In viitorul apropiat niciun om sub 80 de ani nu va mai muri de cancer. Rata deceselor din cauza celor mai comune tipuri de cancer a scazut cu o treime din 1995 si continua sa scada. Cercetatori de la University College London (UCL) afirma, intr-un raport medical publicat recent, ca peste 30 de ani s-ar putea sa nu mai existe decese din cauza acestei boli, la persoane cu varsta sub 80 de ani. Desi nu exista nicio solutie magica unica pentru a invinge cancerul, diagnosticarea mai timpurie a bolii va reduce considerabil numarul deceselor, arata raportul, citat de doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Afla ce poate determina aparitia cancerului la san. Oamenii de stiinta nu au determinat care sunt cauzele exacte ale aparitiei cancerului de san, insa stiu care sunt factorii de risc ai acestei boli: Cazuri de cancer de san in familie Daca ai in familie numeroase cazuri de cancer de san, este foarte important sa mergi in mod regulat la control si sa iti faci analizele pentru depistarea eventualelor gene care pot fi transmise din generatie in generatie. Sex Sexul este un factor de risc in cazul cancerului de san: femeile au sanse crescute sa faca aceasta boala, spre deosebire de barbati, scrie Unica.ro.

Munca in exces poate duce la consumul exagerat de alcool. Analiza unei serii de studii realizate pe un total de peste 400.000 de persoane arata ca oamenii care lucreaza peste 48 de ore pe saptamana, dincolo de limita impusa de o directiva europeana in domeniul muncii, prezinta o probabilitate mai mare de a adopta un comportament de consum considerat riscant pentru starea lor de sanatate, afirma autorii acestei cercetari, publicate in The British Medical Journal (BMJ). Un consum de alcool considerat riscant corespunde unui numar de peste 14 bauturi alcoolice pe saptamana pentru femei si de peste 21 pentru barbati. Referinta pentru o bautura alcoolica este in general "unitatea" de alcool, adica 10 grame de alcool pur, corespunzand unui pahar standard, potrivit Medlive.ro.

Cinci alimente care curata ficatul de toxine. Stresul si expunerea constanta la diferite toxine afecteaza afecteaza functia ficatului si intregul organism are de suferit. Iata ce alimente sa incluzi in dieta ca sa-ti mentii ficatul in perfecta stare de functionare Usturoiul contine un numar mare de compusi sulfurici care activeaza enzimele ficatului responsabile cu eliminarea toxinelor. In plus,contine alicina si seleniu, doua elemente care protejeaza ficatul. Grapefruitul este unul dintre cele mai bogate fructe in vitamina C si antioxidanti, care curata ficatul natural, potrivit doctorulzilei.ro.

Cat trebuie sa mergi zilnic pentru a-ti prelungi viata cu cativa ani. Lipsa de exercitiu fizic reprezinta o cauza majora pentru obezitate si chiar de deces. Sedentarismul fiind este principala cauza pentru problemele cardiovasculare grave - atacul de cord sau atacul cerebral - dar si a cancerului. In aceste conditii, o plimbare de aproximativ 20 de minute, intr-un ritm sustinut, sau o plimbare cu bicicleta de aceeasi durata, ar putea incadra un individ de la o persoana sedentara la o persoana moderat inactiva. Dar chiar si asa, cu minimum de miscare pe zi, riscul de moarte prematura ar putea fi redus cu 16 - 30%, se arata in cel mai recent studiu al Universitatii Cambridge, citat de Libertatea.ro.

Supa de usturoi, un medicament puternic pentru inima. Unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale este usturoiul. Acesta previne bolile de inima, reduce nivelul de colesterol si scade tensiunea arteriala, scrie doctorulzilei.ro. Beneficiile supei de usturoi. Reduce nivelul colesterolului rau si al trigliceridelor Scade tensiunea arteriala Previne rigidizarea arterelor (ateroscleroza). Pe masura ce imbatranesti, arterele asi pierd din flexibilitate, iar sangele circula mai greu. Usturoiul curata arterele si le mentine flexibile.