Te doare des in gat? Cat de indicat e sa-ti scoti amigdalele?. In Romania anilor trecuti, tonsilectomia (adica indepartarea chirurgicala a amigdalelor) era aproape o moda. Chit ca aveai cate o amigdalita la 2 ani sau cate 5 pe an, operatia era privita intotdeauna ca o solutie. Frecventa de aparitie a durerilor in gat la care un medic poate recomanda indepartarea amigdalelor este de: peste 7 episoade in anul respectiv, 5 episoade pe an in ultimii 2 ani sau 3 episoade pe an in ultimii 3 ani. Dar de ce ne produc amigdalele asemenea neplaceri? Pentru ca sunt parte a sistemului limfatic si au rol in imunitate. In acestea se aduna limfocitele, care sunt gata sa ucida bacteriile si parazitii, scrie doctorulzilei.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Semne alarmante care iti spun ca suferi de diabet. Diabetul este o problema de sanatate care apare cand corpului nu mai poate produce suficienta insulina sau nu o poate procesa in mod corespunzator. Iata ce semne iti transmite organismul cand ai diabet, chiar daca tu nu esti constienta de acest lucru. Urinezi des - In caz de diabet, rinichii lucreaza mai mult pentru a elimina excesul de glucoza din sange, motiv pentru care simti nevoia sa urinezi in mod frecvent. Ti-e sete tot timpul - Cand urinezi des, corpul se deshidrateaza mai repede, ceea ce inseamna ca simti nevoia sa bei mai multa apa decat in mod normal, scrie Adevarul.ro

Cum sa scapi de sughit in 10 secunde. Andre Dubois, un gastroenterolog si profesor de medicina din Kensington, Maryland, a declarat intr-un interviu acordat revistei americane Natural Health, ca sughitul poate fi stopat in doar 10 secunde, cu un produs pe care cu totii il avem acasa - zaharul. Se pare ca explicatia este cat se poate de simpla - o lingurita de zahar, inghitita atunci cand sughitam, modifica impulsurile nervoase ale nervilor din diafragma si calmeaza contractiile care provoaca sughitul. Asadar, data viitoare cand nu te mai poti opri din sughitat, mananca un cubulet de zahar! Noi am incercat acest truc si chiar functioneaza, scrie Unica.ro.

Uleiurile esentiale, "antibiotice" naturale. Nu va repeziti la antibiotic imediat ce va imbolnaviti! Incercati "antibioticele" pe care natura ni le-a pus la dispozitie si cu siguranta va veti simti mai bine: uleiuri esentiale ce actioneaza atat antibacterian, cat si antiviral si antifungic. Doar cateva picaturi pot face minuni. Pentru a scapa definitiv de infectie, trebuie sa le administrezi timp de una-doua saptamani. Uleiul de busuioc vindeca bronsitele, te scapa de viermii intestinali si are efect anti-infectios. Uleiul din busuioc distruge bacteriile, dar si virusurile, este un foarte bun diuretic, dezintectant si antioxidant si are si efect antispasmotic. 8 Uleiul de oregano are efect atat impotriva bacteriilor, cat si a ciupercilor. Acesta a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale antivenin si in tratarea tusei, scrie Click.ro.

Super-alimente care intarzie imbatranirea. Sanatatea se mentine cu o combinatie de alimente, nu doar cu proteine sau cruditati. Aflati ce nu ar trebui sa va lipseasca din dieta pentru a trai mult si bine. Bazati-va pe legume si fructe cat mai colorate. "Aici intra gama antioxidantilor, alimentele care lupta cu radicalii liberi, responsabili de imbatranire. Vorbim de legume si fructe cat mai colorate", explica medicul nutritionist Luiza Parvu. Papaya, fructele de goji, cele de padure, dar si cele care contin caroten precum dovleacul cu pigment portocaliu intens sunt adevarate arme impotriva imbatranirii. Ananasul este un caz aparte, pentru ca are in compozitia sa bromelina, o enzima care purifica sangele si reduce inflamatiile, scrie doctorulzilei.ro.