Un banal fruct te ajuta in lupta cu obezitatea. Cercetarea coordonata de Giuliana Noratto de la School of Food Science din Statul Washington, arata beneficiile merelor in lupta cu obezitatea. Merele au foarte multe beneficii, conform studiilor din ultimii ani, insa compusii bioactivi din mere, cum ar fi polifenolul, un antioxidant care afecteaza bacteriile bune din organism, ajuta sistemului imunitar si mentine greutatea in limite normale. Efectele acestor compusi depind de tipul de mere consumat. Cercetatorii impreuna cu Noratto au analizat 7 tipuri de mere, printre care clasicele mere verzi, galbene, rosii, bot de iepure si au descoperit ca merele verzi sunt eficiente in lupta cu obezitatea, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Oteturi aromate pentru mai multa sanatate. Otetul de mere este un foarte bun vehicul pentru macerarea plantelor aromate. Impreuna, creeaza licori cu multiple proprietati vindecatoare. Cu aproape trei mii de ani in urma, tratatele egiptene de medicina mentionau otetul de mere ca fiind un remediu aproape universal. Se obtine foarte usor, in linii mari prin macerarea bucatilor de mere care raman dupa ce acestea se storc, la care se adauga miere si alte plante aromate, in functie de remediul pe care vrem sa-l obtinem. Se pot adauga astfel: menta, lavanda, cimbru, rozmarin, trandafir, tarhon etc. - si vor rezulta oteturi cu proprietati uimitoare. Dar numai egiptenii s-au bucurat de efectele lui, pentru ca el apare mentionat si in scrierile lui Hipocrate. Si nu doar otetul de mere, ci si cel de struguri, anuntaAdevarul.

Raceala la ovare, simptome si tratament. Noi ii spunem "raceala la ovare", medicii ii spun anexita sau, mai nou, boala inflamatorie pelvina. In ciuda denumirii populare, nu are nicio legatura cu raceala pe care o cunoastem toti, manifestata prin stranut, tuse sau dureri de gat si, dupa unii medici, nu are absolut nicio legatura cu frigul. Adevaratul vinovat este o infectie bacteriana sau de alta natura, care ajunge la ovare, trompele uterine sau chiar uter. De obicei, este o boala cu transmitere sexuala, de exemplu chlamydia sau gonoreea. Din pacate, aceste boli au simptome destul de vagi, care sunt ignorate. Intre timp, infectia avanseaza si din vagin ajunge la colul uterin, uter si ovare, informeazaUnica.ro.

Cel mai eficace si la indemana "medicament" care te ajuta sa te refaci dupa operatie. La intalnirea anuala a "Societatii Americane de Anestezisti" au fost prezentate rezultatele studiului, care sustin beneficiile descoperite la pacientii, care au ascultat muzica jazz imediat dupa operatie. Benficiile sunt reducerea anxietatii si a ritmului cardiac. "Doar gandul de a trece printr-o operatie este alarmant si alimenteaza frica, iar anestezia creeaza stres emotional si anxietate pentru foarte multi pacienti" spune Dr. Flower Austin, coordonatorul studiului si anestezist. El a mai declarat ca tratamentul obisnuit pentru pacientii aflati in blocul postoperator este compus din diferite medicamente care diminueaza durerea care apare dupa ce trece efectul anesteziei. Aceste medicamente pot cauza si efecte secundare, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum iti afecteaza sanatatea alimentele procesate. Alimentele procesate fac parte din dieta noastra din ce in ce mai des. Stilul de viata alert, lipsa timpului pentru a gati, placerea pentru alimentele industrializate si ieftine, in detrimental mancarii sanatoase, sunt motivele pentru care consumam atat de multe alimente procesate. Acestea cuprind alimentele realizate din produse rafinate care, prin prelucrare, isi pierd continutul de fibre. Deci, totul, de la orezul alb pana la faina rafinata, din care se fac biscuitii, fursecurile si prajiturile sunt alimente procesate. In urma procesului de prelucrare alimentele isi pierd substantele nutritive, vitaminele si mineralele. Nutritionistii spun ca aditivii si substantele chimice care sunt adaugate in aceste alimente ne vor afecta sanatatea de-a lungul anilor, anuntaAdevarul.