Ingredientul care distruge memoria si imbolnaveste inima. Afla in ce produse se gaseste din plin. Grasimile care se gasesc in anumite tipuri de prajituri si biscuiti pot afecta grav memoria, avertizeaza cercetatorii. Grasimile trans sunt folosite in alimentele procesate pentru a imbunatati textura si pentru a da aroma. Aceste grasimi sunt create prin adaugarea hidrogenului in uleiul vegetal pentru a-l face mai solid si se mai numesc si uleiuri partial hidrogenate. Recent, un studiu care a implicat 1000 de barbati sanatosi, sub 25 de ani, a scos la iveala ca cei care consuma grasimi trans stau mai prost la capitolul memorie, indiferent de varsta sau educatie. "Grasimile trans inrautatesc memoria mai ales in cazul barbatilor tineri si a celor de varsta mijlocie. In plus, grasimile trans au fost gasite "vinovate" si pentru cresterea greutatii corporale si dezvoltarea bolilor de inima", sustine autoarea studiului dr. Beatrice Golomb de la Universitatea de Medicina San Diego, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sindromul picioarelor nelinistite, afectiunea care alunga somnul. Este unul dintre cele mai ciudate mistere ale organismului nostru, care, desi a obtinut statutul de boala, nu este inca luat foarte in serios. Dificultatea de a adormi si de a dormi mai mult timp este, de foarte multe ori, o manifestare a maladiei. Sindromul picioarelor nelinistite (SPN) - restless legs syndrom - este o boala neurologica motorie, caracterizata de anomalii senzitive, precum furnicaturi, stransuri sau chiar durere la nivelul membrelor inferioare, dar uneori si superioare, in timp de repaos. In cazuri izolate si severe, senzatiile pot fi prezente in zona genitala sau in tors. De regula, acestea dispar dupa o actiune voluntara. De altfel, singura modalitate de a scapa de piscaturi sau asa-numitele "ace" este sa iti misti picioarele, ceea ce face ca somnul sau activitatile care restrictioneaza miscarea, cum ar fi calatoriile lungi cu masina, trenul sau avionul, mersul la teatru sau statul la birou, sa fie adevarate chinuri, anuntaAdevarul.

Ce inseamna cand simti mirosuri care nu exista. Unele boli grave nu au manifestari foarte violente, asa cum te-ai astepta, ci se prezinta cu simptome discrete si ciudate. Vezi ce inseamna cand simti mirosuri care nu exista si ce boli poti sa ai. Multi pacienti cu tumori pe creier, benigne sau maligne, experimenteaza mirosuri stranii, care nu exista. In timp ce unii pacienti simt mirosuri care nu exista in realitate, de la flori, la fructe si parfumuri, altii spun ca simt mirosuri neplacute, cum ar fi miros de obiecte arse, miros metalic, sau mirosuri asemanatoare cu sulful. Aceste senzatii apar din cauza faptului ca tumoarea apasa pe centrii mirosului din creier, declansand tot felul de reactii la stimuli inexistenti, informeazaUnica.ro.

Cele mai eficiente "medicamente" naturale anti-raceala. Dureri musculare si de cap, stranuturi si congestii nazale sunt simptomele obisnuite cu care suntem obligati sa convietuim cel putin sapte zile. Tratamentul obisnuit consta in analgezice, antiinflamatorii si un complex de vitamine pentru a intari sistemul nostru imunitar. Nutritionistul Ata Pouramini propune o schimbare de strategie in lupta cu acesti rinovirusi ce trebuie combatuti, in opinia sa, nu cu medicamente, ci cu alimente care au proprietati curative. Morcovul: este bogat in caroten si un stimulent natural pentru apararea organismului. Sfecla alba: are proprietati depurative. Ideal pentru ficat datorita proprietatilor sale "detox", scrieDoctorulZilei.ro.

Sarutul intareste sanatatea partenerilor, prin schimbul de bacterii orale. Sarutul, unul dintre cele mai romantice gesturi pe care le fac indragostitii pe intreg mapamondul, are implicatii importante in consolidarea sistemului imunitar, datorita schimbului masiv de bacterii intre parteneri, releva un recent studiu al cercetatorilor olandezi. Gura este departe de a fi un mediu steril: aceasta este casa a aproximativ 700 de tipuri diferite de bacterii. Potrivit unui studiu olandez, publicat in revista "Microbiom", in timpul unui sarut care dureaza 10 secunde, partenerii schimba intre ei 80 de milioane de bacterii, scrie Science et Avenir. Oamenii de stiinta au aflat aceste detalii dupa ce au efectuat un studiu in care au implicat 21 de voluntari. Acestia au raspuns la un chestionar care cuprindea intrebari legate de obiceiurile lor in ceea ce priveste sarutul, cum ar fi frecventa si durata. Ulterior, cercetatorii au luat mostre de saliva, pentru a vedea care este cultura microbiana orala, anuntaAdevarul.