Bolile putin stiute de la care poate sa apara osteoporoza. Osteoporoza - boala oaselor fragile - reprezinta una dintre cele mai mari probleme de sanatate la nivel mondial si afecteaza mai ales persoanele in varsta. Studiile arata ca 80% din femeile de 60 de ani au osteoporoza si majoritatea celor de 80 de ani. Odata cu cresterea sperantei de viata se apreciaza ca incidenta osteoporozei va creste. Osteoporoza nu are niciun semn daca nu se complica cu o fractura (prin compresie vertebrala sau a pumnului, humerusului, soldului, coastelor, bazinului). Unul din primele simptome il reprezinta reducerea inaltimii (cu pana la 10 cm), legata de curbarea spatelui din cauza tasarii vertebrale. Atunci cand osteoporoza este avansata apar fracturi ce pot surveni la traumatisme minime, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sase alimente care-si pierd valoarea nutritiva, daca sunt gatite la microunde. Asa cum "suntem ceeea ce mancam", "suntem si ceea ce si cum gatim". Este de necontestat faptul ca gatitul la cuptorul cu microunde este comod, rapid si simplu, aparatul tinzand sa se transforme in casele moderne intr-un adevarat "sef culinar". Nutritionistii insa precizeaza ca unele alimente, preperate astfel, nu numa ca-si pierd calitatile nutritive, ci pot chiar sa devina nocive, scrie "Medical Daily". Undele radio de frecventa scurta, microundele, fac moleculele de apa din alimente sa vibreze si astfel produsul se incalzeste. Modalitatea aceasta de a incalzi sau gati nu este insa indicata pentru orice mancare, anuntaAdevarul.

Ce spun ochii despre sanatatea ta. Poate ca sunt oglinda sufletului, poate ca nu sunt. Depinde daca stii sa citesti in ei. Dar in mod sigur ochii sunt o oglinda a sanatatii pentru ca anumite boli produc modificari in aspectul lor. Ochii, ca si urina sau unghiile, iti pot spune cum stai cu sanatatea daca urmaresti semnalele pe care ti le transmit. Ficatul, tiroida, inima sunt doar cateva dintre organele a caror sanatate se oglindeste in ochi. Exoftalmia, adica ochii "bulbucati", anunta o problema a tiroidei. Alaturi de scaderea in greutate, nervozitate, ciclu neregulat si un puls rapid, exoftalmia se numara printre simptomele hipertiroidiei, adica o tiroida prea activa. Problemele tiroidei se vad si in aspectul sprancenelor. Daca observi ca incep sa-ti dispara capetele externe ale sprancenelor ai putea suferi de hipotiroidie sau hipertiroidie. In acelasi timp iti cade parul si in alte parti ale corpului, insa la nivelul sprancenelor este mai usor de observat, informeazaUnica.ro.

Ai vocea ragusita? Iata de ce boli poti suferi. Anumite modificari in tonul vocii pot fi semnul unor serioase probleme de sanatate, dar nu toate sunt usor de observat. Iata cateva boli care se manifesta si prin schimbarea vocii: O voce putin ragusita, mai ales dimineata, poate fi semn de reflux gastric. Acidul din stomac ajunge in esofag si irita gatul si laringele, iar problema poate duce chiar la inflamarea corzilor vocale, rezultand intr-o voce rugusita. Amy Cooper, director la Speech Pathology/Voice and Swallowing Institute din cadrul Spitalului ORL Mount Sinai din New York, avertizeaza insa ca o voce dogita, ragusita, poate fi si un semn de boli benigne la nivelul gatului sau chiar de cancer al laringelui, scrieDoctorulZilei.ro.

De ce sunt nocive bauturile energizante. Se numara printre bauturile preferate ale adolescentilor, care le consuma pentru ca sunt la moda sau pentru a diminua efectele noptilor albe. Daca pe termen scurt, efectele adverse nu-si fac simtita prezenta, pe termen lung, lucrurile stau cu totul altfel. Principalul ingredient al bauturilor carbogazoase este cofeina. Mai exact, o cutie poate avea intre 75 si 200 de mg de cofeina, in functie de marca. Aceasta substanta stimuleaza functia cardiaca, ceea ce pune in alerta simturile, iar in consecinta organismul se va simti plin de energie. Excesul de cofeina insa poate produce probleme de sanatate grave, deoarece suprasolicitarea inimii duce in timp la slabirea acesteia si la declansarea palpitatiilor. Rolul bauturilor energizante este sa combata oboseala, insa, consumate in exces, ele pot provoca insomnii, anuntaAdevarul.