Usturoiul amestecat cu lamaie, remediu miraculos. Atat usturoiul cat si lamaia sunt recunoscute pentru proprietatile lor vindecatoare. Ambele au proprietati antiinflamatorii si contin antioxidanti puternici care ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a intregului organism. Sunt foarte eficiente si in scaderea colesterolului si a hipertensiunii, de asemenea, prin curatarea vaselor de sange. Usturoiul decojit si taiat impreuna cu lamaile taiate se pun in apa fiarta. Pune apoi in blender ca sa obtii o pasta. Dupa ce s-a racit pune amestecul intr-un recipient de sticla si pastreaza-l la frigider. Incepe cu o doza mica (1-2 linguri) de treo ori pe zi inainte de masa si creste doza pana ajungi la 50 ml. Cura trebuie tinuta 40 de zile pe an, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce afectiuni risti sa suferi daca te inteapa ochii sau ii ai rosii. Numiti si "fereastra sufletului", ochii se numara printre organele care te pot anunta ca nu stai bine cu sanatatea, daca urmaresti semnele pe care ti le da. Iata cum te avertizeaza ca ai probleme de sanatate! Specialistii recomanda un consult oftalmologic de cel putin doua ori pe an. O vizita la oftalmolog implica o serie de teste care evalueaza starea de sanatate interna a ochilor. Acestea pot furniza dovezi suplimentare ale unor boli. Exista cateva indicii exterioare pe care ochii tai le pot da cu privire la cateva boli potential grave. Iata de ce afectiuni poti sa suferi in functie de anumite simptome oculare: Vederea cu puncte luminoase - poate fi semnul ca suferi de migrena oculara. Aceasta este o tulburare vizuala, care poate duce la pierderea vederii; Ochii rosii (pete rosii pe sclera) - te pot anunta ca suferi de hipertensiune arteriala si de tulburari de coagulare, anunta Adevarul.

Avertisment teribil! Ce se intampla daca mananci morcovi in fiecare zi? In urma unui studiu, un grup de medici din Romania a intocmit lista celor mai impamantenite mituri false legate de sanatate, pe care le-au desfiintat cu argumente. Iata care sunt cele mai dezbatute: 1. Machiajul cu SPF nu e precum crema de protectie Un fond de ten cu protectie UV pare a fi solutia ideala pentru a-ti proteja pielea de razele daunatoare ale soarelui. Nu e deloc asa. Mai ales ca femeile se machiaza, de obicei, o singura data, dimineata. Acest machiaj ar trebui reaplicat la intervale de trei ore. Daca nu faci aceste lucruri, toate cremele si produsele de machiaj cu protectie UV pe care le folosesti sunt de 14 ori mai putin eficiente decat cremele speciale SPF. Integral in Libertatea.

Cea mai buna metoda sa renunti la fumat. Desi diferitele studii au incercat sa determine cea mai buna metoda de a abandona fumatul, problema se pune, de fapt, la fel ca in cazul regimurilor de slabire: fiecare trebuie sa gaseasca metoda potrivita pentru el. Un studiu recent sugereaza ca o anumita analiza de sange ar putea indica metoda potrivita pentru fiecare. Studiile au aratat ca pana la 60% dintre persoanele care incearca sa abandoneze tutunul se apuca din nou de fumat dupa cel mult o saptamana. Un studiu publicat in jurnalul Lancet sugereaza ca o analiza a sangelui i-ar putea ajuta pe fumatori sa aleaga metoda prin care ar avea cele mai mari sanse de a se lasa de fumat. Analiza se bazeaza pe masurarea vitezei cu care organismul unei persoane descompune nicotina, scrie DoctorulZilei.ro.

Metoda calendarului - eficienta sau nu? Multe cupluri se bazeaza pe" zilele sigure" pentru a evita o sarcina nedorita. In cazul in care calculele se fac corect, eficienta metodei este ridicata. Exista insa si cateva dezavantaje de care trebuie sa tii cont. Metoda calendarului este o modalitate naturala de contraceptie care presupune determinarea zilelor fertile. In acest interval, contactele intime trebuie evitate, pentru a evita o sarcina nedorita. In cazul ciclului regulat. Adesea, un ciclu menstrual are durata de 28 de zile, iar ovulatia are loc in ziua a 14-a. In acest caz, perioadele fertile, adica momentele in care femeia poate ramane insarcinata, sunt cu 3-4 zile inainte de ovulatie si 1-2 zile dupa ovulatie. Daca ciclul menstrual este de 29 de zile, ovulatia are loc in ziua a 15-a, iar in cazul unui ciclu menstrual de 30 de zile, ovulatia apare in ziua a 16-a, anunta Adevarul.

Oamenii paralizati pot merge din nou cu ajutorul acestui implant. Poate parea fictiune, dar oamenii de stiinta au inventat un implant care, atasat de coloana vertebrala, ii poate ajuta pe oamenii paralizati sa poata merge din nou. Pacienti paralizati pot spera din nou la o viata normala, dupa ce studiile pe sobolani cu grave probleme ale coloanei vertebrale au demonstrat ca acestia au reusit sa mearga din nou. Acestora le-a fost implantata o folie prostetica foarte subtire, cu ajutorul unor electrozi, care transmite impulsuri electrice si diverse substante de-a lungul coloanei vertebrale, informeaza The Telegraph. Inventia este destul de moale incat sa se plieze pe tesutul care inconjoara sira spinarii, astfel incat sa nu creeze vreun discomfort pacientului. Sobolanii testatti in laborator cu acest produs au reusit sa mearga pe cont propriu dupa doar cateva saptamani de antrenamente, informeaza Click.