O leguma de sezon trateaza hipertensiunea la fel de eficient ca medicamentele. Un pahar de suc de sfecla rosie pe zi este suficient pentru a scadea tensiunea arteriala, in cazul pacientilor care sufera de hipertensiune, potrivit unui nou studiu. Sfecla contine un nivel crescut de nitrati anorganici. Alte vegetale care contin acesti compusi sunt salata verde si varza. Studiul a fost facut la Queen Mary University din Londra (QMUL) si a fost fondat de British Heart Foundation. "Aceasta cercetare intareste rezultatele studiilor anteriorare, potrivit carora un pahar de suc de sfecla rosie pe zi scade tensiunea arteriala", a adaugat dr. Shannon Amoils, coordonatorul studiului. Sfecla rosie contine un nivel crescut de nitrati anorganici, compusi care se transforma in oxid nitric si relaxeaza vasele de sange, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Hotnews

De ce te dor sanii? 9 cauze posibile. Disconfortul resimtit la nivelul sanilor nu este un fenomen tocmai rar. Studiile arata ca aproape 70% din femei se confrunta ocazional cu dureri la nivelul sanilor, fara a si exact care ar putea fi motivele acestei sensibilitati. Incercam sa raspundem la frecventa intrebare: "De ce ma dor sanii?". Durerea de sani sau mastalagia cum este numita aceasta in termeni medicali este un lucru frecvent intalnit in randul femeilor de varste diferite. Potrivit specialistilor in obstetrica-ginecologie, de multe ori suferinta este asociata fluctuatiilor hormonale, ceea ce nu exlude insa si alte cauze, printre care si cancerul de san. In consecinta, multe femei se ingrijoreaza atunci cand au parte de dureri in aceasta zona sensibila, temandu-se sa nu fie vorba de un simptom al temutei boli, anunta Adevarul.

Cum iti dai seama daca ai o boala cu transmitere sexuala. Pe langa faptul ca sunt foarte neplacute, bolile cu transmitere sexuala pot duce la complicatii daca nu sunt tratate la timp. Iata cum iti poti da seama daca ai o astfel de infectie. O boala cu transmitere sexuala nu este o rusine, asa ca nu trebuie sa eviti consultul medical. Orice persoana activa sexual poate lua o astfel de infectie. Nu conteaza daca ai un singur partener sau mai multi, daca esti casatorita sau nu, daca ai relatii heterosexuale sau lesbiene - atata timp cat faci sex anal, oral sau vaginal poti sa iei o BTS. Nu uita! Prezervativul ofera protectie impotriva BTS, dar nu in proportie de 100%, informeaza Unica.ro.

Alcoolul nu dauneaza grav sanatatii? Descoperire neasteptata a cercetatorilor americani. Descoperire surpinzatoare a cercetatorilor americani! Consumul moderat de alcool contribuie la recucerea cu pana la 20% a riscului de a dezvolta insuficienta cardiaca arata un studiu efectuat in Statele Unite. Cercetatorii au descoperit ca barbatii de varsta mijlocie care beau un pahar de alcool pe zi prezinta cu risc cu 20% mai mic de a a dezvolta insuficienta cardiaca, in comparatie cu cei care nu beau deloc. In cazul femeilor, riscul este cu 16% mai scazut, potrivit unui studiu citat de Daily Mail. Insuficienta cardiaca este o afectiune care apare atunci cand inima nu mai pompeaza suficient sange organismului si provoaca probleme precum oboseala, dificultati respiratorii sau cresterea pulsului si poate conduce la complicatii severe, scrie Libertatea.

"Medicamentul-minune" pe care il iei in fiecare dimineata. Previne cea mai agresiva forma de cancer de piele. Daca iti incepi ziua cu o ceasca de cafea, nu doar ca vei avea mai multa energie, dar iti vei scadea si riscul de cancer. Oamenii de stiinta americani au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au urmarit 450.000 de femei si barbati timp de 10 ani. Voluntarii aveau aproximativ 63 de ani si la inceputul studiului niciunul nu avea melanom malign. Pana la terminarea cercetarii 3000 au fost diagnosticati cu cancer de piele. Bautorii de cafea, adica 90% dintre participanti, erau mai putin predispusi sa se imbolnaveasca de cancer. Cu cat mai multa cafea consumau, cu atat riscul era mai scazut, potrivit National Cancer Institute, din SUA, anunta DoctorulZilei.ro.

Scapa de durerile de cap fara medicamente. Jumatate dintre romani sufera de dureri de cap si de migrene cel putin o data pe luna, spun statisticile. 50% dintre acestia au astfel de dureri in fiecare saptamana. Atunci cand nu ascund boli grave, aceste dureri pot fi tratate fara medicamente, cu ajutorul plantelor si a unor suplimente naturale. Datorita proprietatilor antiinflamatorii, ghimbirul este unul dintre cei mai puternici aliati naturali impotriva durerilor de cap. Este eficient impotriva cefaleelor, dar si a migrenelor. O solutie rapida, care da rezultate in 30 de minute, este infuzia din radacina de ghimbir. Pui o lingurita de radacina de ghimbir ras intr-o cana, peste care torni apa clocotita, apoi lasi la infuzat aproximativ un sfert de ora, informeaza Adevarul.