Un condiment popular, arma secreta impotriva cancerului. Chiar daca de multe ori e vazut doar ca un condiment fara cine stie ce valoare, mustarul are beneficii "ascunse". Potrivit unui studiu publicat in "Carcinogeneza", in 2010, pudra de seminte de mustar inhiba semnificativ dezvoltarea cancerului vezicii urinare. Prin urmare, specialistii ne sfatuiesc sa adaugam in preparatele noastre pudra de seminte de mustar, pentru a nu ne imbolnavi. Un alt avantaj al semintelor de mustar e continutul de seleniu si magneziu, substante benefice pentru reducerea prevalentei artritei reumatoide si severitatea astmului, datorita proprietatilor antiinflamatorii. Pe de alta parte, magneziul scade presiunea arteriala, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sase lucruri mai putin cunoscute despre insomnie. Statisticile medicale arata ca 30%-50% din populatia lumii sufera de insomnie, iar 10% de insomnie cronica. Desi e larg raspandita, problema e inca putin inteleasa, deoarece multe persoane evita sa apeleze la specialist. Chiar daca foarte multe persoane intampina dificultati de adormire seara sau de mentinere a starii de somn pana in zorii zilei, putine apeleaza la ajutorul unui specialist pentru un tratament adecvat. Potrivit statisticilor medicale, intre 30 si 50% din populatia lumii se confrunta cu episoade de insomnie, iar 10% sufera de insomnie cronica. Grav este ca netratata, insomnia devine o problema periculoasa, avertizeaza medicul Steven Feinsilver, director al Centrului de Medicina a Somnului de la Spitalul Mount Sinai din New York City (SUA), citat de Huffington Post. O lipsa acuta a somnului poate contribui la aparitia durerilor de cap, a celor de spate, a iritabilitatii, a scaderii imunitatii si a altor probleme de sanatate, spune specialistul, anuntaAdevarul.

Obiceiuri care iti distrug colonul. Colonul - sau intestinul gros - este o parte importanta a organismului tau, fiind si cel prin care se elimina resturile alimentelor cu toxine, apa, saruri si nutrienti. Anumite obiceiuri pot distruge buna functionare a colonului, iar in timp te poti confrunta cu numeroase probleme de sanatate. Este foarte important sa mananci sanatos si sa ai grija de tine nu doar pentru piele stralucitoare, par bogat si unghii puternice, ci pentru intreg organismul, inclusiv pentru colon. In intestinul gros se gasesc miliarde de bacterii - ce compun flora intestinala - care ajuta la buna functionare a acestuia, iar obiceiurile rele pot determina un dezechilibru al florei intestinale. Vezi care sunt acestea: Fructele si legumele proaspete sunt bogate in fibre, ce ajuta tractul digestiv si eliminarea materiilor fecale. Daca nu ti-ai facut un obicei din a manca fructe si legume proaspete, risti sa devii constipata, iar constipatia poate determina aparitia disfunctiilor la nivelul colonului. Ca sa nu iti distrugi colonul, ar trebui sa mananci fructe si legume proaspete zilnic, macar o data pe zi, informeazaLibertatea.

Ce se intampla cu ochii tai daca citesti la lumina slaba? Explicatiile specialistului. Ne folosim doar o parte din creier, suntem sau nu afectati de lumina slaba din camera atunci cand citim, avem nevoie de doi litri de apa pe zi? Sunt cateva dintre intrebarile care au dus la nasterea multor mituri. Mitul: Cititul la lumina slaba strica ochii. Adevarul: Lumina slaba nu e cauza principala a problemelor de vedere, sustin specialistii. "Cititul la lumina slaba nu provoaca afectiuni ale ochilor, ci doar forteaza acomodatia. Cand are o luminozitate mai buna, pupila se micsoreaza si vede putin mai clar, iar cand lumina e slaba, pupila e mai dilatata", explica medicul oftalmolog Iulian Burcin. Lumina redusa "obliga"ochiul sa se concentreze mai mult pentru a vedea mai clar de aproape. Un mediu luminat slab o boseste ochiul si poate provoaca dureri de cap, scrieDoctorulZilei.ro.

Hipertensiunea, inamicul tacut al sanatatii. Hipertensiunea arteriala este o problema de sanatatea publica in multe tari, inclusiv in Romania. Lipsita de simptome evidente, hipertensiunea evolueaza in timp, afectand inima, rinichii, ochii si creierul. Exista numeroase modalitati prin care o poti preveni si tine sub control. Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate in tara noastra si in lume. In tara noastra, 40% dintre romani au aceasta problema, conform unui studiu realizat in 2012. Ingrijorator este ca multi nu stiu ca o au, deci nu se trateaza. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 30% dintre barbatii si 50% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 65 si 75 de ani sufera de hipertensiune. La nivel mondial, din numarul total de decese, 7 milioane si jumatate sunt puse pe seama tensiunii arteriale crescute. Cu toate ca se considera ca este o problema a varstnicilor, tot mai multi tineri au hipertensiune, din cauza stilului de viata nesanatos, anuntaAdevarul.