Te ingrasi "cu aer"? Opt greseli care iti incetinesc metabolismul. Tot ce trebuie sa faci ca sa iti stimulezi metabolismul e sa iti intaresti muschii, sa bei multa apa si sa stai cat mai mult timp in picioare. Mai exista, insa, si alti factori care iti influenteaza metabolismul. Eviti lactatele. Muschii stimuleaza metabolismul, iar femeile care consuma 3-4 portii de lactate pe zi pierd mai multa grasime si pun mai multa masa musculara decat cele care se feresc de lactate, potrivit cercetarorilor de la Universitatea McMaster. "Lactatele sunt o sursa importanta de proteine de calitate, zer si cazeina. Zerul ajuta la sinteza proteinelor si la dezvoltarea musculaturii, in timp ce cazeina impiedica metabolizarea proteinelor", explica nutritionistul Brian St. Pierre, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum ne transforma stresul infatisarea? Imaginile tulburatoare care arata daunele produse timp de zece ani. Stim cu totii ca stresul ne poate afecta sanatatea, putini insa ne putem imagina, cu adevarat, cat de grave pot fi daunele unei vieti traite sub presiune. Experimentul unei jurnaliste din Marea Britanie arata, fara perdea, care sunt consecintele stresului cronic asupra chipului. Stresul zilnic poate face adevarate ravagii asupra chipului unei persoane. O demonstreaza experimentul unei jurnaliste britanice care, ingrijorata de efectele pe care le poate avea stilul sau actual de viata asupra sanatatii, a dorit sa afle cum va arata peste 10 ani, daca o va duce in continuare asa, anuntaAdevarul.

Cele mai periculoase obiceiuri pe care le ai dupa masa. Sunt cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata dupa masa, pentru ca iti pun in pericol sanatatea. Vezi care sunt. Chiar daca fructele sunt sanatoase, nu trebuie consumate niciodata dupa masa. Produc aciditate si te vor balona. Frunzele de ceai contin o mare cantitate de acid, care nu mai permite proteinelor sa se digere bine. Consuma ceaiul intre mese, daca vrei sa te bucuri de proprietatile sale. Studiile au aratat ca o tigara fumata imediat dupa masa echivaleaza cu 10 tigari, potrivit livingtraditionally.com. In plus, de cate ori fumezi dupa ce ai mancat, cresti de zece ori riscul de a face cancer, informeazaLibertatea.

Remedii cu bicarbonat de sodiu. Folosit in special la prepararea prajiturilor, bicarbonatul de sodiu are intrebuintari si in domeniul sanatatii. Specialistii sustin ca bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat si pentru ingrijirea pielii sau a podoabei capilare. Amestecati in palma putin bicarbonat cu crema pentru curatarea fetei si astfel veti avea parte de un exfoliant bland. Folositi prin miscari circulare si apoi clatiti cu apa. De asemenea, acest "preparat" functioneaza de minune in cazul pielii aspre de pe coate si talpi. Tot pentru aceste zone puteti prepara o pasta groasa din trei parti bicarbonat cu o parte apa. Pentru a va albi dantura amestecati trei parti de bicarbonat de sodiu cu o parte de sare. Se adauga trei lingurite cu glicerina si apa cat sa formeze o pasta. Cu acest amestec frecati-va dintii in fiecare dimineata, pentru a-i albi, scrieDoctorulZilei.ro.

Remediul care combate tusea in mod eficient. Daca esti racita, ai secretii nazale si tusesti, corpul tau are nevoie de substante cu proprietati antiinflamatoare, care combat bacteriile, intaresc sistemul imunitar si usureaza simptomele racelii. Sucul de ananas este un remediu de cinci ori mai eficient decat siropurile destinate combaterii tusei. Descopera ce il face sa fie un tratament atat de bun in caz de raceala. Un pahar cu suc proaspat de ananas contine jumatate din doza zilnica necesara de vitamina C, care are un rol important in cresterea imunitatii. De asemenea, sucul de ananas, abunda in bromelina, o enzima care are proprietati antiinflamatoare si de combatere a bacteriilor "rele" din corp, anuntaAdevarul.