Trei obiceiuri proaste care iti distrug inima. Majoritatea evenimentelor cardiace ar putea fi prevenite prin controlul factorilor de risc, dintre care cei mai cunoscuti sunt fumatul, sedentarismul si consumul excesiv de grasimi. Putini stiu insa ca afectiunile cardiovasculare pot fi provocate si de deshidratare si de boli cu transmitere sexuala. Un studiu din 2010, efectuat de cercetatorii de la Scoala de Medicina West Virgina pe mai mult de 30.000 de persoane, a aratat ca cei care dorm mai putin de sapte ore pe noapte au un risc mai mare de a face boli de inima. De exemplu, femeile de peste 60 de ani care dorm in jur de cinci ore pe noapte au un risc dublu de a dezvolta boli cardiovasculare fata de cele care se odihnesc suficient. "Lipsa somnului duce la rigidizarea arterelor, situatie care favorizeaza bolile de inima", atrage atentia conf. dr. Florin Mitu, cardiolog, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Dieta mediteraneana incetineste "ceasul molecular". Adoptarea dietei mediteranene ar putea fi o reteta pentru o viata lunga, deoarece pare sa previna scurtarea telomerilor, structurile care protejeaza ADN-ul, releva un nou studiu american, recent aparut in British Medical Journal. Un regim alimentar bogat in fructe si legume, ulei de masline si peste proaspat pot proteja codul nostru genetic de procesele asociate imbatranirii. La aceasta concluzie au ajuns cerectatorii din Boston, dupa ce au urmarit evolutia starii de sanatate a aproape 5.000 de asistente medicale pe parcursul a mai mult de un deceniu, potrivit BBC News. Oamenii de stiinta au descoperit ca particiantele la studiu care aderasera la aceasta dieta prezentau mai putine semne de imbatranire la nivel celular, anuntaAdevarul.

Metode simple care iti pun metabolismul in miscare. Cei care cred ca "metabolism" este sinonim cu "digestie" ar trebui sa stie ca se inseala. Metabolismul reprezinta o suita de transformari biochimice si energetice care se petrec in interiorul organismului. Iar pentru ca metabolismul este un proces, acesta poate fi incetinit sau accelerat. La femei mai ales, un metabolism lent reprezinta o mare grija pentru kilogramele in plus si de aceea nu putine sunt doamnele care cauta sau recurg la tot felul de metode pentru accelerarea metabolismului. Inainte de a recomanda suplimente - despre care vom afla curand cat sunt de "parsive" - medicii spun ca exista metode simple si la indemana pentru a avea un metabolism ideal, informeazaLibertatea.

Mierea, usturoiul si otetul, mai bune decat medicamentele. Iata ce pot face impreuna. Desi pare imposibil, mierea si usturoiul au un gust incredibil combinate. Amestecul este usor de preparat si te poate scapa de alergii, dureri in gat, raceala si gripa. Cum sa-ti prepari sirop din usturoi, otet si miere: Ai nevoi de 20 de catei de usturoi, o ceasca de apa, o ceasca de otet de mere si un 3/4 cana de miere. Taie fiecare catel de usturoi in doua, pune-l intr-un recipient de plastic sau de sticla si adauga peste mierea si cantitati egale de apa si otet de mere si lasa amestecul la macerat timp de doua saptamani. Se consuma astfel: o lingura de 3- ori pe zi adultii si o lingurita de 3-4 ori pe zi copiii. Este contraindicat copiilor sub doi ani, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum e afectat creierul persoanelor care sufera de diabet? Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat la varsta mijlocie se expun unui risc mai mare de a avea tulburari de memorie si probleme cognitive in urmatorii 20 de ani de viata, in comparatie cu semenii care au un nivel normal al zaharului in sange, sugereaza o noua cerectare americana. Oamenii de stiinta de la Scoala de Sanatate Publica John Hopkins Bloomberg din SUA au descoperit ca diabetul pare sa accelereze procesul de imbatranire a creierul cu aproximativ cinci. Astfel, in medie, o persoana de 60 de ani, cu diabet, inregisteaza un declin congnitiv asemanator celui avut, in mod normal, de persoana sanatoase in varsta de 65 de ani, potrivit Science Daily. Declinul memoriei, al abilitatii in gasirea cuvintelor si al functiei executive sunt puternic asociate cu dezvoltarea dementei, o pierdere a capacitatilor mintale suficient de importante pentru a interfera cu activitatile de zi cu zi ale unei persoane, anuntaAdevarul.