Trei metode sa elimini zaharul in exces din organism. Numeroase studii au aratat ca zaharul consumat in exces poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Acclereaza procesul de imbatranire, creste riscul de diabet si boli de inima si duce la obezitate. "Zaharul da peste cap mecanismul apetitului. Cei care consuma zahar vor tot mai mult, chiar daca nu le mai este foame. Dati-i cuiva oua si se va opri din mancat. Dati-i fursecuri si va manca intr-una, chiar daca il doare stomacul", a explicat Paul Van der Velpen, Seful serviciilor de sanatate publica din Amsterdam. Celebrul bucatar Jamie Oliver a declarat recent ca zaharul este la fel de periculos pentru sanatate ca fumatul, numindu-l "urmatorul tutun", scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Remedii naturale pentru chisturile ovariene. Aceste remedii au rolul de a micsora chisturile ovariene si de a corecta dezechilibrele hormonale din orgasnim, care provoaca aceasta problema de sanatate. Iata care sunt remedeiile naturale! Mielarea. Este o planta cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale curative. Chisturile ovariene apar in urma dezechilibrelor hormonale, iar mielarea are rolul de a corecta dozajul zilnic hormonal, in special productia de estrogen. In plus, ea este utila si celor care doresc sa urmeze o cura de detoxificare a ficatului sau care se simt lipsiti de vitalitate. Trifoiul rosu. O alta planta care creste pe campiile noastre si care este utila celor care au chisturi ovariene este trifoiul rosu. Este recomandat sub forma de ceaiuri, ce pot fi indulcite cu miere. Intr-o cana de apa clocotita se pune 1 lingura de planta proaspata sau uscata si se tine la infuzat cateva minute, anunta Adevarul.

Iei analgezice? Risti sa ramai impotent! Care sunt cantitatile periculoase. Barbatii care iau regulat analgezice prezinta un risc crescut de a dezvolta disfunctii erectile, sustine un studiu recent. Pe lista medicamentelor incriminate se afla opioidele - recomandate pentru diverse dureri. Aproape un sfert dintre barbatii care au luat cel putin patru luni de zile opioide a prezentat disfunctii erectile, fata de numai 7 %, media obisnuita. Studiul arata ca persoanele care utilizeaza aceste medicamente au de doua ori si jumatate mai multe sanse de a dezvolta o asemenea disfunctie. Cele mai prescrise opioide la nivel mondial sunt hydrocodone, oxicodona si morfina. La barbatii de peste 60 de ani, fenomenul este mult mai probabil sa se intample decat la cei tineri, informeaza Libertatea.

Metoda neasteptata prin care iti mentii creierul in forma. Asocierea unor idei ce trebuie retinute cu anumite imagini mentale cu teme sexuale ne poate mentine mintea in forma si ne poate ajuta sa ne imbunatatim memoria, sustine Ed Cooke, un psiholog britanic inzestrat cu o memorie prodigioasa, care i-a adus titlul de Grand Master of Memory, detinut de numai 149 de persoane din intreaga lume. Gandurile desfranate, violente, sunt mai memorabile si pot fi conectate cu alte informatii pentru a ne ajuta sa ni le reamintim pe acestea din urma, spune psihologul. Gandurile cu subiect sexual evoca emotii si asigura pastrarea interesului, atrag si retin atentia in masura mai mare decat gandurile mai anoste. Nuditatea, tabu-urile, persoanele extrem de atragatoare, lucruri care ne intriga - toate acestea capteaza atentia, iar amintirile care contin asemenea elemente sunt mai durabile, scrie DoctorulZilei.ro.

Maioneza, trucul tau pentru a arata bine. Poate intra in categoria trucurilor de infrumusetare folosite de bunica, dar pe cat de ciudat ar suna, pe atat de eficient este acest ingredient. Iti spunem cum poti integra maioneza in ritualurile tale de ingrijire. Unul dintre ingredientele cheie ale maionezei este galbenusul. Acesta contine substante nutritive esentiale, care iti hranesc in profunzime tenul. De asemenea, contine vitaminele E si K. Prima este necesara pentru pastrarea pielii suple si hranite din interior si, in plus, o protejeaza de razele UV. Vitamina E iti face pielea moale si catifelata. La randul ei, vitamina K mentine tesuturile pielii sanatoase. Prin continutul de colina si proteine din ou, maioneza mentine sanatatea generala a pielii. Pe langa acestea, este bogata si in acizi grasi Omega 3 si 6, cu un rol esential in mentinerea frumusetii tenului. Acesti acizi furnizeaza celulelor cutanate substante nutritive importante, anunta Adevarul.