Burta de bere: exista vreo legatura intre consumul de bere si circumferinta taliei? Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie a testat mitul conform caruia consumul de bere influenteaza indicele de masa corporala, circumferinta abdominala si raportul talie sold. Specialistii au ajuns la concluzia ca burta de bere este doar un mit si ca un consum moderat de bere nu influenteaza valorile normale pentru circumferinta abdominala nici la barbati, nici la femei. Studiul a fost facut in perioada martie-aprilie 2014, la nivel national, unde au participat 1508 subiecti, femei si barbati cu varsta de peste 18 ani din mediul rural si urban. Coordonatoarea studiului a fost Corina Zugravu, medic primar in Nutritie si Igiena Alimentatiei si Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, care si-a prezentat lucrarea in cadrul unei conferinte la hotelul Athenee Palace Bucharest, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Grasimile saturate din produsele lactate sunt benefice sanatatii si scad riscul de diabet. Consumul de grasimi saturate din produse lactate, cum ar fi untul si smantana, este benefic pentru sanatate, potrivit unor studii noi care au aratat ca limitarea impusa consumului de produse din lapte integral in ultimele decenii de catre medici a fost gresita. Limitarea consumului de lapte integral si inlocuirea lui cu produsele degresate a influentat foarte putin cresterea numarului de cazuri de obezitate si diabet de tip II, iar o serie de studii au scos grasimile saturate de pe lista factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare, informeaza dailymail.co.uk. Un studiu al expertilor suedezi, dat publicitatii saptamana trecuta, a aratat ca o dieta care contine produse din lapte integral duce la o scadere a riscului de imbolnavire de diabet de tip II, anuntaAdevarul.

Care sunt factorii de risc ai cancerului de san. Atunci cand anumite celule de la nivelul sanului incep sa se inmulteasca haotic, mult mai rapid decat cele sanatoase, se formeaza umflaturi la nivelul unuia sau ambilor sani. Afla ce poate determina aparitia cancerului la san. Potrivit specialistilor oncologi, cancerul de san porneste de cele mai multe ori din canalele unde se produce laptele, dar poate aparea si in lobuli (tesutul glandelor mamare). Oamenii de stiinta nu au determinat care sunt cauzele exacte ale aparitiei cancerului de san, insa stiu care sunt factorii de risc ai acestei boli: Daca ai in familie numeroase cazuri de cancer de san, este foarte important sa mergi in mod regulat la control si sa iti faci analizele pentru depistarea eventualelor gene care pot fi transmise din generatie in generatie, informeazaLibertatea.

Investigatiile care pot preintampina avorturile spontane. Chiar si atunci cand nu este planificata, sarcina reprezinta, de obicei, un eveniment bine venit. S-a demonstrat faptul ca femeile care se confrunta cu avortul spontan sufera la fel de mult ca si acelea care si-au pierdut copilul nou-nascut. Durerea ce apare in urma avortului spontan se desfasoara intr-un timp mai indelungat si este uneori extrem de intensa. Daca o femeie care are simptome asemanatoare cu cele ale avortului spontan nu se prezinta imediat la medicul specialist, aceasta se supune riscurilor unui pericol real. Pentru linistea ei, femeia poate sa ceara medicului specialist cateva analize preconceptionale care pot reprezent acea paza buna ce trece primejdia rea, scrieDoctorulZilei.ro.

Leacuri de tot felul cu menta. Vara este anotimpul potrivit sa profitam de "racoarea" pe care ne-o confera preparatele si remediile pe baza de menta. Cu aroma sa inconfundabila, menta este un aliat de nadejde in multe probleme de sanatate, cum sunt cele digestive si respiratorii. Planta are propietati calmante, cicatrizante si antibacteriene si inca din cele mai vechi timpuri, a fost apreciata pentru aroma inconfundabila si pentru efectele sale terapeutice. Romanii foloseau planta pentru imbunatatirea digestiei, pentru a reimprospata respiratia si in mancaruri, iar grecii o utilizau ca odorizant si in baile de relaxare, anuntaAdevarul.