Efectele uimitoare ale ardeilor: previn formarea cheagurilor de sange si scad colesterolul rau. Ardeiul gras si celelalte soiuri, ardeiul capia, ardeiul iute si dolofanul gogosar, reprezinta unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie. Ardeiul este o sursa de vitamine C, A, B6, B1, E, K si fibre. Principiile active nou descoperite in ardeiul gras au devenit de real interes pentru biochimisti. In ultimii ani, au fost publicate sute de articole stiintifice din domeniul medicinei moderne, care fac referire stricta la actiunea benefica a substantelor prezente in ardeiul gras. Ardeiul de culoare verde este o buna sursa de fibre, folati si vitamina K, precum si molibden sau mangan. Comparativ cu ardeii verzi, ardeii rosii au mai multe vitamine si nutrienti si contin de noua ori mai mult licopen (antioxidant). Pe langa beta-caroten, ardeiul rosu contine si fitonutrienti, precum licopen, luteina si zeaxantina, potasiu, triptofan, cupru. Ardeii dulci contin cantitati mici de capsaicina, un compus alcaloid, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Remedii naturale care inving oboseala. Te simti slabita si ai senzatia tot mai des ca nu mai poti face fata activitatilor zilnice? Din fericire, iti poti recapata energia cu ajutorul catorva preparate naturiste foarte eficiente. Cu un continut bogat de antioxidanti, ghimbirul si ginsengul ajuta la imbunatatirea imunitatii, au efect calmant si diminueaza stresul, anuntaAdevarul.

De ce te doare splina dupa efort? Afla motivele durerii in splina marita. Durerea de splina poate produce adesea panica, mai ales daca cei care sunt afectati sunt copii. Efortul prelungit poate duce la intepaturi si chiar crampe puternice in partea stanga a abdomenului, care panicheaza atat pacientii, cat si familia. Afla de ce te doare splina dupa efort si ce trebuie sa faci. Splina este un organ mic, situat in partea de stanga sus a abdomenului (sub ultimele coaste, unde durerea poate radia daca splina este marita). Splina se mai numeste si "cimitirul globulelor rosii din sange", deoarece functia principala a splinei este de a distruge si apoi "recicla" celulele de sange imbatranite sau deteriorate din diferite motive. Tot in splina se depoziteaza si sangele care urmeaza sa fie eliberat prin vase (un loc de stocare pentru sange), informeazaLibertatea.

Efect miraculos. Ce se intampla daca mananci ciocolata si bei vin rosu? O dieta bogata in surse de antioxidanti, cum sunt ciocolata, vinul rosu si ceaiul verde, are efecte pozitive asupra vederii persoanelor cu glaucom, incetinind evolutia bolii, cel putin pe termen scurt, potrivit unui studiu al cercetatorilor spanioli. Ciocolata, vinul rosu, ceaiul verde, cafeaua, mai multe fructe si legume incluse in dieta pot ajuta pacientii cu glaucom, o boala care afecteaza vederea si poate duce chiar la orbire. Toate aceste alimente sunt bogate in antioxidanti care par sa imbunatateasca functia retinei la pacientii cu glaucom, cel putin pe termen scurt, arata studiul, potrivit dailymail.com.uk. Totusi, expertii spun ca singura speranta pentru un tratament care sa vindece glaucomul, o boala ireversibila, este terapia genetica, maladia transmitandu-se adeseori de la parinti la copii. Boala apare atunci cand fluidele din interiorul globului ocular creeaza presiune care poate afecta nervul optic. Fara tratare, boala duce la pierderea vederii periferice si, in cele din urma, la orbire, scrieDoctorulZilei.ro.

Remedii care te ajuta sa combati astenia de toamna. Se intampla sa te trezesti obosit si fara pic de forta? Chiar si dupa ce ai servit cafeaua de dimineata starea de oboseala persista si te "aduni" cu greu pentru a face fata sarcinilor de la serviciu. De vina poate fi astenia de toamna, ce aduce mai multe modificari la nivelul organismului. Trecerea de la temperaturile calde la unele mai scazute, cantitatea mai mica de lumina si alimentatia dezechilibrata sunt doar cativa dintre factorii care pot da peste cap ritmul biologic cotidian. Spre deosebire de barbati, femeile sunt mai predispuse asteniei de toamna, mai ales mamele. Astfel, starea de oboseala, epuizarea fizica si psihica si chiar starile de depresie pot aparea frecvent pe parcursul toamnei. Inainte de a apela suplimentele din farmacie, incearca leacurile din camara bunicii, anuntaAdevarul.