lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre avort. Daca faci sau nu un avort este doar decizia ta, insa inainte de a merge la cabinetul ginecologului trebuie sa stii totul despre interventia pe care o vei suferi. Iata cateva lucruri pe care probabil nu le stiai despre avort. Ce se intampla in timpul unui avort. Sub anestezie, de obicei locala, vaginul este deschis cu ajutorului unui specul, apoi se dilata colul uterin. Se introduce in uter un tub si, cu ajutorul unui aparat special, se absoarbe continutul uterului. Uneori, se folosete si o chiureta pentru a verifica daca uterul este gol sau pentru a indeparta tesutul care a ramas in uter. Ce simti in timpul unui avort. Atat in timpul, cat si dupa avort vei simti crampe asemanatoare cu cele de la menstruatie. Uneori sunt mai usoare, alteori mai puternice si nimeni nu iti poate spune cat de rau va fi. De obicei, avortul se face sub anestezie locala care poate fi combinata cu o sedare usoara. Unele clinici ginecologice ofera si anestezie generala - dica vei "dormi" pe toata durata interventiei - insa acest tip de anestezie presupune un risc mai mare, anuntaUnica.ro.