Ce se intampla cu bebelusii nascuti prin cezariana?Bebelusii nascuti prin cezariana prezinta un risc mai mare cu 23% de a suferi de autism, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii de la University College Cork din Irlanda. Oamenii de stiinta irlandezi au descoperit ca o astfel de interventie chirurgicala pare sa creasca riscul de autism cu aproape o patrime, insa nu au gasit deocamdata o explicatie pentru acest fenomen. Ei le indeamna pe femei sa nu se sperie de rezultatele studiului, intrucat riscul general de autism ramane la un nivel foarte scazut. Integral pe Clickpentrufemei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

5 motive ciudate de cearta in cuplu. Va certati mereu si ti se pare ca motivele sunt adesea stupide? Alti oameni au fost pusi in situatii similare si totul apre amuzant cand te uiti din afara. Vezi 5 motive ciudate de cearta in cuplu si cat de stupide sunt argumentele uneori. Stii cat de tare te enervezi cand faci curat, asezi totul frumos si artistic si vine el acasa si se tranteste pe canapea, alege o pernuta decorativa brodata (eventual cea brodata de strabunica, sau cea cumparata din strainatate acum 10 ani) si o baga sub fund? Sa te certi cu el pe asa ceva ti se pare absolut normal, dar, daca te uiti putin inapoi, poate realizezi ca este stupid si ca barbatii oricum nu or sa inteleaga niciodata de ce o perna se afla pe canapea daca nu trebuie atinsa sau folosita. Mai mult pe Unica.ro.

Ce au descoperit cercetatorii despre portocale?Cercetatorii au descoperit un motiv important pentru care ar trebui sa mancam mai des portocale. Ceaiul si portocalele scad riscul de cancer ovarian cu o treime, potrivit unui nou studiu. Un studiu major care a durat 30 de ani a scos la iveala ca anumiti compusi din ceai si din citrice protejeaza impotriva acestei boli devastatoare. Cancerul ovarian, denumit si ucigasul tacut, din cauza ca este diagnosticat prea tarziu pentru a ami fi tratat, afecteaza aproximativ 7000 de femei, in fiecare an si omoara mai mult de 4000, doar in Marea Britanie, scrie DoctorulZilei.ro.

Cauzele hipertensiunii in randul tinerilor. De ce este important sa ne masuram tensiunea anual, inca din copilarie? Ati fost diagnosticati cu hipertensiune? Tratamentul se face toata viata, nu doar cand constatati valori mari ale tensiunii arteriale. Hipertensiunea poate declansa hemoragii grave in profunzimea creierului.Un tanar sub 35 de ani diagnosticat cu hiper-tensiune are nevoie in primul rand de o ecografie de artere renale. Ecografia se numeste Doppler si poate sa confirme stenoza de artera renala.Arterele renale duc sangele oxigenat de la inima spre rinichi, iar stenoza inseamna ingustarea lor, relateaza StirileProtv.ro.

Condimentul care te apara de bolile de inima. Il folosim pentru a condimenta preparatele culinare, iar proprietatile sale terapeutice se cunosc de mii de ani. Alimentul te apara de afectiunile inimii, iar lista beneficiilor nu se opreste aici. Problemele de sanatate pot fi tratate cu ajutorul ardeiului iute. Potrivit unui studiu realizat de trei doctori italieni, simptomele dispepsiei (durere, discomfort abdominal si arsuri la stomac) se reduc la jumatate, dupa ce pacientii consuma pudra de ardei iute. 15 pacienti care au participat la studiu au primit un placebo, in timp ce alti 15 au primit 2,5 g de pudra de ardei iute in fiecare zi (impartite in portii luate inainte de fiecare masa). Detalii pe Clickpentrufemei.ro.