Intareste sistemul imunitar si scade colesterolul. Sapte motive importante sa mananci mango. Pe langa faptul ca are un gust delicios, mango are si beneficii extraordinare pentru sanatate. 1. Intareste sistemul imunitar. Combinatia de vitamina C, vitamina A si inca 25 de tipuri de carotenoide pe care le contine iti asigura o imunitate de fier. 2. Combate imbatranirea. Mango contine cantitati importante de vitamina A si C . Acestea stimuleaza producerea de colagen si mentin vasele de sange sanatoase. 3. Te ajuta sa-ti mentii creierul sanatos. Datorita continutului de vitamina B6, mango mentine si imbunatateste functia cognitiva, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Mezelurile, branzeturile si vinul: ce si cat consumam. De regula, puse la index, preparatele din categoria mezelurilor si branzeturilor, dar si vinul pot avea un loc al lor in cadrul unei alimentatii echilibrate, daca sunt respectate cateva reguli simple. Considerate greoaie pentru sistemul digestiv, din cauza continutului mare de grasimi, branzeturile nu sunt, totusi, de exclus din meniu. O portie de 30g - cantitatea recomandata intr-o zi - contine, in realitate, mai putin de o treime din cantitatea maxima considerata sigura de acizi grasi saturati (10 mg). Mai mult decat atat, unele branzeturi sunt o sursa excelenta de calciu, element esential pentru contractiile musculare si mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale si a ritmului cardiac. "Branzeturile cele mai bogate in calciu sunt cele presate si maturate", a precizat dr. Laurence Plumey, un reputat nutritionist din Paris, scrie Sciences et Avenir, conform Adevarul.

Miezul de nuca ajuta memoria. Miezul de nuca nu este doar un ingredient delicios, des folosit de gospodine, ci si un fruct sanatos. Contine minerale, vitamine si grasimi vegetale, bune impotriva colesterolului. Atentie, insa, ca ingrasa daca il consumati in cantitati mari. Miezul de nuca este un aliment ce contine cele mai bogate cantitati de cupru si de zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara, ajuta copiii care sunt in crestere si maresc imunitatea organismului. Nucile imbunatatesc memoria si capacitatea de concentrare, ceea ce le recomanda ca fiind excelente pentru elevi si studenti. Nimic mai simplu si mai usor pentru persoanele care acuza pierderi de memorie decat sa manance zilnic putin miez de nuca, informeaza Click.

Cum sa preparati cele mai sanatoase sarmale. Sarmalele pot fi pregatite sanatos si pot reprezenta o mancare hranitoare si benefica organismului. "Gatite sanatos inseamna carne slaba, chiar si de porc, dar slaba. Romanii insa fug de carnea slaba, adora grasimea. Folosesc carnea slaba doar la fripturi. Va spun din experienta mea de-a lungul anilor. Se pot face sarmale cu carne de curcan sau carne de pasare, cu orez brun in loc de orez alb si niciodata cu smantana deasupra", a explicat prof. univ. dr. Boli de Nutritie si Metabolism, medic primar Nicolae Hancu. Sarmalele pot fi fierte impreuna cu afumatura, dar aceasta nu trebuie consumata. Intre straturile de sarmale se pot pune rosii taiate care improspateaza mult gustul sarmalelor. Este o mica pacaleala! Ai impresia ca mananci afumatura, dar nu faci asta, iar sarmalele preparate astfel sunt exceptionale. Persoanelor foarte pretentioase care cred ca sarmalele fara smantana nu sunt sarmale, care sunt afectate pe plan psihic de consumul de sarmale, le spun sa foloseasca iaurt, scrie DoctorulZilei.ro.

Ce spune culoarea limbii despre starea ta de sanatate. O atentie indreptata catre felul in care arata limba ta iti poate oferi informatii importante despre starea ta generala de sanatate. Limba roz deschis semnifica faptul ca organismul tau functioneaza la parametri normali. Afla cand este cazul sa te ingrijorezi si sa consulti un medic. Daca ai dungi albe pe limba, urme vizibile si pete rosii - inseamna ca esti lipsita de energie, te simti mai tot timpul obosita, nu ai apetit alimentar si transpiri in exces. Aceste simptome sunt comune in cazul persoanelor anxioase sau care se ingrijoreaza peste masura. Daca observi dungi galbene pe mijlocul limbii, iar in rest limba este foarte rosie - este posibil sa ai probleme digestive, sp fii deshidratata sau sa suferi de afecsiuni ale pielii, anunta Adevarul.