Beneficii surprinzatoare. Ce se intampla cu organismul tau dupa ce faci o plimbare in natura? Drumetiile pe cat de complicate si anevoioase par pentru unii oameni, pentru altii sunt izvor de sanatate, deoarece au nenumarate efecte pozitive asupra corpului si mintii, conform sfatulmedicului.ro Plimbarile in natura, indiferent de zona sunt benefice pentru mentinerea unei forme corporale optime, dar si pentru psihic deoarece te relaxeaza. Miscarea fizica, solicita aproape toate zonele corpului: picioarele, genunchii, gleznele, mainile, soldurile, muschii fesieri si abdominali etc. Orice activitate fizica induce o stare de buna dispozitie. Echivalentul drumetiilor sunt exercitiile aerobice moderate, care se rasfrang asupra starii generale de sanatate, atata timp cat sunt luate masuri de siguranta esentiale pentru fiecare tip de traseu. Plimbarile de acest tip ajuta la oxigenarea creierului, antreneaza musculature, imbunatatesc mobilizarea articulatiilor, faciliteaza digestia si elimina stresul, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sarea si fumatul, un duo periculos: dubleaza riscul de artrita reumatoida. Fumatorii care consuma alimente sarate sunt de doua ori mai expusi riscului de a dezvolta artrita reumatoida, se arata intr-un studiu al cercetatorilor suedezi. Apetenta pentru snacks-uri si ale alimente sarate dauneaza de doua ori mai mult sanatatii fumatorilor. Cel putin aceasta sustin cercetatorii de la Universtiatea Umea din Suedia care au descoperit ca persoanele care fumeaza sunt de doua ori mai expuse riscului de a dezvolta artrita reumatoida, daca adopta o alimentatie bogata in sare, scrie Medical Daily. Concluziile oamenilor de stiinta s-au cristalizat dupa ce acestia au analizat datele colectate in cadrul unui program de interventie comunitara initiat in Suedia cu aproape opt ani inainte de debutul simptomelor specifice artritei reumatoide in cazul celor 386 de fumatori inclusi in studiul lor, anuntaAdevarul.

Te-ai ingrasat cateva kilograme? Cum stii ca este de la tiroida. Atunci cand greutatea ta scapa de sub control, primul lucru la care te gandesti este ca ai probleme cu tiroida. Ingrijorarile tale nu sunt nefondate, mai ales ca cercetatorii sustin ca si limita de jos a functionarii normale a glandei tiroide duce la luarea in greutate. Afla cum stii daca te-ai ingrasat din cauza problemelor de tiroida. Glanda tiroida are rolul de a secreta hormonii care regleaza ritmul cardiac, mentin pielea sanatoasa si joaca un rol esential in metabolism. Atunci cand funtioneaza intr-un ritm lent, apare hipotiroidismul, afectiune ce se manifesta, in primul rand, prin lipsa energiei, uscarea pielii, dureri articulare, crestere in greutate si depresie. Hipertiroidismul apare cand glanda produce prea multi hormoni si provoaca palpitatii, insomnii si pierdere in greutate, informeazaLibertatea.

Acele te scapa de durerile puternice de cap. Migrena este considerata una dintre afectiunile cele mai importante care afecteaza pe termen lung calitatea vietii celor care sufera de aceasta boala, dar expertii spun ca o vizita la oftalmolog sau cateva sedinte de acupunctura pot da rezultate uimitoare in multe dintre cazuri. Potrivit femalefirst.co.uk, care citeaza statisticile National Institute for Health and Clinical Excellence din Marea Britanie, una din 50 de persoane prezinta dureri de cap ca rezultat al abuzului de analgezice, un efect secundar nedorit mai ales in situatia in care medicamentele sunt luate pentru a combate o durere de cap deja prezenta. Printre sfaturile expertilor, pentru combaterea migrenelor, se numara si acupunctura. Metoda nu este un tratament cu efect instant, fiind nevoie de mai multe sedinte pentru a observa o ameliorare a starii de sanatate, scrieDoctorulZilei.ro.

Un test sangvin de depistare a depresiei, creat de cercetatori. Un nou test sangvin contra depresiei a fost dezvoltat de oamenii de stiinta din orasul american Chicago, care au descoperit ca aceasta afectiune determina o crestere spectaculoasa a concentratiilor unor substante chimice din sange. Cercetatorii spera ca inventia lor va grabi si va scurta procesul de diagnosticare a bolii si va duce la dezvoltarea unor noi tratamente, informeaza dailymail.co.uk. Aproximativ unul din cinci britanici experimenteaza episoade de depresie cel putin o data pe parcursul vietii si circa 8-12% dintre britanici sufera un episod de depresie cel putin o data pe an. Un numar mai mic de persoane sufera de depresie clinica, o boala care poate sa dureze saptamani sau chiar ani, iar efectele ei afecteaza viata de zi cu zi a pacientilor, anuntaAdevarul.

Semne ca ai probleme cu ovarele. Ovarele sunt o parte importanta a aparatului reproductiv al femeii si au dublu rol: produc hormoni, inclusiv estrogen, si elimina ovule in fiecare luna, pentru o posibila fertilizare. Sunt localizate de-o parte si de alta a uterului, iar atunci cand sunt inflamate, te doare in partea de jos a abdomenului, chiar sub burta. Afla ce simptome ar trebui sa te trimita la doctor. Ovarele sunt foarte sensibile, iar orice durere sau disconfort ar trebui sa te trimita la medic. Cele mai comune probleme sunt chisturile ovariene si racelile la ovare, iar o afectiune extrem de grava o reprezinta cancerul ovarian, informeazaUnica.ro.