Remedii naturale pentru bolile de tiroida. Hipotiroidismul reprezinta o afectiune ce apare atunci cand glanda tiroida nu produce o cantitate suficienta de hormoni, fapt ce afecteaza procesele metabolice ale organismului. Incidenta acestei afectiuni este mai crescuta la femei decat la barbati, prin urmare specialistii au tras concluzia ca aceasta afectiune este influentata de un dezechilibru al hormonilor estrogeni. Din fericire, exista unele remedii naturale care pot tine afectiunea sub control. Algele marine. Iodul este esential pentru producerea hormonilor tiroidieni, iar deficienta de iod provoaci hipotiroidismul. Algele marine sunt o sursa importanta. Tincura de nuci verzi. Umpleti un borcan cu coji de nuca, fara sa le indesati, si turnati peste ele alcool alimentar, votca sau tuica de casa, cat sa le acopere. Infiletati borcanul si lasati-l la macerat vreme de 14 zile, apoi filtrati si puneti tinctura astfel obtinuta la racoare, in sticle mici inchise la culoare. Tinctura de nuci verzi poate fi folosita timp de doi ani de la data la care au fost culese nucile, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Putem tine in frau dementa: creierul "compenseaza" daunele produse de maladia Alzheimer. Creierul uman are capacitatea de a compensa deficientele aparute in stadiile incipiente ale bolii Alzheimer, sustine un studiu realizat la Universitatea din California (SUA), informeaza BBC. Studiul sugereaza ca unele persoane folosesc puteri neuronale extra pentru a contribui la mentinerea capacitatii lor de a gandi. Cercetarorii spera ca rezultatele lucrarii sa lamureasca de ce doar unii oameni care prinzinte semne timpurii ale bolii continua sa dezvolte un declin grav al memoriei. Studiul citat a implicat 71 de adulti care nu prezentau semne ale declinului mintal. Scanarea cerebrala a acestora a scos la iveala faptul ca 16 subiecti aveau placi de beta-amiloid - depozite de molecule toxice intre neuronii din creier, considerate a fi caracteristice pentru boala Alzheimer, anuntaAdevarul.

Ce greseli faci cand te speli pe dinti. Curatarea dintilor ar trebui sa fie un obicei sanatos si atat, dar unii oameni chiar fac greseli care le pun sanatatea in pericol. Vezi ce greseli faci cand te speli pe dinti. Nu alegi periuta potrivita. Piata ofera in acest moment periute de dinti de tot feluld e forme si cu duritati diferite ale perilor. Majoritatea oamenilor aleg o periuta de dinti la nimereala, prea mare, prea mica, cu peri prea duri, care le ranesc gingiile, sau prea moi, care nu curata cum trebuie. Alege o periuta potrivita ca marime pentur gura ta si nu te gandi ca niste peri foarte tari pe periuta de dinti te vor curata mai bine. Nu te speli pe dinti destul. Dentistii recomanda sa te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi, timp de minim 2 minute, pentru a curata dintii corect si eficient, informeazaUnica.ro.

Patru beneficii uimitoare ale consumului de alimente picante. Condimentele nu au doar rolul de a da savoare mancarurilor ci au o multime de beneficii pentru sanatate. Ajuta la slabit. Ardeiul iute contine capsaicina, care poate accelera metabolismul si ajuta organismul sa arda calorii intr-un mod rapid. Acest lucru este explicabil de faptul ca aceasta substanta (capsaicina) creste temperatura corpului si ritmul cardiac, intensificand activitatea acesteia. In plus, studiile au demonstrat ca persoanele care consuma alimente condimentate, mananca mai putin. Beneficii pentru inima. Ardeiul iute ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii prin stimularea capacitatii organismului de a dizolva cheagurile de sange. Cercetarile au demonstrat ca nivelurile scazute de colesterol LDL sau colesterol rau s-au diminuat atunci cand ardeiul iute a fost introdus in dieta unei persoane, reducandu-se astfel riscul de accident vascular de la nivelul inimii, scrieDoctorulZilei.ro.

Un test urinar ar putea facilita depistarea cancerului de col uterin. Testele urinare care permit depistarea virusului papiloma uman (HPV), vinovat de aparitia celor mai multe cazuri de cancer de col uterin, ar putea sa devina o alternativa acceptabila fata de frotiurile cervicale traditionale, potrivit unui nou studiu. Pana la 80% dintre femeile active din punct de vedere sexual sunt infectate cu HPV intr-un anumit moment din vietile lor, insa doar intre 10% si 20% dintre ele dezvolta o infectie persistenta care, in anumite cazuri, poate duce la aparitia cancerului de col uterin. Pentru a preveni acest cancer, femeile sunt indemnate sa faca frotiuri cervicale la fiecare trei ani, in majoritatea tarilor occidentale, fie in cadrul programelor de depistare organizate, ca in Marea Britanie, fie in cadrul depistarilor individuale, cum se intampla in Franta, anuntaAdevarul.

Ce boli vei face, in functie de varsta la care ai avut prima menstruatie. Femeile isi amintesc foarte bine varsta la care au avut prima menstruatie, dar data nu este importanta doar pentru a avea ce povesti. Studii recente au constatat ca exista o legatura intre momentul in care ai devenit adolescenta si bolile pe care le poti face. Cercetatorii sustin ca ziua in care ai devenit adolescneta iti spune ce riscuri ai sa faci boli cardiovasculare mai tarziu. Potrivit studiului, femeile care au avut menstruatie la varste fragede au o rata metabolica mai mare, o circumferinta a taliei mai mare si tendinta de ingrasare. In aceste conditii, sunt supuse unui risc mai mare de a deveni obeze si de a dezvolta boli cardiovasculare. Studiul a fost efectuat de Institutul National de Inima, Plamani si Sange pe un numar de 1,638 de femei. Cercetatorii au masurat stratul de grasime de sub piele si grasimea de pe abdomen, notand, in acelasi timp, varsta la care au avut prima menstruatie, informeazaUnica.ro.