Dieta-fulger. Slabesti doua kilograme in trei zile si iti cureti organismul de toxime. Mananci lactate, seminte, fructe si legume si in doar cateva zile scapi de kilogramele nedorite. Iata ce trebuie sa cuprinda mesele principale in zilele de dieta. Prima zi Micul dejun: Suc din 2-3 grapefruit-uri, in care puneti o lingurinta de spirulina (se gaseste la farmacii). O ceasca de ceai de plante, cu miere. Pranz: O salata mare din castraveti, rosii, ardei rosu, ardei galben, telina, morcovi, ridichi, broccoli si multe frunze de patrunjel, asezonata cu ulei de masline si zeama de lamaie. Un pahar de suc obtinut din 2 portocale, 1 mar, 2 morcovi, 1-2 cm de rizom crud de ghimbir, tulpina de telina. Cina: o salata din sfecla rosie, ceapa, usturoi, untisor, salata, andive, menta, asezonata cu ulei extravirgin de masline. Se mai consuma nectarul obtinut la blender dintr-o jumatate de ananas proaspat si o felie de pepene galben, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Macesele, medicamentele naturale cu zeci de indicatii. Cu un continut de vitamina C de 50 de ori mai mare decat in lamaie si de 200 de ori mai mare decat in mere, dar si cu alte substante esentiale functionarii optime a organismului, macesele ne asigura un scut infailibil contra bolilor. Dovezi scrise despre efectele vindecatoare ale maceselor exista din cele mai vechi timpuri. Atat medicii din Grecia si din Roma Antica, dar si cei din India si China le-au elogiat beneficiile aduse sanatatii in tratatele lor ajunse in pana in zilele noastre. Totusi, adevarata recunoastere a virtutilor lor terapeutice a avut loc in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe fondul penuriei de medicamente. Se estimeaza ca, datorita extraordinarului aport de vitamine si menerale, consumul ceaiului si siropului de macese ar fi condus la salvarea a zeci, daca nu chiar sute de mii de oameni, anuntaAdevarul.

Cinci greseli comune in igiena ta sexuala. Sexul cel mai intens este cel spontan. Tot el este si cel mai periculos pentru sanatatea ta, daca nu iti iei masurile de igiena corespunzatoare. Frenezia momentului si relaxarea de dupa te pot determina sa comiti anumite greseli de care nici n-avea habar. Iata 5 greseli de igiena pe care mai toate femeile le comit inainte si dupa actul sexual! Cea mai mare greseala pentru corpul tau este ca te bazezi pe produsele de igiena ale iubitului tau, atunci cand dormi noaptea la el. Lucrurile se inrautatesc mai ales daca el este un barbat constiincios care isi cumpara doar produse destinate barbatilor si tipului lor de probleme. Este lesne de inteles ca ele iti afecteaza zona intima, chiar daca isi indeplinesc rolul de curatare, informeazaUnica.ro.

Cele mai bune remedii naturiste impotriva bolilor de sezon. Odata cu scaderea temperaturilor si cu variatiile presiunii atmosferice, organismul face eforturi de adaptare, cele mai afectate fiind aparatul respirator, digestiv (intestinal gros), pielea, dar si latura emotionala. Dovada sta avalansa de cazuri de viroze respiratorii, tulburari intestinale, eruptii pe piele (in special herpes) sau depresii din aceasta perioada. Specialistii in medicina naturista recomanda o serie de leacuri care previn bolile de sezon. De exemplu, pentru protejarea aparatului respirator, Asociatia Romana de Homeopatie indica preparate pe baza de muguri de alun, maces si fag, care regleaza imunitatea si au actiune antispastica fara a ataca ficatul. Daca tusea persista, puteti incerca siropul de napi fierti cu putina miere sau cunoscutul ceai din foi de ceapa. Tot pentru calmarea tusei, se iau zece cepe si o capatana de usturoi, se fierb intr-un litru de lapte, apoi se adauga miere. Se administreaza o lingurita din preparat din ora in ora, mai multe zile, scrieDoctorulZilei.ro.

Probleme cu somnul? Ce alimente te pot ajuta. Tulburarile de somn pot avea legatura si cu ceea ce mancam. In vreme ce unele alimente, precum si obiceiul de a lua cina la ore tarzii, ne pot impiedica sa punem geana pe geana, alte produse ne ajuta sa ne regasim somnul. Uneori, cele care dau insomnii sunt chiar mesele copioase servite seara tarziu. Digestia implica o usoara crestere a temperaturii corpului si cu cat vei manca mai mult cu atat iti vei suprasolicita organismul, lucru ce perturba somnul. Dupa ce ai luat masa, asteapta cel putin 2-3 ore inainte de a merge in pat. La masa de seara este indicat sa consumam mai putine proteine, pentru ca duc la eliberarea de dopamina, compus care ne invioreaza. In schimb, trebuie privilegiate glucidele, substante nutritive care joaca un rol important in sinteza anumitor neurotransmitatori din creier, anuntaAdevarul.