Utile: Alimentul-minune din frigider. Doar doua lingurite pe zi ajuta la prevenirea diabetului; Cele mai bune patru remedii care calmeaza tusea; Cum poate fi oprita imbatranirea creierului cu un singur ingredient?
Cele mai bune patru remedii care calmeaza tusea. Tusea este poate cel mai suparator simptom al infectiilor respiratorii, care produce un disconfort accentuat, mai ales in timpul noptii, cand perturba somnul si ne lasa fara vlaga. De cele mai multe ori insa ii putem face fata cu ajutorul remediilor naturale. Chiar daca bolile respiratorii, care se manifesta prin tuse, pot fi cauzate de virusuri virulente precum coronavirus, adenovirus, rhinovirus sau chiar bacterii, doar 10% dintre acestea necesita tratament medicamentos. Restul, pot fi tratate cu ajutorul remediilor naturale, sustine dr. imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma. "In prima faza a afectinilor, tusea este seaca, urmand ca apoi sa devina productiva. De regula, aceasta va fi mai intensa dimineata, urmand ca pe masura ce boala progreseaza, tusea sa se manifeste pe parcursul intregii zile si in special in timpul noptii. In functie de gravitatea infectiei, episoadele de tuse se manifesta in mod recurent si pe o durata mai lunga, chiar de 2 luni", a explicat medicul, anunta Adevarul.
Ce inseamna durerea din spatele ochilor. Ai des dureri in spatele ochilor si ai impresia ca este o durere de cap mai ciudata? Exista trei cauze principale ale unei astfel de dureri, fiecare necesitand un tratament diferit. Vezi ce inseamna durerea din spatele ochilor. Ochi uscati: Uneori, mancarimile si durerea ascutita in spatele ochilor poate insemna uscaciune. Apare atunci cand te uiti prea mult timp la un monitor si nu clipesti destul si se rezolva cu odihna si lacrimi artificiale. Sclerita: Este o inflamatie a unei pielite din ochi care apare adesea la pacientii cu guta sau artrita. Ochii dor apasat, sunt rosii si se trateaza cu corticosteroizi. Sindrom inflamator : Alte inflamatii ale ochiului pot cauza dureri in spatele globilor oculari si se trateaza in functie de cauza acestora, informeaza Unica.ro.
Trateaza depresia cu sunatoare! Nu mai faci fata ritmului alert in care traiesti? Stresul te doboara? Esti intr-o continua indispozitie? Fa-ti un ceai de sunatoare si vei vedea cum iti revine pofta de viata si zambetul! Sunatoarea are multiple efecte benefice asupra organismului. Este folosita ca remediu naturist in tratarea arsurilor, a inflamatiilor si a iritatiilor. Asadar, are proprietati sedative, antiseptice, astringent, antiinflamatoare si cicatrizante. Insa, consumand ceai de sunatoare, vei simti cum starile de anxietate, de insomnie si nervozitate aproape ca dispar. Explicatia? Sunatoarea creste cantitatea de serotonina (substanta care asigura buna dispozitie) si scade nivelul de cortizon (hormonul stresului). Numeroase studii au demonstrat ca este cel mai puternic antidepresiv natural, scrie Click.
Cum poate fi oprita imbatranirea creierului cu un singur ingredient? Oamenii de stiinta au descoperit ca acizii grasi cu catena medie prezenti in uleiul de cocos intarzie imbatranirea si tin la distanta Alzheimerul si Parkinsonul. Se crede ca acestia repara celulele si ADN-ul deteriorate. In cadrul studiului, cercetatorii au analizat soareci de laborator cu un ADN deteriorat. La oameni, acest defect cauzeaza sindromul Cockayne, o afectiune in care pacientii imbatranesc prematur si traiesc doar 10-12 ani. Cercetatorii au descoperit ca in cazul soarecilor cu aceasta afectiune, o dieta bogata in grasimi a incetinit procesul de imbatranire. De asemenea, a intarziat si imbatranirea creierului, oferind o speranta copiilor cu sindromul Cockayne si celor care sufera de Alzheimer si Parkinson, anunta DoctorulZilei.ro.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?