Ingrediente periculoase ascunse in cafea. Boabele de cafea si cofeina nu sunt singurele ingrediente din ceasca de cafea pe care o bei in fiecare dimineata. Graul, soia, orzul, secara, semintele de acai, zaharul brun, porumbul, nautul, maltul, cicoarea, si amidonul sunt adesea adaugate in cafeaua macinata ca sa ii mareasca volumul potrivit unei noi cercetari prezentate la Adunarea Nationala a Societatii Americane a Chimicalelor. De ce sunt adaugate aceste ingrediente in cafea? Cererea ridicata de cafea si seceta sunt responsabile, cel putin partial, de tendinta producatorilor de a introduce in cafeaua macinata si alte ingrediente. In plus, o maladie care afecteaza arborele de cafea, denumita "rugina cafelei", a lovit puternic productia din America Latina, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Un implant ocular minuscul elimina nevoia de a purta ochelari de citit. O noua tehnica de corectie a vederii, constand in plasarea unui implant ocular minuscul, ar putea conduce la eliminarea pentru totdeauna a nevoii de purta ochelari pentru lectura. Un implant ocular minuscul, cunoscut sub denumirea "Raindrop" ("Picatura de ploaie"), creat de cercetatorii americani, ii poate scapa pe oamenii care sufera de probleme de vedere de nevoia de a purta ochelari pentru lectura, scrie "Daily Mail", in editia online. Interventia chirurgicala este nedureoasa si consta in plasarea implantului in spatele corneei si ar putea fi utilizata contra prezbitismului, o afectiune a varstei a treia, care diminueaza capacitatea ochiului de a se concentra pe obiectele situate in apropiere. Afectiunea este comuna in randul persoanelor de peste 40 de ani si reprezinta principalul motiv pentru care oamenii sunt nevoiti sa poarte ochelari pentru lectura, anuntaAdevarul.

Cele mai periculoase boli cu transmitere sexuala. Bolile cu transmitere sexuala sunt, de obicei, asimptomatice, iar medicii trag un semnal de alarma ca netratate la timp, aceste afectiuni pot avea consecinte grave asupra sanatatii. Romania se afla pe primul loc in UE la numarul cazurilor de sifilis diagnosticate oficial, iar in spatele fiecarui bolnav se afla inca 7 persoane care nu stiu ca au fost infectate. Cele mai multe boli cu transmitere sexuala nu sunt mortale, iar multe persoane traiesc toata viata fara sa stie ca au un BTS. Nu inseamna, insa, ca trebuie sa ignori aceste afectiuni, mai ales ca multe dintre ele provoaca durere si pot duce la infertilitate, informeazaUnica.ro.

Boala "tacuta" care poate procova infarct si atac cerebral. Trigliceridele alaturi de colesterol formeaza profilul lipidic al organismului. Trigliceridele sunt o forma de grasime in sange, care provine fie din alimentatie, fie este produsa de organismul nostru. De exemplu, caloriile continute de alimente sunt transformate in trigliceride pentru a ne oferi necesarul de energie pe parcursul intregii zile. Valoarea normala a trigliceridelor in sange este de 150 mg/dl. Cea mai mare parte a colesterolului din organism este de origine alimentara, provenind din alimentele de origine animala. Exista doua tipuri de colesterol: cel "bun" (numit HDL-C) si cel "rau" (numit LDL-C). Valoarea crescuta a colesterolului "rau" determina depuneri ale grasimilor pe peretii vaselor de sange si aparitia placilor de aterom care pot conduce la infarct miocardic, scrieDoctorulZilei.ro.

Catina, medicamentul naturii. Inca de la inceputul lunii septembrie te poti bucura de fructele de catina. Au un gust dulce-acrisor, dat de concentratia mare de vitamina C. Sunt recomandate celor care sufera de anemie, dar si celor care vor sa-si intareasca imunitatea. Fructele de catina se numara printre fructele cu cel mai mare continut de vitamine, mai exact A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F, dar si calciu, betacaroten, fosfor, magneziu, potasiu, fier si sodiu, putand inlocui cu succes orice supliment alimentar. Catina poate fi folosita in nenumarate moduri, sub forma de suc, nectar, ceai sau ulei de fructe. Cei care doresc sa se fereasca de racelile din timpul sezonului rece si sa-si fortifice sistemul imunitar in fata oricarei boli pot consuma fructe de catina amestecate cu miere si polen. O mana de fructe se spala si se pune intr-un borcan cu miere. Se adauga 4 linguri de polen si se amesteca. Borcanul se da la frigider si se ia cate o lingurita dimineata pe stomacul gol. Catina este recomandata si celor care vor sa eficientizeze efectul citostaticelor, dar si a altor medicamente, fara a avea efecte secundare, anuntaAdevarul.

Ce trebuie sa stii despre herpes si micozele genitale. Soare, mare, nisip, parada costumelor de baie - oricat s-ar inversuna ploaia sa... iti strice ploile, tot o sa prinzi macar o saptamana in care sa te bucuri de placerile verii. Bronzeaza-te! Distreaza-te! Uita de toate! Cu o exceptie: nu uita de sanatate! Pentru ca soarele, marea, nisipul, costumul de baie "incurajeaza" infectiile genitale. Sa vedem cum. Si ce ai de facut, ca sa le eviti. Principalul responsabil este Candida albicans - o ciuperca existenta, in mod normal, in cantitati reduse in microflora vaginala (mucoasa vaginului este "tapitata" cu zeci de mii de germeni care apara aparatul genital contra agresiunilor exterioare); la cel mai mic dezechilibru al microflorei, Candida albicans incepe sa prolifereze, informeazaUnica.ro.