Cum te poti vindeca de diabet prin post. Postul ar putea fi o solutie pentru vindecarea diebtului, potrivit cercetatorilor. Un nou studiu a aratat ca renuntarea la carne si adoptarea unei diete vegetariene ajuta la controlarea glicemiei si poate vindeca diabetul de tip 2. O cercetare care a inclus mai multe studii anterioare a scos la iveala ca eliminarea grasimilor animale din alimentatie imbunatateste raspunsul la insulina al organismului. Alimentatia pe baza de fructe si legume reduce nivelul unei proteine din sange denumite hemoglobina glicata (HbA1c). Pentru diabetici, cu cat este mai mare nivelul de HbA1c, cu atat creste si riscul aparitiei complicatiilor diabetului, precum afeciuni oftalmologice, boli de inima. Potrivit studiului, dieta vegetariana scade nivelul HbA1c cu pana la 0,7%, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum este afectata coloana vertebrala de utilizarea excesiva a telefonului mobil. Atunci cand utilizam un smartphone, de cele mai multe ori pozitia corpului este incorecta, deoarece ne aplecam capul spre aparat in loc sa ridicam dispozitivul la nivelul ochilor. Acest lucru genereaza presiuni puternice asupra coloanei vertebrale, a gatului si in zona umerilor, atentioneaza medicii. Cei mai afectati de aceasta problema sunt tinerii, care dezvolta, mai ales in perioada de formare, o curbura a coloanei vertebrale, scrie "The Telegraph". Kenneth Hansraj, un medic chirurg american, avertizeaza ca telefoanele inteligente provoaca o uzura puternica a coloanei, care poate duce mai devreme sau mai tarziu la necesitatea unor interventii chirurgicale. "Utilizatorii smartphone-urilor ar trebui sa foloseasca telefonul la nivelul ochilor si sa evite aplecarea capului la un unghi prea mare. Cu toate acestea, este aproape imposibil sa evitam repercusiunile negative pe care le are folosirea tehnologiilor moderne", spune Kenneth Hansraj, anuntaAdevarul.

Ce boala ai, in functie de cum te doare capul. Durerile de cap pot fi foarte diferite ca intensitate, localizare, cauza. Vezi ce boala ai, in functie de cum te doare capul. Sinusurile sunt niste cavitati din interiorul craniului tau, umplute cu aer. Atunci cand ele sunt astupate de o infectie, se umfla si provoaca dureri de cap groaznice, stare generala proasta, iti curge nasul, faci febra si ai sensibilitate la lumina si la atingere in zona fetei si capului. Daca ai astfel de dureri, nu te obosi sa vindeci durerea de cap cu medicamente, ci trateaza cauza durerii, adica sinuzita. In cazul alergiilor, trebuie tratata alergia si inflamatia cauzata de reactia alergica, nu durerea simpla, care este doar o urmare a inflamarii sinusurilor, informeazaLibertatea.

Ce consecinte neplacute poate avea abstinenta sexuala. Cei care practica abstineta traiesc cu 30% mai putin decat cei care au viata intima si au un risc mai crescut de boli. Sunt studii care arata ca persoanele care nu au o viata sexuala activa au un risc mai mare de a dezvolta cancer. Lipsa sexului afecteaza si prostata. Potrivit unui studiu australian, barbatii care au mai mult de cinci ejaculari pe saptamana prezinta un risc mai mic de a dezvolta cancer de prostata. Lipsa sexului predispune si la afectiuni cardiace ori ale oaselor (osteoporoza), dar cel mai mult oamenii sunt afectati in plan psiho-emotional. Abstinentii sunt mai predispusi atacurilor de panica, depresiei, problemelor de atentie si concentrare, spun psihologiiscrieDoctorulZilei.ro.

Care sunt cele mai bune pozitii pentru somn. Petrecem o treime din intreaga viata dormind, asadar este esential sa ai un somn cat mai odihnitor. Lipsa lui poate determina probleme de sanatate, insa si o pozitie incomoda este la fel de periculoasa. Petrecem o treime din intreaga viata dormind, asadar este esential sa ai un somn cat mai odihnitor. Lipsa lui poate determina probleme de sanatate, insa si o pozitie incomoda este la fel de periculoasa. Pe spate. Aceasta pozitie este cea mai recomandata de catre medici daca vrei sa-ti pastrezi sanatatea coloanei vertebrale. Salteaua va sustine coloana vertebrala, iar spatele nu va fi contorsionat intr-o pozitie incomoda timp de mai multe ore. De asemenea, este recomandat sa renunti si la perna, deoarece una sau mai multe perne inalte pot ingreuna respiratia. Somnul in aceasta pozitie previne ridurile, insa sforaitul si apneea (oprirea respiratiei) sunt mai probabile daca dormi pe spate, anuntaAdevarul.