De ce recomanda medicii sa beti apa de la robinet si nu imbuteliata. Indiferent de provenienta, lacuri, rauri, izvoare sau puturi, orice apa utilizata pentru consum are un continut de saruri minerale si oligoelemente. Apa care ajunge la robinetul din casa prin retelele orasenesti provine din surse naturale si deci include elemente necesare vietii si unui organism sanatos, precum fier, zinc, cupru, calciu, magneziu sau potasiu. Acestea au un rol important in dezvoltare si in metabolism, pentru buna functionare a organelor interne, in detoxifiere si in circulatia sangelui. "Apa de la robinet, filtrata, este prima recomandare pentru consumul si hidratarea zilnica atat a copiilor, cat si a adultilor. Aceasta asigura continutul mineral necesar organismului, fara sa produca dezechilibre gastrice, renale sau de alta natura, printr-un aport nepotrivit de elemente. Apa simpla si curata ramane optiunea generala de hidratare corecta", declara Prof. Dr. Dan Dumitrascu, Presedinte Ales al Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Scapa de boli cu siropuri de toamna. Raceli, afectiuni ale ficatului sau ale bilei, depresie, toate pot fi combatute cu ajutorul siropurilor din fructele de toamna. Iata cum te poti vindeca! Un remediu pentru a incetini imbatranirea si pentru a scapa de stres este siropul de catina. Totodata, previne miopia, cataracta si glaucomul. Nu trebuie decat sa dizolvi o lingurita la un pahar cu apa. Se bea de trei ori pe zi. Pentru cresterea imunitatii, o cura de cateva luni cu suc de catina este ideala. Bei cate o cana pe zi. Datorita continutului bogat de vitaminele C si A, siropul de macese este un dusman al oboselii si al anemiei. Se ia cate o lingurita, de doua-tri ori pe zi. Ceaiul de macese, care se se prepara din doua linguri de fructe zdrobite, intr-o jumatate de litru de apa, ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi, anuntaAdevarul.

Cum sa vindeci cariile dentare in mod natural. Dupa unele pareri, cariile dentare pot fi vindecate si prevenite fara o vizita la stomatolog. Vezi care sunt cauzele cariilor si cum poti sa le vindeci printr-o alimentatie speciala! Specialistii in medicina complementara sustin ca ceea ce stiam despre carii nu este adevarat - ele au alte cauze decat cele pe care le mentioneaza stomatologii si se pot vindeca fara a fi nevoie de temuta freza. Vezi care ar fi adevaratele cauze ale cariilor si cum poti sa scapi de ele prin alimentatie si suplimente. Daca intre un stomatolog iti va spune ca o carie apare din cauza resturilor de alimente bogate in carbohidrati - sucuri, dulciuri, fainoase - care raman pe dinti si sunt consumate de bacteriile din gura. Atunci cand se hranesc, bacteriile produc acizi care distrug smaltul dintilor, ducand la aparitia cariilor, informeazaLibertatea.

Care sunt cele mai sanatoase tipuri de peste? Atentie la cel care contine mercur! Consumatorii de peste au un risc mai mic de accident vascular, depresie si boli neurovegetative, asociate cu imbatranirea. Cele mai multe beneficii le are chiar inima. Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Harvard a aratat ca riscul cardiac scade cu 36% in cazul persoanelor care consuma peste saptamanal. Acest lucru se datoreaza in principal continutului de acizi grasi omega-3, pe care organismul nu ii poate sintetiza eficient si care sunt mai bine asimilati din peste decat din suplimente. Colesterolul se poate depune pe peretii arterelor, ducand la arteroscleroza. In momentul in care obstacolul format de aceste placi de colesterol la nivelul vaselor e foarte mare, prin vasul respectiv nu mai poate circula sangele, ceea ce duce la o proasta oxigenare a tesuturilor sau chiar la moartea lor, scrieDoctorulZilei.ro.

Cinci remedii din bucatarie pentru tratarea durerilor. Dureri de cap sau de dinti in cele mai nepotrivite momente? Inainte de a apela la "ajutoarele" din dulapul de medicamente, nu uita ca anumite condimente din bucatarie te pot ajuta la fel de mult. Mai mult, nici vorba de efecte adverse! Dintre condimentele din bucatarie, rozmarinul da aroma preparatelor si ajuta si la ameliorarea durerilor de cap. Rozmarinul ajuta la mentinerea vaselor de sange cat mai dilatate, astfel fiind prevenite durerile de cap cauzate de vasoconstrictie (atunci cand vasele de sange se ingusteaza). Prepara ceaiul de rozmarin dintr-o lingurita de planta la o cana de apa clocotita. Lasa cana acoperita timp de 10 minute, dupa care filtreaza si bea o cana de doua ori pe zi, anuntaAdevarul.

Cea mai simpla metoda sa previi cosurile. Chiar daca nu ai un ten cu tendinte acneice, iti pot aparea cosuri foarte usor daca nu iti ingrijesti tenul asa cum trebuie. Rutina ta de curatare s-ar putea sa nu fie cea mai eficienta - afla care este cea mai buna metoda sa previi cosurile! Pe langa toata mizeria care se aduna pe tenul tau intr-o singura zi, raman pe piele si crema cu protectie solara si fondul de ten - aceste doua produse nu se curata atat de simplu si doar cu un lapte demachiant sau un gel de curatare, informeazaUnica.ro.