Topul alimentelor care cauzeaza cancer. S-a dovedit stiintific ca multe alimente cresc riscul aparitiei cancerului. Iata 6 dintre cele mai nesanatoase produse, pe care este bine sa le scoti din dieta pentru a fi sanatoasa. Organisme modificate genetic Aproximativ 80% dintre produsele alimentare ambalate contin organisme modificate genetic. Multa vreme oamenii de stiinta s-au straduit sa "reproduca", plante si seminte, care sunt rezistente in fata insectelor si pesticidelor. Asa au aparut porumbul, soia sau rapita modificata genetic. Ca si consumatoare, ai posibilitatea sa eviti aceste alimente si sa achizitionezi numai produse naturale. Produsele procesate Cele mai multe produse din carne procesate, inclusiv baconul, carnatii si hot-dogurile, contin conservanti chimici, scrie Click.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Analize obligatorii pentru femeia care a depasit varsta de 30 de ani. Ati implinit 30 de ani? Va aflati in plina tinerete. Medicii insa insista sa urmati programe complete de preventie. Acestea se refera la aparatul genital si la glandele mamare. Un examen ginecologic, testul Papanicolau si ecografia mamara o data pe an - toate acestea inseamna o preventie eficienta pentru fiecare femeie. Vorbim despre preventia cancerelor genitale, dar si despre preventia cancerului de san, adica patologii frecvente. "Daca femeia respectiva e mai tanara, riscul de cancer de san e mai mic, dar nu lipseste, din pacate. La tinere, in general, ecografia e suficienta", a spus prof. dr. Alexandru Blidaru, sef sectie chirurgie oncologica, potrivit stirileprotv.ro

Premiera: Reconstructie de torace cu implanturi din titan la Sibiu. Doi chirurgi, unul din Sibiu si celalalt de la Institutul Oncologic din Iasi au facut astazi prima operatie de reconstructie de perete toracic cu implanturi din titan la un barbta de 50 de ani care suferise un accident rutier. Interventia a durat trei ore. "Si pentru mine este o premiera. Prin prisma experientei pe care o am in chirurgia toracica. Nu e nimic SF", a marturisit cel de al doilea chirurg din echipa, dr. Liviu Mugurel Bosinceanu, seful Sectiei de Chirurgie Toracica de la Institutul Oncologic din Iasi. El a explicat ca aceasta reconstructie de coaste cu titan este cea mai avantajoasa metoda in prezent, in Europa. Potrivit dr. Bosinceanu, inainte, in cele cateva centre mari universitare din tara, la Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, se puneau implanturi de otel, la coaste, care se scoteau dupa o jumatate de an, potrivit EVZ.ro

Premiera: scleroza multipla, tratata cu succes cu celule placentare. Mai multi pacienti cu scleroza multipla au fost tratati cu succes, pentru prima data, cu ajutorul unui implant de celule stem placentare, in cadrul unui experiment al cercetatorilor de la Spitalul "Muntele Sinai" din New York. Aceasta este prima data cand celulele stem derivate din placenta au fost testate in calitate de posibila terapie in scleroza multipla. Urmatorul pas va fi eficacitatii tratamentului la un numar mai mare de pacienti cu SM, dar putem vorbi deja de o noua frontiera in ceea ce priveste tratamentul acestei afectiuni", a declarat Fred Lublin, directorul Centrului Dickinson Corinne Goldsmith pentru Scleroza Multipla, autorul principal al studiului, scrie Adevarul.

Grafoterapia - tratamentul prin scris al bolilor ascunse. Grafoterapia are drept scop ajutorarea copiilor cu probleme de disgrafie - perturbare patologica a scrisului, care se deformeaza, devenind necitet -, dar si a adultilor. Copiii cu scris deformat, adesea extrem de inteligenti si de talentati, dezvolta mai tarziu si probleme de invatare, ceea ce le induce un sentiment de esec, de lipsa de incredere in sine. In majoritatea cazurilor, ilizibilitatea scrisului are drept cauza o trauma emotionala. Trateaza problemele de dependenta Reeducarea prin scris nu vizeaza neaparat schimbarea scrisului in sine, cat a desenului literelor. De fapt, se lucreaza pentru o mai mare suplete si usurinta a gesturilor care duc la scriere, scrie Click.