Noua recomandare a medicilor. De cata sare avem de fapt nevoie. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda, pe site-ul sau, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii 2014, reducerea consumului de sare la mai putin de cinci grame pe zi pentru adulti, pentru a preveni cresterea tensiunii arteriale, bolile de inima si accidentul vascular cerebral. "OMS recomanda un aport zilnic de sare de mai putin de cinci grame pentru adulti sau mai putin de o lingurita. Recomandarea este pentru o doza si mai mica pentru copii, in functie de nevoile lor de energie", a declarat Poonam Khetrapal Singh, director regional al OMS pentru Asia de Sud-Est, citat de thehealthsite.com. Conform acestuia, aproximativ 2,5 milioane de decese ar putea fi prevenite in fiecare an prin simpla reducere a aportului de sare la nivelul recomandat. Este vorba despre raportul cost-eficienta in sanatatea publica, care are nevoie doar de mai multa constientizare si de o abordare multisectoriala la care toata lumea trebuie sa contribuie, a explicat Singh, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Din deseu, panaceu: Sapte remedii din coji de ceapa. Ca ceapa este un exceptional aliment-medicament e un lucru stiut de toata lumea. Efecte terapeutice extraordinare au insa si cojile ei. Infuzia preparata din acestea amelioreaza tusea, protejeaza tractul urinar si intaresc imunitatea. In popor, cojile de ceapa erau folosite ca vopsea naturala pentru colorat lana. Acestea se fierbeau cu otet, iar in solutia obtinuta se inmuiau tesaturile pentru a le conferi o culoare roscata sau maronie. Ceaiul din coji de ceapa a fost utilizat si pentru colorarea parului. Intrebuintarea lor nu se opreste insa aici. Infuzia din coji de ceapa are multiple virtuti terapeutice, avand printre altele proprietati tonice, diuretice, antimicrobiene si antispasmotice. Am selectat cateva dintre principalele remedii din coji de ceapa, care se bucura de mare succes mai ales in traditia popoarelor slave, anuntaAdevarul.

Simptome mai putin cunoscute ale cancerului pulmonar. Cancerul la plamani este una dintre cele mai agresive forme de cancer, iar de cele mai multe ori, este diagnosticat in faze terminale. Afla care sunt semnele timpurii de cancer la plamani. In 40% din cazuri, cancerul la plamani este diagnosticat cand bolnavul nu mai poate fi salvat. Exista, insa, cateva semnale care ar putea salva viata bolnavilor, daca acestia ar cere sfatul medicilor la timp. Mergi la medic, daca ai o tuse persistenta, care nu dispare nici dupa tratament. Tusea provocata de raceala sau infectii respiratorii dispare, de obicei, dupa o saptamana, doua. Doctorul iti va asculta plamanii si va recomanda o radiografie, daca va suspecta ca ceva nu este in regula, informeazaUnica.ro.

Leusteanul, un adevarat medicament natural. Iata in ce boli e util. Planta de leustean are numeroase proprietati curative, este un adevarat aliment-medicament, bogat in vitaminele A, B si C, acizi organici, saruri minerale, uleiuri eterice. Medicii din Grecia Antica au fost primii care au lasat insemnari despre efectele benefice ale frunzelor verzi ale leusteanului asupra digestiei si sistemului nervos. In medicina populara romaneasca, el era folosit ca planta tamaduitoare pentru bolile de piept, digestive si pentru diferitele plagi, dar si ca planta magica. Gratie proprietatilor terapeutice, leusteanul este un excelent remediu pentru prevenirea bolilor respiratorii, endocrine, renale, ale aparatului urinar si pentru intarirea sistemului imunitar. Este un remediu eficient intr-o multitudine de boli precum anorexie, raceala, gripa, dureri de gat si amigdalita. Are efecte antialergice, diminueaza inflamatia si calmeaza mancarimile. Uleiul obtinut din leustean scade tensiunea si stimuleaza diureza. Ceaiul preparat din seminte de leustean linisteste rapid durerile de stomac, scrieDoctorulZilei.ro.

Antibioticele date copiilor inainte de varsta de 2 ani cresc riscul de obezitate. Administrarea tratamentelor cu antibiotice pana la varsta de 2 ani creste riscul copiilor de a dezvolta obezitate, mai ale daca dozele primite au fost importante, releva un recent studiu american. Folosirea execesiva a antibioticelor mai are un efect negativ demonstrat stiintific. O echipa de medici de la Spitalul de pediatrie din Philadelphia, SUA, a stabilit ca administrarea atibioticelor copiilor de pana in doi ani creste riscul acestora de a deveni obezi, informeaza Mediafax. "Rezultatele studiului nostru sugereaza faptul ca folosirea excesiva a antibioticelor inainte ca pacientul sa implineasca varsta de 24 de luni ar putea fi unul dintre acesti factori", a adaugat medicul. Oamenii de stiinta au studiat in perioada 2001 - 2013 dosarele medicale ale unui numar de peste 64.000 de copii, monitorizati de la nastere si pana la varsta de cinci ani. Dintre acestia, aproximativ 69% au primit antibiotice, in medie, de 2,3 ori inainte de a implini varsta de doi ani, anuntaAdevarul.