Sangerari la nivelul cavitatii bucale si dureri la inghitirea si mestecare alimentelor. Ce boala crunta anunta aceste simptome? Cancerul oral este un subtip al cancerului gatului si capului si se poate dezvolta in orice zona a cavitatii orale. In general, cancerul oral apare la nivelul limbii si a buzelor, insa se poate dezvolta si in interiorul gurii, pe partea posterioara a faringelui, la nivelul amigdalelor sau al glandelor salivare. In continuare, Dr. Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveolara si coordonator al Clinicii Dr. Melnic ne spune care sunt cauzele si simptomele cancerului oral, daca si cum poate fi tratata aceasta afectiune. "Cancerul oral este mai frecvent la barbati, in comparatie cu femeile. Probabilitatea ca aceasta afectiune sa se dezvolte creste dupa varsta de 40 de ani. De cele mai multe ori, cancerul bucal este insotit de dificultate la inghitire. Un factor de risc deloc de neglijat in aparitia cancerului oral il reprezinta fumatul excesiv in combinatie cu bauturile alcoolice", spune Dr. Ion Melnic, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ejacularea precoce este o problema medicala. Aceasta afecteaza 1 din 5 barbati la nivel mondial. Aproximativ 20%-30% dintre barbatii din intreaga lume spun ca se confrunta cu ejacularea precoce, o problema medicala complexa, de care cei mai multi se feresc sa vorbeasca deschis. Tocmai de aceea, doar 9% solicita ajutorul medical. Ejacularea precoce (EP) este cea mai frecventa disfunctie sexuala masculina, afectand 1 din 5 la nivel mondial. In ciuda perceptiei generale, ejacularea precoce nu reprezinta doar o problema a "duratei", ci semnifica in special o "lipsa de control" asupra ejacularii si o satisfactie generala scazuta in legatura cu actul sexual. Conform International Society for Sexual Medicine (ISSM, Societatea Internationala de Medicina Sexuala), putem vorbi de ejaculare precoce daca exista cateva criterii, anuntaAdevarul.

Cum "tratezi" sanii lasati dupa nastere. Orice femeie stie ca nasterea si alaptarea pot afecta negativ forma si fermitatea sanilor. De la factori genetici si pana la purtarea unor sutiene neadecvate, cauzele lasarii sanilor sunt numeroase si nu de putine ori ignorate. Cum previn lasarea sanilor in timpul sarcinii? In primul rand, evitati oscilatiile bruste in greutate si incercati sa va mentineti o greutate corporala constanta. Apoi, pe toata perioada cat sunteti insarcinata mancati sanatos si faceti exercitii fizice regulate astfel incat sa nu luati foarte multe kilograme in plus. Reduceti pe cat posibil expunerea la soare si la ultraviolete deoarece acestea pot afecta considerabil pielea sanului, facand-o din ce in ce mai putin elastica, determinand ulterior "prabusirea" lor, informeazaLibertatea.

Ai pielea uscata? Iata ce boli poate ascunde. In multe situatii putem considera piela ca un "termometru" al starii generale a organismului. Culoarea pielii si consistenta se modifica in boli cardio-vasculare, in unele boli pulmonare, sau in afectiunile tiroidei. "In unele afectiuni endocrine pielea poate sa isi schimbe consistenta , gradul de hidratare, stratul lipidic sau sa isi schimbe culoarea. In afectiuni ale ovarelor (sindrom de ovar polichistic) pielea poate deveni "grasa", la fel si parul, in afectiuni tiroidiene (hipotiroidii sau hipertiroidii) poate fi foarte uscata si pergamentoasa, rece, sau umeda si calda, in afectiuni ale suprarenalelor si hipofizei poate sa isi schimbe culoarea sau consistenta, etc", explica dermatologul Anca Zranca, scrieDoctorulZilei.ro.

Alimentul care creste riscul aparitiei cancerului mamar. In urma mai multor studii, oamenii de stiinta au afirmat ca exista un aliment care reduce riscul aparitiei cancerului la san. Intre timp, s-au realizat alte cercetari care contrazic aceste cercetari. Cercetatorii de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York, care studiaza cancerul de san invaziv, avertizeaza femeile care consuma acest aliment ca accelereaza rata la care celulele de cancer mamar se raspandesc. Soia contine cantitati mari de toxine naturale sau antinutrienti. Acestia sunt inhibitori care blocheaza enzimele necesare pentru digestia proteinelor. Ei pot produce disconfort gastric, reduce digestia proteinelor si impiedica captarea aminoacizilor, anuntaAdevarul.