Utile: Dieta-fulger. Slabesti doua kilograme in trei zile si iti cureti organismul de toxime; Macesele, medicamentele naturale cu zeci de indicatii; Cele mai bune remedii naturiste impotriva bolilor de sezon
Macesele, medicamentele naturale cu zeci de indicatii. Cu un continut de vitamina C de 50 de ori mai mare decat in lamaie si de 200 de ori mai mare decat in mere, dar si cu alte substante esentiale functionarii optime a organismului, macesele ne asigura un scut infailibil contra bolilor. Dovezi scrise despre efectele vindecatoare ale maceselor exista din cele mai vechi timpuri. Atat medicii din Grecia si din Roma Antica, dar si cei din India si China le-au elogiat beneficiile aduse sanatatii in tratatele lor ajunse in pana in zilele noastre. Totusi, adevarata recunoastere a virtutilor lor terapeutice a avut loc in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe fondul penuriei de medicamente. Se estimeaza ca, datorita extraordinarului aport de vitamine si menerale, consumul ceaiului si siropului de macese ar fi condus la salvarea a zeci, daca nu chiar sute de mii de oameni, anunta Adevarul.
Cinci greseli comune in igiena ta sexuala. Sexul cel mai intens este cel spontan. Tot el este si cel mai periculos pentru sanatatea ta, daca nu iti iei masurile de igiena corespunzatoare. Frenezia momentului si relaxarea de dupa te pot determina sa comiti anumite greseli de care nici n-avea habar. Iata 5 greseli de igiena pe care mai toate femeile le comit inainte si dupa actul sexual! Cea mai mare greseala pentru corpul tau este ca te bazezi pe produsele de igiena ale iubitului tau, atunci cand dormi noaptea la el. Lucrurile se inrautatesc mai ales daca el este un barbat constiincios care isi cumpara doar produse destinate barbatilor si tipului lor de probleme. Este lesne de inteles ca ele iti afecteaza zona intima, chiar daca isi indeplinesc rolul de curatare, informeaza Unica.ro.
Cele mai bune remedii naturiste impotriva bolilor de sezon. Odata cu scaderea temperaturilor si cu variatiile presiunii atmosferice, organismul face eforturi de adaptare, cele mai afectate fiind aparatul respirator, digestiv (intestinal gros), pielea, dar si latura emotionala. Dovada sta avalansa de cazuri de viroze respiratorii, tulburari intestinale, eruptii pe piele (in special herpes) sau depresii din aceasta perioada. Specialistii in medicina naturista recomanda o serie de leacuri care previn bolile de sezon. De exemplu, pentru protejarea aparatului respirator, Asociatia Romana de Homeopatie indica preparate pe baza de muguri de alun, maces si fag, care regleaza imunitatea si au actiune antispastica fara a ataca ficatul. Daca tusea persista, puteti incerca siropul de napi fierti cu putina miere sau cunoscutul ceai din foi de ceapa. Tot pentru calmarea tusei, se iau zece cepe si o capatana de usturoi, se fierb intr-un litru de lapte, apoi se adauga miere. Se administreaza o lingurita din preparat din ora in ora, mai multe zile, scrie DoctorulZilei.ro.
Probleme cu somnul? Ce alimente te pot ajuta. Tulburarile de somn pot avea legatura si cu ceea ce mancam. In vreme ce unele alimente, precum si obiceiul de a lua cina la ore tarzii, ne pot impiedica sa punem geana pe geana, alte produse ne ajuta sa ne regasim somnul. Uneori, cele care dau insomnii sunt chiar mesele copioase servite seara tarziu. Digestia implica o usoara crestere a temperaturii corpului si cu cat vei manca mai mult cu atat iti vei suprasolicita organismul, lucru ce perturba somnul. Dupa ce ai luat masa, asteapta cel putin 2-3 ore inainte de a merge in pat. La masa de seara este indicat sa consumam mai putine proteine, pentru ca duc la eliberarea de dopamina, compus care ne invioreaza. In schimb, trebuie privilegiate glucidele, substante nutritive care joaca un rol important in sinteza anumitor neurotransmitatori din creier, anunta Adevarul.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?