Otravire cu soare. Boli care care apar si se agraveaza din cauza caldurii. Ultravioletele pot provoca nu doar arsuri ale pielii, ci si ameteli, varsaturi, convulsii si alergii destul de severe. Expuse riscului sunt mai ales persoanele cu pielea alba si parul deschis la culoare. Neprotejata, pielea este "otravita" de razele nocive ale soarelui. Arsurile pot aparea si dupa 15 minute de expunere la ultraviolete. Neprotejata, pielea este "otravita" de razele nocive ale soarelui. Arsurile pot aparea si dupa 15 minute de expunere la ultraviolete. Insolatia. Primele semne ale insolatiei sunt durerile de cap, starile de ameteala si slabiciune. De cele mai multe ori, ne dam seama ca am facut insolatie cand e prea tarziu. In acel moment, apar deja stari de confuzie, convulsii, tahicardie, inrosirea pielii, chiar si la axila, varsaturi severe si diaree, scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Coridoare mai largi si paturi mai mari pentru pacientii obezi. 25 % din populatia Marii Britanii se estimeaza a fi obeza, iar in urmatorii 30 de ani sunt preconizate cresteri la mai mult de jumatate. Medicii avertizeaza ca aceasta criza a obezitatii ar putea paraliza sistemul de sanatate britanic, greutatea natiunii fiind in expansiune, costurile tratarii pacientilor supraponderali putandu-se ridica la cel putin 10 milioane de lire sterline pe an. Managerii spitalelor se confrunta cu o noua problema: trebuie sa-si largeasca usile si coridoarele, pentru a face loc pacienilor obezi, relateaza revistaPolitici de Sanatate.

Cinci fructe exotice recomandate pentru un plus de energie. Temperaturile ridicate, orele de munca de peste program sau treburile casnice sunt surse ale epuizarii noastre fizici, din acest cauze fiind necesara o alimentatie bazata fructe care sa ne ofere un surplus de energie. Fructele autohtone sunt usor de procurat si au proprietatii importante care ne pot ajuta in cazul in care le consumam. Insa, pe langa acestea, putem lua in consideratie si alimente exotice pe care le putem gasi in magazine si care ne pot oferi un aport de energie considerabil in momentele in care corpul nostru pare sa cedeze. Litchi contribuie la cresterea nivelului de energie al organismului. Fructele de acest fel contin substante care previn vatamarea organelor reproductive masculine, reduc oboseala si creste rezistenta. In plus, reprezinta o sursa adecvata de carbohidrati si fibre, relateaza Adevarul.

Piersicile inhiba celulele canceroase. Cercetatorii de la Universitatea Washington State alaturi de oamenii de stiinta de la Universitatea Texas au descoperit ca polifenolii continuti de piersici inhiba dezvoltarea celulelor de cancer la san si combat abilitatea acestor celule de a se raspandi. Oamenii de stiinta sustin ca antioxidantii continuti in fructe ar putea fi adaugati in terapiile care reduc riscul de metastaza, considerata principala cauza de deces in cazul cancerului mamar si al altor tipuri de cancer. Cercetatorii afirma ca antioxidantii completeaza efectul tratamentelor medicale si inhiba cresterea tumorilor. Vitaminele si polifenolii care fac din piersici o arma veritabila anticancer se gasesc in cantitati suficiente doar in piersicile coapte natural, noteaza Click.

Sapte semne ca sanatatea ta este in pericol. Cu siguranta si tu crezi ca daca nu te doare nimic, esti sanatoasa, insa medicii avertizeaza ca lucrurile nu stau chiar asa. Durerea nu este singurul semnal al unei afectiuni, iar corpul nostru incearca sa ne spuna cand ceva nu functioneaza bine. Invata sa il asculti! Observi ca esti mai scunda. Ar putea suna ciudat, dar pe masura ce imbatranim, ne micsoram. Varsta la care incepe procesul, insa, spune cate ceva despre oasele tale. Daca incepe mai devreme, este un semnal ca ai osteoporoza, o boala care favorizeaza aparitia fracturilor si a cocoasei. Diagnosticata la timp, vei putea face schimbari in dieta ta, care te vor ajuta sa opresti evolutia bolii, scrie Libertatea.

Cinci dovezi ca sexul la 50 de ani e la fel de bun ca la 20. Gurile rele spun ca dupa 50 de ani viata sexuala se apropie de final, insa anumiti sexologi se incapataneaza sa sustina exact contrariul, oferind o serie de argumente pertinente in acest sens. "Nu va mai deranjeaza copiii si puteti face sex in orice colt al casei fara sa va ganditi ca v-ar putea intrerupe cineva in cele mai dulci momente. Puteti avea cel mai bun sex de pe Pamant la 50 de ani", spune Irwin Goldstein, directorul departamentului de sexologie din cadrul Spitalului Alvarado, San Diego. La 30-40 de ani, viata sexuala este satisfacatoare, dar partenerii inca au grija copiilor, a carierei si a contraceptiei. In intervalul 45-50 de ani, femeile inca se pot alege cu o sarcina nedorita. Odata ce intra le menopauza, aceasta grija dispare, informeaza Doctorul Zilei.