Sucul de cartofi, cel mai bun medicament natural pentru bolile de stomac. Sucul de cartof crud trateaza aciditatea gastrica, ulcerele, calmand si cicatrizand mucoasele digestive. Este si un bun antispastic, diuretic si emolient. Pentru chinuitoarele dureri de cap, insotite de multe ori si de insomnii, sucul de cartof este un remediu excelent. Daca, timp de o saptamana, veti bea in fiecare dimineata, pe stomacul gol, 50 ml de suc de cartof crud in combinatie cu 100 ml de apa calda, veti rezolva multe dintre problemele dumneavoastra de sanatate. Ca toate sucurile proaspete, si cel de cartof se altereaza destul de repede, motiv pentru care trebuie extras si consumat imediat. Cele mai spectaculoase rezultate ale acestui tratament au loc la bolnavii diagnosticati cu artrita. Sucul, la prepararea caruia se folosesc doar cartofi din soiurile rozalii, contine hidrati de carbon, lipide, saruri minerale si vitaminele B1, B6, C si K. Astfel, produsul devine eficient si in demineralizari si dezechilibrari de nutritie sau in diabet, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Balonarea, un simptom banal care poate ascunde boli grave. Cu toate ca senzatia de balonare nu este una tocmai placuta, multi dintre noi trecem adesea cu vederea peste acest simptom, considerandu-l banal si lipsit de importanta. Ceea ce foarte putini stiu insa, este ca balonarea poate ascunde afectiuni grave, mult mai grave decat o simpla indigestie. Iata cateva dintre acestea: Boli de ficat. In bolile de ficat, balonarea apare ca urmare a functionarii defectuase a colecistului. Daca pe langa balonare simti si o durere sau o presiune in partea dreapta a abdomenului, e cazul sa te prezinti la medic. Pancreatita. Pancreatita inseamna de fapt inflamarea pancreasului, iar adesea unul dintre primele simptome este reprezentat de balonare. Cu toate ca este o afectiune care poate fi vindecata, netratata la timp pancreatita progreseaza rapid si se cronicizeaza, in acest caz inflamatia distrugand treptat toate functiile pancreasului. Complicatiile pancreatitei pot duce la deces, anunta Unica.ro.

Telina si lamaia, un duo care "topeste" grasimile. Poti scapa de kilogramele in plus daca bei in mod constant o bautura preparata din telina si suc de lamaie. Afla cum trebuie sa le consumi pentru efecte maxime. Telina si lamaia sunt un duo perfect cand vine vorba de stimularea digestiei si arderea depozitelor de grasimi. In plus, bautura preparata din aceste doua ingrediente naturale mentine buna functionare a stomacului, dupa consumul de alimente care irita tractul digestiv. Pentru prepararea bauturii, ai nevoie de 400 de grame de radacina de telina si 1 kilograme de lamai, informeaza Adevarul.

Vitamina care "programeaza" sistemul imunitar sa distruga cancerul colorectal. Cercetatorii de la Dana-Farber Cancer Institute au demonstrat intr-un nou studiu ca vitamina D ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului colorectal prin intarirea imunitatii. Studiul publicat in "Gut" este o dovada in plus ca vitamina D are un rol in prevenirea cancerului colorectal. Cancerul colorectal este a treia cea mai comuna forma de cancer si a patra cauza de mortalitate prin cancer, in lume. Studiile anterioare au aratat, de asemenea, ca vitamina D ar putea avea un rol de preventie impotriva cancerului colorectal. Aceasta vitamina este produsa in mod natural de organism in urma expunerii la soare dar se gaseste si in anumite alimente. Rolul vitaminei D in organism este sa ajute sistemul imunitar si sa contribuie la absorbtia calciului. Anumite studii au scos la iveala ca aceasta vitamina reduce riscul aparitiei sclerozei multiple, a simptomelor astmului si a atacului de cord, scrie DoctorulZilei.ro.

Ce inseamna daca ti se umfla ganglionii. Ganglionii limfatici au un rol extrem de important in lupta organismului impotriva virusilor, bacteriilor si altor boli. Atunci cand sanatatea ta este in pericol, acestia reactioneaza. Afla de ce ti se umfla ganglionii. Ganglionii se umfla, de obicei, cand corpul tau a fost expus la virusi sau bacterii, iar in cazuri rare, cand este vorba de cancer. De obicei, se umfla ganglionii din zona gatului, sub barbie, subrat si in zona inghinala. Sistemul limfatic este ca o retea de organe, vase de sange si numerosi ganglioni care se gasesc pe corp. Cei mai multi ganglioni sunt localizati in zona capului si gatului. Cand se umfla, inseamna ca ceva nu este in regula in organismul tau, anunta Unica.ro.