Semne de alarma care anunta o infectie urinara. Infectiile tractului urinar sunt afectiuni des intalnite. Frecventa infectiilor urinare depinde de varsta si sex, aproximativ 50% din femei si 15 % din barbati vor suferi cel putin o infectie a tractului urinar de-a lungul vietii. Femeile fac mai des infectii urinare decat barbatii. Explicatia este data de anatomia aparatului urinar, identic la ambele sexe cu exceptia uretei. Acest organ care inchide aparatul renal are dimensiuni mai mici in cazul femeilor si astfel devine permisiv in fata germenilor. Infectiile urinare sunt afectiuni inflamatorii produse de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar ,unde se dezvolta si determina in timp modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare. Infectiile urinare sunt afectiuni importante in practica medicala, atat prin frecventa lor (infectiile tractului urinar inferior fiind printre cele mai frecvente infectii tratate), cat si prin potentialul lor de gravitate, infectiile tractului urinar putand evolua spre leziuni renale severe, scrieDoctorulZilei.

UTILEFoto: Colaj foto

Solutii naturale impotriva transpiratiei. Chiar daca uneori pare de-a dreptul insuportabila si dizgratioasa, este foarte important de inteles ca transpiratia este cat se poate de fireasca si necesara. Aceasta reprezinta un proces fiziologic manifestat in desfasurarea unor importante functii ale organismului si anume: de reglare a echilibrului termic (mentine temperatura interna a corpului la 37 de grade C); de eliminare a produselor (toxinelor) rezultate in urma arderilor metabolice; de protectie a pielii (o hidrateaza si o curata de celulele moarte). Prin urmare, tanspiratia nu trebuie niciodata blocata, ci doar reglata. Transpiratia este un lichid apos, incolor si acid, continand in proportie de 99% apa si 1% alte substante (sodiu, potasiu, clor, fosfor, magneziu, zinc, substante azotate neproteice, uree, acid lactic etc.). De aceea, imediat secretata, transpiratia este aproape fara miros, anuntaAdevarul.

Adevarul scarbos despre perne. Cat de des trebuie sa o schimbi. Circa 70% dintre oameni considera ca o perna confortabila este foarte importanta pentru un somn odihnitor. Vezi care este adevarul scarbos despre perne. Cat de des trebuie sa o schimbi, ca sa nu te imbolnavesti. Multi gasim cu greu o perna care sa ne faca somnul dulce si daca am reusit sa gasim una, o tinem toata viata si chiar o luam cu noi cand ne mutam. Specialistii sunt de parere ca o perna trebuie aruncata si inlocuita o data la sase luni! "In cel mai rau caz, perna pe care dormiti trebuie schimbata la doi ani", spune Robert Oexman, director la Institutul pentru Somn din Washington DC, informeazaUnica.ro.

Tintaura face curatenie generala in organism. Tintaura ( Centarium erythraea) este o planta erbacee care creste spontan prin fanete, poieni, la marginea padurilor din zona de campie pana la cea alpina. Denumirea latineasca s-a pastrat de la legenda centaurului Chiron care, se spune, ca si-a vindecat ranile folosind aceasta planta. Unele dintre denumirile populare ale tintaurei redau proprietatile plantei :fierea pamantului pentru ca este foarte amara, iarba de friguri deoarece scade febra, iarba incepatoare de sange pentru ca reface si detoxifica sangele. In scop terapeutic, specialistii recomanda sa se foloseasca partile aeriene inflorite ale tintaurei care se recolteaza in perioada de inflorire, in lunile iulie, august si septembrie, iar preparatul principal care se obtine din flori este infuzia, scrieClick.

Reguli pe care sa nu le incalci niciodata cand iei medicamente. Sfaturile medicului in ceea ce priveste tratamentul cu anumite medicamente in functie de mesele zilnice pot parea irelevante si nu toata lumea le respecta, conform Agerpres. Iata de ce este important sa ne ascultam medicul: In functie de tipul de medicament alimentele pot accelera sau incetini absortia sa in organism. De asemenea, conform asociatiei farmacistilor din Saxonia Inferiora, alimentele pot slabi sau intari efectul medicatiei. Daca medicul recomdanda pacientului sa ia un anumit medicament inainte de masa, asta inseamna de obicei un interval de timp cuprins intre 30-60 de minute inainte de a manca, spun specialistii, anuntaDoctorulZilei.

Leacuri contra intepaturilor de insecte. Pericolul intepaturilor de insecte se afla peste tot: la iarba verde, la mare sau la tine acasa. Cum piscaturile vin la pachet cu inflamatii si roseata a pielii, cu senzatii de usturime si de mancarime, nu ne dorim decat sa scapam cat mai repede de aceste simptome. Din fericire,exista multe remedii pentru acreasta problema. Primul pas pe care trebuie sa-l faci dupa ce ai fost intepat de o albina sau de o viespe este sa scoti acul. Cel mai bine este sa folosesti o penseta. Apoi, trebuie sa cureti bine locul, cu apa si sapun si abia dupa aceea sa folosesti remediile naturale. In cazul unei intepaturi de albina, pune o felie de ceapa pe locul afectat, caci reduce inflamatia. Peste ceapa, pune si un cub cu gheata, care ajuta la reducerea senzatiei de usturime. Si usturoiul este eficient: piseaza un catel de usturoi, amesteca-l cu un pic de sare grunjoasa si aplica pe locul afectat. Astfel, nu vei mai resimti foarte tare durerea, informeazaAdevarul.