​Tot ce trebuie sa faci ca sa intarzii imbatranirea. E mai simplu decat credeai. Secretul tineretii, descoperit de oamenii de stiinta. Nu costa nimic si e la indemana oricui. Persoanele care se simt cu 3-4 ani mai tinere decat varsta lor reala prezinta un risc de mortalitate mai scazut in comparatie cu cele care se simt mai batrane decat varsta lor adevarata, afirma autorii unui studiu realizat in Marea Britanie. Oamenii de stiinta au analizat date provenind dintr-un studiu despre efectele imbatranirii, realizat pe un esantion de 6.489 de persoane, a caror varsta medie a fost de 65,8 ani. Cele mai multe dintre ele (69,6%) se simteau cu 3-4 ani mai tinere decat varsta reala, 25,6% aveau sentimentul ca se simteau exact de varsta pe care o aveau, iar 4,8% aveau impresia ca erau mai batrani decat varsta lor reala cu cel putin un an, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Semne alarmante care iti spun ca ai hepatita B. Hepatita B este o boala severa, cauzata de infectia cu virusul hepatitic B. Un test de sange iti poate arata daca suferi de aceasta afectiune, iar un diagnostic pus din timp iti protejeaza ficatul. Aproximativ 350 de milioane de persoane din lume sunt infectate cronic cu virusul hepatitei B. Multe dintre acestea par sanatoase, dar pot raspandi virusul si altor persoane. Hepatita B se transmite prin contact sexual, contact cu sange contaminat, precum si de la mama la copil. Hepatita B nu se transmite prin alimente, apa sau in urma contactului fizic. Primele semne ale bolii apar in primele patru luni dupa dupa infectarea cu virusul hepatitei B. Doar jumatate dintre adulti dezvolta simptome semnificative pe parcursul infectiei acute. Primele simptome pot fi non-specifice, inclusiv febra, o boala asemanatoare gripei, si dureri articulare, anunta Adevarul.

Alimente periculoase! Le mananci in mod obisnuit, dar nu stii ca pot produce cancer. Cancerul este, probabil, maladia secolului, iar pentru a evita o posibila imbolnavire, specialistii ne recomanda sa acordam o atentie sporita alimentatiei, pentru ca numeroase produse pe care le consumam pot produce cancer. Unul dintre alimentele cu cel mai mare risc este carnea procesata, care se face vinovata de aparitia cancerului, dar si a bolilor de inima. Vizionarea unui film este mai interesata atunci cand este insotita de popcorn. Numai ca cel facut in cuptorul cu microunde nu este deloc indicat. Specialistii ne avertizeaza ca punga in care se afla popcornul contine o toxina pe care o putem intalni in teflon. Oamenii de stiinta au testat efectele popcornului asupra animalelor de laborator. Animalele care au mancat popcornul au devenit infertile sau au facut cancer, informeaza Unica.ro.

Opt remedii naturale pentru gastrita. Gastrita este o afectiune inflamatorie a stomacului. Printre manifestari se numara senzatia de greata, de voma si dureri in capul pieptului. La inceput, acestea din urma sunt sporadice, dar apoi devin din ce in ce mai frecvente, mult mai intense. De asemenea, apare o salivatie abundenta, deranjanta. In cazul gastritelor cronice, simptomele pot fi tinute sub control si ameliorate considerabil daca persoana afectata incepe sa constientizeze pericolul, iar mesele devin mai putin bogate, sunt luate la ore fixe, se mesteca incet fiecare inghititura si se exclud condimentele iuti. In plus, este recomandat sa se evite starile conflictuale, alcoolul, tot ce este prajit, tocaturile, conservele si organele (creier, ficat, rinichi si altele), scrie DoctorulZilei.ro.

De ce e bine sa bei o bautura calda cu ghimbir si lamaie. Pe langa faptul ca este gustoasa si ca iti incalzeste corpul, bautura pe baza de ghimbir si lamaie are numeroase beneficii asupra corpului. Descopera de ce este bine sa o bei in mod constant. Ce efecte benefice are asupra corpului: Mareste rezistenta corpului in fata bacteriilor si virusurilor, intrucat stimuleaza sistemul imunitar; Grabeste vindecarea corpului in caz de raceala sau gripa; Reduce nivelul anxietatii si pe cel al nervozitatii, mai ales cand aceste probleme de sanatate au un impact negativ asupra sistemului digestiv; Calmeaza sistemul nervos central; Stimuleaza digestia, reduce crampele abdominale si diminueaza flatulenta; Stimuleaza circulatia sangelui, anunta Adevarul.