Campania de depistare precoce a cancerului de col uterin. Cine poate beneficia de ea? Ministerul Sanatatii va derula si anul viitor Programul national gratuit de depistare activa precoce a cancerului de col uterin. Prin implementarea unui astfel de program Ministerul Sanatatii urmareste in primul rand, depistarea bolii in stadii cat mai precoce, vindecabile si indrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate. Detalii pe Libertatea.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Mituri si adevaruri despre medicatia copiilor. Care sunt cele mai raspandite mituri cu privire la medicatia copiilor si care sunt informatiile corecte pe care trebuie sa le cunoastem? Mit: Cand copiii fac febra, parintii le pot administra medicamente fara sa se consulte inainte cu medicul. Realitate: Avand in vedere cauzele multiple ale febrei, este indicat ca bebelusii sau copiii mici sa fie consultati de catre medicul de familie sau de pediatru, insa este adevarat ca pana la acest consult parintii pot administra un medicament antitermic tinand cont de varsta si de greutatea copilului. Integral pe DoctorulZilei.ro.

Boli grave, care pot fi descoperite la dentist. Vizita la stomatolog nu iti asigura doar o dantura sanatoasa, ci te poate ajuta sa descoperi la timp boli grave. Vezi care sunt cele mai comune afectiuni care pot fi diagnosticate de dentist. Un studiu din 2014 a aratat ca foarte multi stomatologi si-au trimis pacientii la un control care sa stabileasca daca sufera de diabet, dupa ce au constatat ca acestia aveau gingiile umflate, scrie Unica.ro.

La cat timp dupa ce ai baut poti sa te urci la volan? Alcoolul si sofatul nu fac casa buna. Dovada sunt numeroasele accidente rutiere produse din cauza consumului de bauturi alcoolice. Daca insa "bei cu cap", te poti urca la volan dupa o anumita perioada. Cum sa bei inteligent, afli mai jos. In functie de compozitia lor, bauturile alcoolice sunt mai repede sau mai lent absorbite si eliminate din organism, noteaza Libertatea.ro.

Csid.ro: Detoxifierea, buna sau rea? In toata nebunia produselor detoxifiante - sigur ati remarcat-o, nu avea cum sa va scape - unii medici specialisti intervin prompt si avertizeaza: multe dintre marfurile care ni se prezinta drept miracole pentru curatarea organismului de toxine sunt, de fapt, inutile. Iata ce spune un doctor britanic in fata fenomenului: "Aceste produse de detoxifiere sunt, in cel mai bun caz bani aruncati pe fereastra", iar, in cel mai rau caz, pot genera diverse boli si afectiuni. Ele sunt, totodata inutile, spune Alan Boobis, reputat profesor de biochimie si farmacologie.