Infarctul apare in 75% din cazuri din cauza obiceiurilor nesanatoase.Sase reguli anti-infarct. Trei din patru atacuri de cord, in cazul femeilor tinere, ar putea fi prevenite cu ajutorul unor reguli simple si eficiente, sustin cercetatorii. Cele sase reguli anti-infarct sunt: renuntarea la fumat, mentinerea unei greutati corporale sanatoase, cel putin 150 minute de miscare pe saptamana, mai putin de sapte ore pe saptamana, la televizor, maximum o un pahar de alcool pe zi si adoptarea unei diete sanatoase. Cu ajutorul metodelor enumerate, femeile de 30-40 de ani evita bolile de inima, potrivit unui studiu care a durat 20 de ani si care a inclus 70.000 de femei, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cele mai sanatoase fructe uscate. Bogate in vitamine, fibre, antioxidanti, calciu, magneziu, fructele uscate sunt un mare aliat al sanatatii. In acest articol, explicam care sunt cele mai sanatoase fructe uscate. Fructele uscate furnizeaza corpului energia de care are nevoie, sunt un remediu pentru anemie, carenta de vitamine si sunt un laxativ natural. Fructele uscate trebuie consumate insa cu prudenta de persoanele predispuse la obezitate, pentru ca sunt bogate in calorii, carbohidrati si glucide. Trebuie stiut ca cele mai sanatose fructe sunt cele uscate acasa, fara adaos de zahar sau conservanti, anunta Adevarul.

Ciuperca piciorului are leacuri la care nu te-ai fi gandit. Remediile care se gasesc in orice casa. Ciuperca piciorului este o problema cu care ne-am confruntat cel putin o data in viata. Simptomele includ inflamatie, umflaturi, ingalbenirea unghiei, ingrosarea sau descoamarea acesteia. Desi nu este dureroasa, de cele mai multe ori, infectia se intinde. Iata cateva remedii la indemana oricui, cu substante pe care le gasesti in fiecare casa. 1.Otet de mere. Are o aciditate usoara si impiedica raspandirea ciupercilor, totodata ucide si bacteria. Amestecati parti egale de otet de mere si apa. Tineti degetele inmuiate in solutie timp de 30 de minute, dupa care asteptati sa se usuce. Folositi substanta zilnic, timp de cateva saptamani, informeaza Libertatea.

Alimentul-medicament pe care trebuie neaparat sa-l consumi in sezonul rece. In anotimpul rece sfecla rosie ar trebui sa fie nelipsita de pe masa noastra. Are in compozitia sa multe substante nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic si antioxidanti. Sfecla rosie este usor de digerat si este bogata in apa (peste 90 %); zaharuri; fibre. Pigmentul care da radacinii caracteristica culoare rosu-violaceu si care are o actiune antioxidanta este saponine. Este bogata in substante vegetale care usureaza eliminarea grasimilor; acid glutamic, un aminoacid care stimuleaza activitatea sistemului nervos, scrie DoctorulZilei.ro.

Alimente care te ajuta sa te lasi de fumat. Poate parea surprinzator, dar multe persoane care fumeaza isi doresc in mod sincer sa scape de acest viciu, fiind constiente ca tutunul le pune sanatatea in pericol. Insa renuntarea la fumat necesita, pe langa vointa, si un plan bine pus la punct prin care organismul sa resimta cat mai putin efectele scaparii de nicotina. Desi exista la ora actuala nenumarate metode prin care puteti renunta la fumat (plasturi cu nicotina, tigari electronice, tratamentul medical etc), cel mai bun mod prin care puteti sa va tineti departe de tutun este sa il inlocuiti cu anumite alimente care va vor revigora organismul. Unul dintre alimente care te ajuta sa te lati de fumat este chiar laptele, datorita valorii sale nutritive. Mai mult decat atat, un studiu realizat la Universitatea Duke a aratat ca fumatorii care consumau un pahar de lapte inainte sa isi aprinda o tigara nu mai erau incantati de gustul nicotinei. Acestia spunea ca dintr-o data tigarile au un gust amar dupa lapte, anunta Adevarul.