​Feluri crunte in care caldura mare iti afecteaza sanatatea. Ce sa faci si ce sa nu faci. Lunile de vara si caldura insuportabila ne prost dispun pe toti. Dispozitia nu este insa singurul lucru pe care caldura il provoaca trupului nostrum, alte pericole fiind cat se poate de prezente zilnic in cazul in care nu stim sa le prevenim. Copiii, batranii si femeile insarcinate sunt persoanele cele mai afectate si mai sensibile la soarele arzator care insa ne afecteaza pe toti intr-o masura sau alta. Iata care sunt problemele de sanatate care pot aparea daca ignoram cele mai importante trei semne de mai jos. Atunci cand trupul iti este expus caldurii mari, raspunsul sau natural este transpiratia, sistemul automat de racire al organismului. Da, nu ne place dar este cat se poate de necesar! Vrei sa eviti problemele care apar odata cu transpiratia in abundenta? Refa necesarul de apa al organismului hidratandu-te de cate ori ti se iveste ocazia sau simti ca ti-e sete, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci motive pentru a consuma zilnic morcovi. Morcovii fac parte din categoria alimentelor care au un continut nutritiv complex si care asigura organismului nostru numeroase vitamine si minerale. Morcovii sunt o sursa importanta de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotina, potasiu si tiamina. Cel mai important element continut de morcovi este betacarotenul, un antioxidant ce-i confera acestuia culoarea specifica, portocalie. Morcovii ajuta la scaderea riscului de cancer pulmonar, bucal, gastrointestinal, de vezica, de prostata sau de san. Studiile realizate la Institutul de Stiinte Agricole din Danemarca arata o incetinire a multiplicarii celulelor canceroase atunci cand sunt expuse falcarinolului, o substanta ce intra in componenta morcovilor, anuntaAdevarul.

De ce e bine sa mergi la mare. Vacanta la mare inseamna, in primul rand, balaceala si plaja, dar nu numai. Poti profita de aceasta escapada si pentru a te bucura din plin de beneficiile terapeutice ale marii si soarelui pentru sanatate si frumusete. Iata care sunt acestea. Baile in apa marina fortifica si protejeaza organismul si au efecte benefice asupra tonusului muscular si a sanatatii sistemului nervos. Apa de mare este considerata o "portie de sanatate" datorita sarurilor minerale din compozitie ce actioneaza asupra organismului, intensificand metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului si fosforului. De exemplu, o activitate aparent banala, cum este mersul cu picioarele goale prin nisipul de pe plaja, previne si trateaza platfusul. De asemenea, aerosolii marini imbunatatesc problemele respiratorii, informeazaLibertatea.

Cat de periculoase sunt milioanele de bacterii de pe periuta de dinti. O periuta de dinta poate adaposti mai bine de 100 de milioane de bacterii, inclusiv E-coli, candida, dar si diversi stafilococi si streptococi care pot provoaca diaree, dar si infectii ale pielii, arata un studiu recent facut de cercetatorii de la Universitatea Manchester. Un biochimist de la Universitatea din Wisconsin, James Song, sustine chiar ca periuta de dinti ar putea fi legata de afectiuni grave precum bolile cardiace, infarctul, artrita, sau infectiile cronice. Specialistul spune ca o periuta poate adaposti o larga varietate de bacterii, care ajung direct in sange prin micile leziuni de la nivelul gingiilor. "Virusurile hepatitelor A, B si C au fost toate intalnite pe periute. Sporii de hepatita B sunt mai rezistenti si pot ramane acolo timp de cateva luni", ne-a explicat, la randul lui, stomatologul Tariq Idris, care atrage atentia asupra folosirii la comun a periutelor. Chiar daca cei mai multi oameni sunt suficient de rezistenti cat sa nu dezvolte probleme grave, alimentarea constanta cu bacterii a unui organism care are un sistem imunitar scazut poate provoca mari neplaceri, scrieDoctorulZilei.ro.

Deficitul de vitamina D poate dubla riscul de aparitie a dementei. Deficitul de vitamina D la persoanele in varsta pot dubla riscul de a dezvolta dementa potrivit unui studiu al oamenilor de stiinta britanici, informeaza "The Independent". Cercetatorii de la Universitatea din Exter sustin ratele de dementa senila si boala Alzheimer sunt semnificativ mai mari la persoanele cu un nivel scazut de vitamina D, comparativ cu cele cu niveluri normale, potrivit testarilor facute cu pana la sase ani inainte de debutul simptomelor. Studiul a fost publicata in revista "Neurology" si a vizat monitorizarea nivelurile de vitamina D in sangele a 1.659 de persoane de cel putin 65 ani, care nu sufereau de in acel moment de dementa, boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral pentru a putea fi testati. Totodata, descoperirea britanicilor dupa analiza datelor are la baza ideea ca administrarea de vitamina D, produsa de organism mai ales prin expunerea la soare, ar putea proteja impotriva debutului dementei. Solutie este indicata cu precadere pentru cei aflati in zonele nordice ale planetei, unde soarele este putin prezent in timpul lunilor de iarna, anuntaAdevarul.

Sapte condimente care ajuta in lupta impotriva cancerului. Cercetatorii au stabilit ca anumite alimente, inclusiv ierburi si condimente, contin anumite substante care lupta impotriva cancerului. Noi iti dam sapte ingrediente pe care le poti adauga in mancare, pentru a ramane sanatoasa. Ghimbirul este folosit de multa vreme impotriva racelilor si a problemelor digestive, dar cercetatorii au stabilit ca are efecte miraculoase si in lupta cu cancerul. Potrivit specialistilor, acest condiment inlatura greata care apare in timpul anumitor tratamente impotriva cancerului. In comert, ghimbirul se gaseste proaspat, pudra sau uscat, informeazaUnica.ro.