Cat de eficiente sunt pastilele-minune care promit sa te scape de kilogramele in plus? A aparut o noua pilula-minune care promite sa topeasca kilogramele in plus si sa-i ajute pe cei cu hipertensiune sa-si scada riscul de atac cerebral. Medicii romani sunt insa sceptici in privinta efectelor si ofera alte solutii pentru a slabi sigur Recent, Administratia Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat un nou medicament pentru slabit denumit Contrave. Medicamentul este indicat si pentru cei cu hipertensiune, colesterol sau diabet. Contrave combina doua medicamente care exista deja pe piata: bupropion, un antidepresiv si naltrexone, un medicament anti-adictie. Deoarece contine bupropion, noul medicament va avea pe eticheta un avertisment care sa alerteze medicii si pacientii asupra riscului crescut de suicid. Cat de sigure sunt aceste pastile si cu ce ar trebui combinate explica specialistii care lucreaza la astfel de descoperiri, dar si medicii romani, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Obisnuiesti sa consumi mezeluri? De ce fel de afectiuni poti suferi. Ne-am obisnuit ca pe masa noastra sa se regaseasca multe preparate din carne procesata. Specialistii ne avertizeaza ca acestea au numeroase consecinte negative asupra sanatatii noastre. Iata la ce te expui! Carnea procesata trece printre-un proces chimic care ii prelungeste durata de viata. Anumite alimente, cum sunt salamurile, carnatii, sunca, hot dogurile ne pot imbolnavi. Obezitate. Aceasta este una din bolile cele mai periculoase care-ti pune viata in pericol. Afectiunea nu este favorizata doar de consumul de carne procesata, ci apare si din cauza unui regim alimentar haotic. Carne procesata este plina de sare, grasimi si calorii. Sarea poate duce la retentia apei, precum si la aparitia hipertensiunii arteriale, anuntaAdevarul.

Care sunt bolile specifice toamnei? Cum le previi si cum le tratezi? Toamna nu inseamna doar sezonul in care se culeg bogatiile naturii, ci si anotimpul in care, inevitabil, suntem mai predispusi la anumite afectiuni. Acest anotimp aduce cu el fluctuatii mari de temperatura si ale presiunii atmosferice, umiditate, dar si limitarea optiunilor alimentare si in ceea ce priveste produsele proaspete. Toate acestea, corelate cu o imunitate scazuta, pot favoriza aparitia bolilor de sezon sau agravarea celor deja existente. Asemenea primaverii, toamna este un sezon propice alergiilor si astmului, dar si acutizarea simptomelor sinuzitei si rinitei cronice. Inhalarea anumitor substante cu efect alergen, precum polenul, praful sau mucegaiul, duce la intensificarea manifestarilor specifice astmului asociate cu reactiile alergice, informeazaLibertatea.

Ce risc au bebelusii nascuti prin cezariana. Bebelusii nascuti prin cezariana prezinta un risc mai mare cu 23% de a suferi de autism, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii de la University College Cork din Irlanda. Oamenii de stiinta irlandezi au descoperit ca o astfel de interventie chirurgicala pare sa creasca riscul de autism cu aproape o patrime, insa nu au gasit deocamdata o explicatie pentru acest fenomen, informeaza dailymail.co.uk. Ei le indeamna pe femei sa nu se sperie de rezultatele studiului, intrucat riscul general de autism ramane la un nivel foarte scazut. In Marea Britanie, un sfert din totalul nasterilor sunt realizate prin cezariana, iar numarul lor a crescut de patru ori din 1970 pana in prezent, scrieDoctorulZilei.ro.

Cele mai bune motive sa consumi curmale. Pe langa faptul ca sunt o sursa buna de fibre, curmalele au si alte beneficii asupra corpului. Studiile efectuate de-a lungul timpului arata ca aceste fructe dulci trateaza diverse afectiuni, de la anemie pana la cancer. Persoanele care sufera de anemie feripriva ar trebui sa consume curmale in fiecare zi, pentru ca sunt o sursa buna de fier. 100 grame de curmale contin 0.90 grame de fier, ceea ce inseamna aproape 11% din necesarul zilnic. Poate ca nu stiai, dar si curmalele contin zeaxantina si luteina, doi antioxidanti esentiali pentru ochi. Pe langa faptul ca imbunatatesc vederea, curmalele previn afectarea retinei, anuntaAdevarul.