Ce nu stiai despre prezervative. Greseli care pot duce la o sarcina nedorita. Cele mai bune prezervative sunt cele din latex, lubrifiate, eventual cu texturi speciale care sporesc placerea. Cele cu arome sau cu spermicide irita vaginul si favorizeaza aparitia infectiilor genitale si urinare. Prezervativele din latex sunt rezistente, nu lasa bacteriile sa treaca, ferind si de o sarcina nedorita, dar si de boli cu transmitere sexuala. Exista si prezervative "extra", din latex special, de calitate superioara, mai durabile. Cei alergici le pot alege pe cele din poliuretan, mai subtiri, sau pe cele din fibre animale. Acestea din urma nu ofera insa protectie impotriva bolilor venerice. Prezervativele cu spermicide ar putea oferi o protectie mai mare in ceea ce priveste sarcina, in cazul in care se rup, dar studiile au aratat ca nu protejeaza impotriva bolilor venerice, iar mai multe femei s-au plans de iritatii din cauza chimicalelor din spermicide, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Topul remediilor care harnicesc bila. Aparatul digestiv, in special ficatul si colecistul sunt cele mai solicitate in aceasta perioada si au nevoie de ajutoare speciale din partea noastra. Medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competente in apifitoterapie, ne-a oferit cateva trucuri pentru a ne proteja ficatul de agresiunile produselor de sezon. Sarbatorile de iarna sunt, poate, perioada in care ficatul este cel mai "agresat". Trecem brusc de la o alimentatie simpla, fara grasimi animale, la mesele imbelsugate de Craciun, iar aparatul digestiv se resimte intens. Medicul de familie Ruxandra Constantina a fost prezenta in studioul Adevarul Live pentru a ne sfatui cum sa ne protejam in perioada postului si cum sa ne pregatim pentru produsele traditionale de Sarbatori, astfel incat sa nu avem de suferit. Specialista ne-a spus, de asemenea, care sunt plantele si remediile naturale care nu ar trebui sa ne lipseasca din casa si care este trusa de urgenta in cazul in care apar probleme digestive, anunta Adevarul.

Aviz fumatorilor! Cum sa-ti cureti plamanii, simplu, in doar 3 zile. Fumatul este nociv si asta o stie toata lumea. Chiar daca nu esti inca pregatit sa renunti la acest viciu, poti face o cura de detoxifiere a plamanilor, extrem de simpla, la tine acasa. Iata cum decurge cura de detoxifiere, in cativa pasi simpli: Cu doua zile inainte de a te apuca de cura, renunta la toate produsele lactate din alimentatia ta. Este foarte important ca organismul sa elimine toxinele continute de acest gen de produse. Cu o seara inainte de cura, inainte de culcare, bea o cana de ceai de plante. Va ajuta intestinele sa elimine toxinele. Dimineata, stoarce doua lamai, combina sucul obtinut cu 300 ml de apa si bea-l inainte de micul dejun. Bea 300 de ml de suc de grapefruit sau ananas. Aceste doua sucuri contin antioxinadnto naturali care ajuta respiratia, informeaza Libertatea.

Pozitii de somn care deformeaza sanii. Sa dormi suficient este necesar si sanatos, influentand starea generala de bine - dar stiai ca modul in care dormi poate influenta forma initiala a sanilor? "Chiar daca la majoritatea femeilor sanii se dezvolta intre 10 - 18 ani, sunt cazuri in care acestia pot creste chiar pana la 20 sau 30 de ani. De aceea se impune multa atentie si grija pentru a le pastra frumusetea si fermitatea mai mult timp", declara chirurgul estetician Vangelis Vasalos. Dincolo de durerile de umeri si gat pe care le poate provoca, afectiuni ale coloanei sau pur si simplu zile proaste, pozitia de dormit determina instalarea gravitatiei si pierderea elasticitatii pielii care acopera sanii, scrie DoctorulZilei.ro.

Cum iti ingrijesti pielea cu sare de bucatarie. Acest ingredient banal, pe langa faptul ca imbogateste gustul alimentelor, poate fi folosit cu succes si in mastile si exfoliantele pentru corp. Utilizate cu regularitate, acestea te scapa de acnee, punctele negre si pungile de sub ochi. O data pe saptamana trebuie sa apelezi la un scrub cu sare, pentru a scapa de celulele moarte. Prin eliminarea acestora, pielea se regenereaza. Pune intr-un vas o ceasca de sare fina, 2 de ulei de migdale sau de ulei de seminte de struguri si 5 picaturi de ulei esential de lavanda. Amesteca bine, iar dupa dus maseaza-ti pielea cu acest preparat prin miscari circulare. Clateste cu apa calduta, anunta Adevarul.