Zece solutii naturale pentru curatarea colonului de toxine daunatoare. Rolurile principale ale colonului sunt absorbtia apei si a electrolitilor si depozitarea materiilor fecale pana la eliminarea lor. Atunci cand nu functioneaza corect, toxinele nu mai sunt eliminate din corp si provoaca balonare, constipatie, oboseala si acumularea kilogramelor in plus. Exista insa, solutii naturale pentru curatarea colonului si eliminarea toxinelor periculoase. Apa. Pentru curatarea colonului, cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci e sa bei multa apa, adica 10-12 pahare pe zi. Suc de mere. Sucul proaspat de mere este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru cuatarea colonului. Sucul de mere elimina toxinele si imbunatateste si sanatatea ficatului si a sistemului digestiv, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Un alt efect nefast al fumatului: sterge cromozomul masculinitatii. In cazul barbatilor, fumatul are un efect nociv, pe langa cele cunoscute deja. Cercetatorii au descoperit ca viciul duce la disparitia cromozomului Y din celule, fenomen corelat cu un risc mai mare de cancer. Barbatii care fumeaza sunt de trei ori mai expusi riscului de a pierde cromzomul Y din celulele sangelui decat semenii lor nefumatori sau care s-au lasat de viciu. In plus, acest lucru ar putea explica reducerea sperantei de viata si incidenta crescuta a cancerelor in randul barbatilor, in raport cu femeile, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Uppsala, Suedia, informeaza Daily Mail. Oamenii au 46 de cromozomi (cate 23 de perechi), iar doi dintre acestia sunt cromozomi sexuali, barbatii avand un cromozom X si unul Y, iar femeile - doi cromozomi X, anuntaAdevarul.

Cateva proceduri laser cu nume de filme SF iti pot corecta vederea fara nici o zi de spitalizare. Dioptriile, chiar si de -10, sau astigmatismul de pana la -5 pot fi anulate cu noile tehnologii laser folosite in prezent in interventiile chirurgicale. Iar clinicile de la noi nu duc lipsa de aparate superperformante, chiar ieri fiind pus la lucru cel mai performant laser din lume. Nu ne plac ochelarii, dar cand ne gandim ca pentru a scapa de ei trebuie sa trecem printr-o interventie chirurgicala, fie ea si cu laser, parca ne vine sa-i mai pastram. Dr. Andrei Filip, medic specialist oftalmolog, sustine insa ca datorita nivelului la care a ajuns chirurgia refractiva in Romania interventiile sunt sigure si rapide. "Diferenta intre tehnicile existente este reprezentata de modul in care este pregatita corneea inaintea aplicarii laserului. In functie de afectiune si de particularitatile ochiului se decide tehnica potrivita fiecarui pacient", a explicat medicul, informeazaLibertatea.

Cele mai periculoase trei cure de slabire. Inainte de sarbatori, multi sunt tentati sa tina cura de slabire, pentru a arata mai bine de Revelion si "a face loc" kilogramelor in plus generate de excesul de mancare. Dar expertii nutritionisti avertizeaza ca regimurile promovate de celebritati se pot dovedi nu numai ineficiente, ci de-a dreptul periculoase. British Dietetic Association (BDA) intocmeste la sfarstitul fiecarui an o lista de regimuri alimentare care au fost la moda in anul respectiv, fiind sustinute de celebritati - si, prin urmare, mult mediatizate -, dar care pot avea efecte negative majore asupra sanatatii. Anul acesta, lista include, printre altele, "dieta paleolitica", despre care se spune ca ar fi urmata de staruri ale ecranului, precum Matthew McConaughey si Megan Fox, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce spune aspectul limbii despre sanatatea noastra. Limba poate trada anumite semne de boala, examinarea ei oferind indicii importante pentru un medic experimentat in depistarea eventualelor probleme de sanatate. Daca in societatea occidentala se acorda o atentie tot mai redusa examenului clinic, in medicina chineza examinarea limbii este un pas important in stabilirea diagnosticului. Limba, spune medicii chinezi, este un instrument la fel de util ca stetoscopul pentru observarea dezechilibrelor din organism, noteaza Daily Mail. Potrivit explicatiilor sale, varful limbii reprezinta zona pieptului, partea de mijloc reprezinta zona abdominala si plexul solar (parte a sistemului nervos, situata in spatele stomacului), iar sectiunea din spate reprezinta regiunea inferioara a abdomenului / zona lombara, anuntaAdevarul.

Depresia, pericol de sarbatori. Una dintre bolile care, in ultima vreme, "ataca" din ce in mai multi oameni, mai ales tineri, e depresia. De sarbatori, din pacate, problema se acutizeaza. Cu ajutorul unui medic psihiatru, al unui tratament medicamentos prescris de acesta si mai ales cu maxima sustinere din partea familiei si a prietenilor, boala se poate vindeca. Aurora Giosa, medic specialist psihiatru, ne-a explicat ce este depresia, care sunt cauzele bolii si cum ne putem pune pe picioare dupa un episod depresiv. Ce este? Este o stare de tulburare a starii de afectivitate normale in care fiecare om, in mod subiectiv, o percepe in felul lui. Ea reprezinta, din punct de vedere al definitiei, scaderea functiei psihice in mod global, adica a atentiei, memoriei, dispozitiei, vointei, comportamentului sau a capacitatii de gandire, informeazaLibertatea.