Argila, buna pentru sanatate si frumusete. In functie de sortiment, alba, galbena, rosie, verde si gri, argila poate fi un tratament adjuvant pentru diferite afectiuni. De asemenea, argila este indicata si in masti cosmetice. Sortimentul de argila alba este bogat in silicati de aluminiu si este recomandat, sub forma de pulbere care se presara peste infectiile cutanate pentru efectul cicatrizant. Dar cea mai importanta indicatie pentru argila alba este aceea de pansament gastric si de absorbant al gazelor din intestin. Mai mult, smectita, un silicat dublu de aluminiu si magneziu, preparat din argila alba distruge micorbii din tubul digestiv. Cand este dizolvata in apa, aceasta pulbere are efect antidiareic prelungit si absoarbe substantele toxice din stomac, noteaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum poti reduce riscul de cancer la san. Chirurgul oncolog Lester Barr este de parere ca mediul de viata si obiceiurile de zi cu zi sunt factori determinanti in declansarea cancerului la san. Exista cateva modalitati de a preveni maladia. Statistc, 1 din 8 femei va suferi de cancer la san la un moment dat in viata. Din pacate, nu se cunosc cauzele care duc la formarea tumorii, spune Lester Barr. "Cancerul la san este determinat de interactiunea genelor cu care te-ai nascut, de mediul inconjurator si de obiceiurile de viata", explica omul de stiinta. In acest conditii, ne sunt prezentate cateva modalitati de a reduce riscul de imbolnavire. Tine sub control modificarile sanilor Autopalparea este mai mult decat recomandata de medicii speacialisti in problemele mamare. Atunci cand simti ceva neobisnuit sau o durere diferita intr-o zona a sanului e bine sa mergi la control. Poate fi o alarma falsa, dar important este ca te asiguri ca esti bine, informeaza Click.

3 mituri despre carbohidrati din cauza carora te ingrasi. Un regim alimentar sanatos trebuie sa contina de toate: atat lipide si proteine, cat si carbohidrati. Insa renumele prost pe care si l-au castigat carbohidratii in ultimul timp determina tot mai multe persoane sa reduca drastic consumul. Carbohidratii nu sunt mai rai pentru silueta si pentru sanatate decat lipidele sau proteinele. La fel ca in cazul majoritatii nutrientilor, extremele dauneaza, asadar aportul prea ridicat sau prea scazut. Insa, pentru ca tot mai multe diete, precum Atkins sau Dukan, mizeaza pe excluderea temporara a carbohidratilor, dar si din alte cauze s-a raspandit ideea ca acestia nu sunt buni pentru organism. Fals! Iata cele mai frecvente trei mituri despre carbohidrati din cauza carora multe persoane ajung, de fapt, sa se ingrase, scrie doctorulzilei.ro.

Lista bolilor greu de diagnosticat. Identificarea anumitor boli poate pune bete-n roate medicilor. CNN prezinta o lista a bolilor pe care doctorii le depisteaza dupa controale repetate si mai multe investigatii. Atunci cand mergem la medic avem convingerea ca vom afla de ce ne doare una sau alta si ca vom putea pune capat problemelor care ne supara. Numai ca si medicii sunt in uneori in dificultate, pentru ca unele afectiuni sunt mai greu de identificat, potrivit CNN. Numeroase simptome sunt variabile si nespecifice, depinzand de persoana", a declarat David Fleming, presedintele Colegiului American al Medicilor si profesor de medicina la Universitatea din Missouri. In plus, a adaugat acesta, foarte multe teste necesare diagnosticarii sunt scumpe si chiar si acestea nu ne ofera intotdeauna un raspuns in alb si negru, informeaza Adevarul.

Simptomele care semnalizeaza infectii respiratorii puternice si cancer. Cand trebuie sa mergeti la pneumolog. Aveti o tuse sicaitoare sau raciti frecvent chiar si in timpul verii? Mergeti la pneumolog pentru consultatie, dar si pentru o radiografie. Simptomele sunt identice si in infectii, dar si in cancer. Raciti frecvent si in timpul verii? In plus, tusiti mai mult de 2 saptamani? Este momentul unui consult amanuntit. Aceste simptome pot arata de la tuberculoza, la forme de cancer. O simpla raceala - iata ce spun multi parinti care isi vad copii tusind sau cu secretii nazale. Adevarat, dar cand simptomele sunt un semnal serios de alarma? Prof. dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: "Daca parintele vede ca micutul respira foarte des, tuseste foarte des, are zgomotul acela, chiar daca nu are temperatura, sa vina cu el la spital. La aparatul respirator, semnul de alarma ar fi respiratia dificila si foarte frecventa." Aceste simptome pot anunta inclusiv insuficienta respiratorie. La varsta adulta, orice tuse repetitiva necesita prezenta la medic, noteaza stirileprotv.ro.