Perele, fructele-medicament care scad tensiunea si colesterolul rau. Perele sunt fructe delicioase ce contin apa in proportie de 80%, fibre, fier, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru si mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare. Pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe delicioase se recomanda consumul cu tot cu coaja. Atat para in sine cat si sucul de para sunt adevarate medicamente naturiste pentru organism. Pentru un sistem imunitar crescut se recomanda consumul de pere regulat datorita antioxidantilor ce se regasesc in compozitia acestor fructe, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Mitul micului dejun, desfiintat. Cercetatorii spun ca nu e o cauza a sanatatii, ci un indicator al acesteia. De mai multa vreme, nutritionistii afirma la unison ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, ca este esential pentru mentinerea sanatatii si ca previne mancatul in exces mai tarziu in cursul zilei. In realitate insa, micul dejun nu e chiar o chestiune vitala, potrivit unui studiu recent, informeaza "Daily Mail". Contrar opiniei generale, prima masa a zilei are un impact nesemnificativ asupra rontaitului sau a portiilor consumate in restul zilei. De asemenea, s-a constatat ca nu influenteaza metabolismul. Cercetatorii de la Universitatea Bath, din Marea Britanie, considera ca sanatatea mai buna a celor care obisnuiesc sa manance un mic dejun consistent s-ar datora mai degraba faptului ca aceste persoane au o alimentatie mai variata si un mod de viata mai sanatos, in general, anuntaAdevarul.

Ce este cancerul vaginal si cum se manifesta. Cancerul vaginal este o boala rara, caracterizat prin formarea unor celule maligne in vagin. Descoperit la timp, poate fi tratat. Exista doua tipuri de cancer vaginal: carcinom cu celule scuamoase si adenocarcinomul. Afla mai multe despre aceasta afectiune si cum o depistezi. Carcinomul cu celule scuamoase se formeaza in celulele subtiri din vagin si se raspandeste incet. De obicei, nu ajunge la alte organe, insa in cazuri rare poate afecta plamanii si ficatul. Este cel mai comun tip de cancer vaginal si apare in randul femeilor peste 60 de ani. Adenocarcinomul apare in celulele glandulare, care secreta fluidele, si se raspandeste spre plamani si nodulii limfatici. Apare, de obicei, la femeile de 30 de ani sau chiar mai tinere, informeazaUnica.ro.

Topul bolilor care apar din cauza gandurilor negtive. Persoanele stresate si ingrijorate se imbolnavesc de ulcer, tinerii care nu au suficienta incredere in ei se confrunta cu acneea, iar cei care sunt nemultumiti de realizarile lor fac boli de ficat. Insa oamenii optimisti, increzatori, care nu isi pierd speranta, se vindeca mai repede si sunt mai putin predispusi afectiunilor de orice natura. Desi se spune ca o minima cantitate de stres poate fi mobilizatoare si ajuta la obtinerea rezultatelor bune in activitatile pe care le intreprindem, dozele mari de stres au un impact negativ asupra sanatatii. "Psihosomatica, mai putin cunoscuta in tara noastra, studiaza legaturile dintre afectiunile fizice si modelul de gandire pe care il abordam in viata de zi cu zi. Cercetatorii in domeniul psihosomaticii sunt de parere ca dezechilibrele emotionale pe care le resimtim la nivel psihic, neluate in seama, se transforma in timp in afectiuni fizice. Drept urmare, cand rezistenta psihica cedeaza, incepe sa fie afectat organismul", explica Monica Burcea, psihoterapeut, scrieDoctorulZilei.ro.

Efecte nebanuite ale mersului pe bicicleta: imbunateste performantele la job, dar si viata sexuala. Persoanele care merg pe bicicleta la locul de munca se declara mai fericite si mai energice, comparativ cu perioadele in care se deplasau cu masina personala sau foloseseau mijloacele de transport in comun in acest scop, releva un studiu realizat recent in Marea Britanie, informeaza publicatia "Daily Mail". Majoritatea ciclistilor sustin ca mersul pe bicicleta nu le-a imbunatatit doar conditia fizica, ci si alte aspecte importante ale vietii. Astfel, 89% dintre cei care merg la munca pe bicicleta au afirmat ca acest lucru ii ajuta sa scape de stres si astfel au relatii mai armonioase cu prietenii si familia. Mai mult, 66% dintre acestia au precizat ca relatia de cuplu s-a imbunatatit substantial din momentul in care au inceput sa mearga pe bicicleta, iar 39% au mentionat ca aceasta activitate fizica le-a furnizat mai multa energie, modificand in bine calitatea actului sexual, anuntaAdevarul.