Ce sa mananci la cina ca sa slabesti intr-o saptamana. Nu e nevoie sa sari peste masa de seara ca sa slabesti. Iti poti prepara ceva care sa-ti tina de foame dar care sa arda grasimea, in acelasi timp. Iata cateva reguli de care sa tii cont: Cina trebuie sa asigure 15-29% din necesarul zilnic de calori. Masa de seara trebuie sa contina cele mai putine calorii dintre cele trei mese principale. Multi oameni fac greseala sa sara peste micul-dejun sau sa manance foarte putin dimineata, asa ca ajung sa manance foarte mult in ultima parte a zileil O alta greseala e sa nu mananci nimic la cina. Acest lucru scade glicemia si incetineste metabolismul. Cina este ultima masa a zilei si trebuie sa contina o portie de proteine si putine grasimi, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cerealele integrale, benefice pentru sanatatea inimii, dar fara efect asupra cancerului. Consumul cerealelor integrale s-a dovedit a fi eficient in reducerea mortalitatii asociate bolilor cadiovasculare. Asupra riscului de deces prin cancer insa, introducerea acestui aliment in dieta nu a produs niciun efect, arata cel mai recent studiu al cercetatorilor Universitatii Harvard. Includerea cerelelor integrale in alimentatie este adesea indicata ca masura de protectie a sanatatii, inclusiv fata de bolile canceroase. Pentru a verifica validitatea acestei recomandari, oamenii de stiinta de la facultatea de sanatate publica a Universitatii Harvard au analizat datele obtinute in urma a doua studii ample efectuate asupra a 74.341 de femei, in perioada 1984-2010, si asupra a 43.744 de barbati, intre 1986 si 2010, anunta Adevarul.

Opt lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre avort. Daca faci sau nu un avort este doar decizia ta, insa inainte de a merge la cabinetul ginecologului trebuie sa stii totul despre interventia pe care o vei suferi. Iata cateva lucruri pe care probabil nu le stiai despre avort. Ce se intampla in timpul unui avort? Sub anestezie, de obicei locala, vaginul este deschis cu ajutorului unui specul, apoi se dilata colul uterin. Se introduce in uter un tub si, cu ajutorul unui aparat special, se absoarbe continutul uterului. Uneori, se folosete si o chiureta pentru a verifica daca uterul este gol sau pentru a indeparta tesutul care a ramas in uter, informeaza Unica.ro.

Cum sa-ti faci sampon acasa in functie de tipul de par. Patru retete simple. Majoritatea produselor de igiena contin chimicale care pot afecta parul, unghiile, etc. Unele pot intra in piele si pot ajunge in sange. Sampoanele organice sunt facute din plante si ingrediente natuarale, insa sunt destul de costisitoare. Varianta mai economica e sa-ti prepari acasa samponul: Sampon din otet si bicarbonat de sodiu. Iti poti curata scalpul in cateva minute cu otet de mere si bicarbonat de sodiu. Pentru a acoperi mirosul puternic de otet poti adauga anumite uleiuri esentiale. Fiecare dintre retetele de sampon de mai jos se pot adapta nevoilor tale: uleiul de arbore de ceai este foarte eficient impotriva matretii, uleiul de rozmarin opreste caderea parului iar uleiul de lavanda relaxeaza scalpul, scrie DoctorulZilei.ro.

Semne care iti spun ca ai probleme de sanatate. Unul dintre cele mai bune moduri de a ramane sanatoasa este de a analiza in mod constant orice simptom pe care organismul ti-l da. Sunt cateva semne care iti spun ca ai probleme de sanatate si pe care nu trebuie sa le ignori. Dureri bruste de cap. Orice durere de cap severa care se declanseaza brusc necesita masuri imediate. Acest tip de disconfort ar putea fi rezultatul unor probleme medicale, cum este spargerea unui vas de sange. Durerile de cap mai grave ating punctul culminant in ceea ce priveste durerea in doar cateva minute si poate dura 5 minute sau chiar mai mult. Pierderea inexplicabila in greutate. Cele care nu tin diete si care au slabit fara niciun efort trebuie sa inteleaga ca pierderea in greutate ar putea fi un semn ca ai anumite probleme de sanatate. De regula, acest simptom indica probleme digestive, dar pierderea brusca in greutate poate arata ca suferi de o problema mult mai grava, cum este o tumoare sau cedarea unui organ, anunta Adevarul.