Ai baut gresit cafeaua in tot acest timp. Ce faci ca sa obtii maximum de beneficii din cofeina. Daca vrei sa te trezesti rapid si sa ai energie intreaga zi, dormi 15-20 de minute, dupa ce iti bei cafeaua. Ca sa intelegi de ce se intampla asta trebuie precizat cum functioneaza de fapt cofeina. Dupa ce este asimilata in intestin si ajunge in fluxul sanguin si apoi la creier, cofeina interactioneaza cu niste receptori care contin o molecula cu o forma similara, numita adenozina. Cand adenozina se acumuleaza la un nivel foarte ridicat, va duce la o senzatie de oboseala. Dar, daca acesti receptori vor fi blocati de cafeina, acest lucru nu se va mai intampla. In mod normal, cofeina nu poate umple toti acesti receptori de adenozina, ci doar o parte din ei. Dar, somnul va curata in mod natural adenozina din creier, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ca e rosu sau alb, vinul protejeaza inima in acelasi mod, dar numai in anumite conditii. Ideea ca un consum moderat de vin are efect protector impotriva bolilor de inima este general acceptata. Insa potrivit unui nou studiu, acesta are loc numai in cazul persoanelor care fac si exercitii fizice si ne e conditionat de culoarea vinului. Vinul ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare numai in cazul persoanelor care fac exercitii fizice, releva un studiu numit "In Vino Veritas", prezentat de catre prof. Milos Taborsky din Republica Ceha la Congresul Societatii Europene de Cardiologie, informeaza Science Daily. Studiul a inclus 146 de persoane cu risc scazut pana la moderat de BCV, conform criteriilor HeartScore. Participantii fost selectati in mod aleator sa consume moderat, timp de un an, fie vin rosu (Pinot Noir), fie vin alb (Chardonnay-Pinot), din aceeasi recolta si podgorie din Republica Ceha, anuntaAdevarul.

Lamaile, izvor de sanatate! Uite la ce sunt utile. Exista o multime de beneficii ale lamailor pentru sanatate cunoscute de sute de ani. Printre acestea se numara efectele antibacteriene, antivirale si puterea de a imbunatati sistemul imunitar, dar si ajutorul pe care il ofera in cazul in care o persoana vrea sa slabeasca datorita faptului ca sucul de lamaie ajuta sistemul digestiv si curata ficatul. Lamaile contin o multime de substante benefice, precum acidul citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectina si limonen care imbunatatesc sistemul imunitar si lupta impotriva infectiilor, informeazaLibertatea.

Care sunt cele mai sanatoase tipuri de carne si cat e indicat sa consumati. Cele mai sanatoase tipuri de carne sunt cele de pui, curcan si peste. Atentie insa, toate trebuie consumate fara pielita, deoarece aceasta contine multe grasimi, si intr-o cantitate de 150-200 de grame pe zi, avertizeaza nutritionistii. Mai putin sanatoasa este carnea rosie. Aceasta este foarte bogata in calorii si in grasimi mononesaturate, periculoase pentru organism. Nu trebuie mancata mai mult de doua ori pe luna, intr-o cantitate de maximum 200 de grame. Pe lista carnurilor nesanatoase, medicii trec si carnea de porc, gasca sau rata. Carnea este necesara mai ales copiilor si adolescentilor, deoarece contine proteine, vitamina B12 si fier, utile pentru dezvoltarea fizica si psihica a acestora, scrieDoctorulZilei.ro.

Suferi de "betia somnului"? De ce apare si cat de grava este, spun cercetatorii. Daca te trezesti din somn intr-o stare de confuzie accentuata si nu-ti amintesti ulterior de acest lucru e posibil sa suferi de asa-numita "betie a somnului". Potrivit unui studiu recent, 1 din 7 oameni ar putea avea aceasta problema. "Betia somnului" sau trezirea confuzionala, cum este numita in termeni medicali, e caracterizata de un comportament nefiresc la trezirea din somn, cum ar fi sa raspunzi la telefon atunci cand suna alarma ceasului desteptatori sau chiar sa ai iesiri violente. Aceste lucruri se intampla, de regula, cand o persoana e trezita brusc din somn, iar, uneori, subiectii nici nu tin minte ca s-a intamplat asa ceva, spune dr. Maurice Ohayon, psihiatru specialist in studiul somnului la Stanford School of Medicine si co-autor al studiul publicat recent in jurnalul "Neurology", anuntaAdevarul.