Pozitia de dormit ii dezvaluie sentimentele. Pozitiile corpului in timpul somnului pot spune foarte multe lucruri legate de dispozitiile si sentimentele partenerilor. Partenerii de cuplu pot sa mimeze o serie intreaga de stari, dar nu pot pacali pe nimeni pana la capat: pozitiile in care dorm spun, invariabil, adevarul, oferind informatii despre legatura lor emotionala. Sunt multe lucruri de invatat din acest tip de comunicare: ea ne spune cand relatia merge mai bine sau mai rau. Daca pozitiile de somn se schimba radical peste noapte, este timpul sa ne intrebam ce anume a dus la asta. Mai ales in primii ani de convietuire, partenerii dorm lipiti unul de celalalt, in pozitie fetala. Daca pozitia este confortabila, arata o sexualitate puternica si un sentiment de siguranta care ii leaga foarte tare. O alta semnificatie a acestei pozitii este aceea ca vreau sa te cuprind si sa fii al meu sau a mea. Aceasta pozitie creste intimitatea in cuplu si reduce stresul, noteaza clickpentrufemei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Circulatia periferica proasta. Remediile care pun sangele in miscare. Daca indiferent de temperaturile de-afara ai mainile si picioarele "de gheata", e evident ca ai o problema cu circulatia periferica. Problema nu trebuie ignorata, pentru ca poate avea consecinte severe. Milioane de oameni din intreaga lume, majoritatea femei, sufera de insufienta circulatorie periferica. Si nu e vorba doar de racirea extremitatilor, respectiv a mainilor si picioarelor. Problema afecteaza la modul cel mai serios si buna functionare a creierului, determinand aparitia ametelilor, a durerilor de cap si, in ultima instanta, a aterosclerozei si infactului cerebral. In aceeasi masura, sunt prejudiciate si functiile altor organe vitale, cum sunt ficatul sau rinichii. De aceea, ea situatia nu trebuie trecuta cu vedere, ci tratata. Mai ales ca masurile de activare a circulatiei sangvine sunt atat de simple si la indemana. Prizonierii fumatului, ar face bine sa se descatuseze. Aceasta pentru ca, dincolo de efectele nocive importante, mai cunoscute, pe care le induce in organism, nicotina depreciaza elasticitatea vaselor sanguine, ingrosandu-le si, implicit, ingreunand accesul sangelui catre tesuturi. Astfel ca, daca vrei cu adevarat sa pui in aplicare un plan eficient de imbunatatire a circulatiei periferice, atunci primul punct marcat ar trebui sa fie renuntarea la acest viciu, informeaza Adevarul.

Totul despre conjunctivita. Ce sa stii ca sa nu ai probleme grave. onjuctivita este o inflamatie a conjuctivei, adica a membranei mucoase ce acopera albul ochilor si partea interioara a pleoapelor. De obicei sunt afectati ambii ochi in acelasi timp desi, deseori inflamatia incepe de la unul din ochi extinzandu-se la celalalt abia dupa o zi sau doua. De asemenea conjunctivita poate fi asimetrica, afectand un ochi mai mult decat pe celalalt. Aceasta inflamatie este una dintre cele mai des intalnite afectiuni ale ochilor, nu este grava insa poate fi foarte deranjanta sau chiar iritanta. Cum exista foarte multe cauze pentru aparitia conjuctivitei, tratamentul va depinde in mare masura de cauza ce a generat-o si va fi stabilit de medic. Exista cinci tipuri diferite de conjuctivitata, fiecare cu propria sa cauza, scrie lyla.ro.

Efect miraculos. Ce se intampla daca mananci o banana pe zi? Bananele pot reduce riscul de atac cerebral vascular in cazul femeilor la menopauza, potrivit unui nou studiu. S-a descoperit ca alimentele bogate in potasiu scad cu un sfert riscul. Cercetatorii au studiat 90,173 de cazuri de femei la menopauza cu varste intre 50 si 79 de ani, timp de 11 ani. Au avut in vedere cantitatea de potasiu pe care o consumau voluntarele si daca au facut atac cerebral sau au murit in timpul studiului. Doza zilnica recomandata, de potasiu pentru femei este de 3, 510mg, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Doar 16,6% dintre participantele la studiu ajungeau la aceasta cantitate sau o depaseau. Rezultatele studiului, publicat in American Heart Association journal, se bazeaza pe potasiul provenit din alimentatie, nu pe suplimente. O banana de dimensiune medie contine in jur de 430mg de potasiu. Femeile care mananca alimente bogate in potasiu cu 12% mai putin predispuse sa sufere un atac cerebral ischemic, noteaza doctorulzilei.ro.

Uite cum sa cumperi cele mai bune legume de toamna! Au aparut primele legume de toamna, iar pe tarabele din piete putem vedea gogosari, vinete, ardei gras, conopida, varza, cartofi dar si multe verdeturi. Daca vrei sa-ti aprovizionezi camara cu bunatati, ar trebui sa stii cum sa alegi cele mai proaspete legume si cum sa le pastrezi cat mai mult timp prospetimea. Click! iti spune la ce sa fii atent cand pleci la cumparaturi. Vinetele trebuie sa fie potrivit de mari si cu un aspect stralucitor. Cumpara-le pe cele care au codita verde. Coaja lor trebuie sa fie ferma, de culoare vie, fara pete, puncte moi sau taieturi. Pentru a nu le cumpara uscate in interior, bate usor in coaja: sunetul nu trebuie sa fie "de gol". Spatiul de depozitare trebuie sa fie racoros, uscat si ferit de lumina puternica, scrie Click.