Cum stii ca ti-a scazut glicemia? Hipoglicemia sau nivelul scazut al glicemiei apare, in general, la diabetici, dar orice persoana se poate confrunta, la un moment dat, cu aceasta problema. Afla cum iti dai seama ca ti-a scazut glicemia. Hipoglicemia apare cand nivelul de zahar din sange scade sub limita admisa. In lipsa glucozei, organismul nu mai poate functiona bine si apare senzatia de slabiciune si epuizare. Semne ca ti-a scazut glicemia Simptomele hipoglicemiei difera de la un pacient la altul si includ confuzie, ameteli, senzatia de foame, dureri de cap, iritabilitate, paloare a fetei, transpiratii reci si abundente, slabiciune si anxietate. Persoanele care fac crize de glicemie simt si o accelerare a batailor inimii, tremuraturi si pot chiar lesina. Diabeticii trebuie sa ia tratament imediat, pentru a nu se ajunge la convulsii si chiar coma, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

4 masti naturiste care te vor intineri cu cativa ani. Castravetele face minuni daca ai cearcane sau pungi sub ochi. In perioada sezonului rece tenul trebuie ingrijit cu mult mai multa atentie. Recomandat este sa folosesti produse naturiste, masti care sa contina ingrediente precum fructe, iaurt si miere. Iata patru masti faciale anti-imbatranire care vor reda pielii tale supletea de odinioara. 1. Masca cu ou si castravete Da prin razatoare un castravete de marime medie, adauga o lingurita de suc de lamaie si un galbenus de ou. Amesteca bine si aplica aceasta compozitie pe fata, gat si decolteu. Asteapta 10 minute pentru a-si face efectul, iar apoi clateste cu apa rece. 2. Ou, ulei de cocos si capsune Aceasta este o masca anti-imbatranire care te va ajuta sa scapi si de punctele negre si acnee. Paseaza mai multe capsune, amesteca-le cu un ou, adauga o lingurita de ulei de cocos si aplica aceasta masca pe fata. Las-o sa actioneze 10 minute, iar apoi clateste cu apa rece. Acizii care se regasesc in capsune vor atenua acneea dar vor preveni si aparitia ridurilor fine. Mai multe pe Click.

Caravana pentru depistarea cancerului mamar in satele Romaniei. Femeile din mediul rural pot beneficia de examinarea clinica gratuita a sanilor in cadrul caravanei de informare si depistare a cancerului mamar, initiata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer si Liga Romana de cancer. Campania se va desfasura in lunile octombrie si noiembrie si va incepe in judetul Arges. Cancerul mamar este cel mai frecvent cancer la femei, reprezentand 25,2% din totalul cazurilor din sfera oncologica. In ciuda incidentei mari, rata de mortalitate este una dintre cele mai mici, comparativ cu alte tipuri de neoplasm, pentru ca, depistat la timp, cancerul de san poate fi tratat cu succes. Totusi, in Romania inca se inregistreaza un procent de 36% al deceselor din pricina acestei afectiuni, senisbil mai mare de cat media europeana de 29% si chiar si fata de cea mondiala (31%). Detalii pe Adevarul.

Daca durerile menstruale sunt mai puternice decat de obicei, mergeti la medic. Boala grava pe care o poate ascunde simptomul! Cat timp tin durerile menstruale? Raspunsul nu e universal valabil. Daca insa devin mai puternice decat de obicei, mergeti de urgenta la medic. In cazul celor mai multe fete, menstruatia debuteaza la 12 ani. Dar, pana la implinirea varstei de 18 ani, tanara nu trebuie sa se astepte la o frecventa lunara a sangerarii menstruale. In acesti 4 ani se maturizeaza atat sistemul hormonal, cat si aparatul genital. Dupa 18 ani insa, se constata o regula personala, care, insa, trebuie sa se inscrie in limite considerate normale. Dr. Corina Chisu, medic specialist ginecolog: "Menstruatia dureaza in jur de 3-7 zile, cu limite intre 2-8 zile, iar cantitatea de sange pierduta pe zi nu trebuie sa fie mai mare de 30- 60 de mililitri de sange pe zi, cu maximum de 80 de militri pe zi." Distanta intre doua menstruatii se numeste ciclul menstrual si variaza intre 21 si 35 de zile fara ca acesta sa arate o boala. Cand trebuie sa cereti un sfat medical? Citeste mai multe pe Stirile Protv.ro.

Ce se intampla la 15 minute dupa ce te lasi de fumat? Este greu sa te lasi de fumat, insa daca intelegi ce se intampla cu organismul tau imediat dupa ce te-ai lasat de fumat vei putea sa invingi mai usor acest prost obicei. La doar 20 de minute dupa ce ai pus tigara jos, organismul tau va incepe sa simta beneficiile. Tensiunea si bataile inimii vor fi in limite normale, iar asta este primul semn ca nicotina iti paraseste organismul. In momentul in care renunti la nicotina, dupa 3 zile, vei simti efectele. Asta este partea grea.Unii oameni spun ca au simtome precum dureri de cap, greata si pofta insatiabila pentru tigari. Cu toate acestea, dupa 3 zile, nivelul de monoxid de carbon, a intrat in limite normale.hiar si asa , dupa ce treci de pofta insatiabila, intre prima si a noua saptamana de cand ai renuntat, ragusala, tusea, respiratia intretaiata, arsura din plamani va inceta. La un an dupa ce ai renuntat, riscul unei boli de inima se injumatateste fata de rata de risc a unui fumator,scrie Doctorulzilei.ro.