Sase alimente pe care le mananci gresit. Chiar daca mananci alimente sanatoase, greselile de gatire pot duce la pierderea beneficiilor pe care le aduc. Cartofii. Crezi ca te bucuri de toate benficiile cartofilor, atunci cand iti faci piure sau cartofi copti din cartofi albi? Mai gandeste-te! Un studiu a demonstrat cele mai importante beneficii, cum ar fi scaderea tensiunii arteriale si reducerea riscului de cancer le au cartofii rosii. Potrivit unui studiu din 2014, cartofii rosii i-au depasit pe cei albi in ceea ce priveste cantitatea de polifenoli si scaderea nivelului de zahar din sange. Morcovii. Ai obiceiul sa toci morcovii inainte sa-i pui in supa? Un studiu a deonstrat ca taierea mocrovilor duce la pierderea unei cantitati mai mari de nutrienti. Cel mai bine e sa speli si sa cureti cartofii si sa-i adaugi in supa intregi, informeaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Harta obezitatii in lume: care sunt tarile cu cei mai multi grasi si cum se prezinta Romania. Insulele din Oceanul Pacific, localizate la est din Australia, alaturi de Kuweit, alcatuiesc topul zonelor in care se inregistreaza cel mai mare procentaj al obezitatii in randul populatiei. In Europa, tarile cele mai afectate de aceasta problema sunt Marea Britanie, Spania si Germania. Americanii sunt catalogati adesea ca fiind o natiune de obezi. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. Ratele in crestere ale obezitatii in radul populatiilor din insulele localizate in Sudul Oceanului Pacific au scos SUA din topul tarilor cu cele mai mari procente ale obezitatii de pe glob. Specialistii afirma ca introducerea alimentatiei specifice Occidentului au condus la aceasta raspandirea a obezitatii in aceste zone. Samoa Americana sau Samoa de Est ocupa primul loc in clasamentul obezitatii mondiale, avand trei sferturi din populatie obeza. Nauru si Insulele Cook se pleaseza pe locul doi si trei, cu un procent al obezitatii de 71% si 63%. Aceste insule au fost colonizate de australieni, americani, neozeelandezi, englezi si francezi dup cel de-al Doilea Razboi Mondial, iar schimbarile sociale care au decurs au condus la inmultirea cazurilor de obezitate, noteaza Adevarul.ro.

8 simptome timpurii ale cancerului pe care nu le poti ignora. Cancerul este a doua cea mai comuna cauza a deceselor, dar boala poate fi tratata, daca este diagnosticata la timp. Din pacate, simptomele timpurii ale cancerului nu sunt intotdeauna clare si deseori sunt confundate cu cele provocate de afectiuni minore. Iata mai jos o lista cu cele mai comune 8 semne ale cancerului: Pierdere in greutate inexplicabila. Daca slabesti fara sa fi facut o schimbare in alimentatie, ar fi bine sa afli cauza deoarece ar putea si un semn timpuriu al unui tip de cancer digestiv. Oboseala. Slabiciunea si oboseala sunt simptome pentru multe tipuri de cancer. Daca te simti mereu obosita, desi dormi suficient si nu esti stresata, mergi la medic. Balonare. Daca esti constant balonata, fara explicatii, mergi la doctor, mai ales daca te simti plina, desi nu ai mancat mai nimic. Balonarea fara o cauza concreta este un semnal comun al cancerului ovarian, cel mai periculos tip de cancer, pentru ca nu are simptome decat in stadii avansate. Infectii sau febra frecventa. Leucemia este descoperita uneori dupa ce pacientii se plang de mai multe ori de febra si de simptome ca de gripa, pe o perioada mare. Integral in Click.ro.

Cinci boli pe care le provoaca lipsa vitaminei D. Lipsa vitaminei D, numita si "vitamina soarelui" este destul de frecventa, in special iarna. Riscurile la care suntem expusi din cauza lipsei acestei substante nutritive din corp sunt ingrijoratoare. "Deficitul de vitamina D, in special la o varsta inaintata, poate conduce la osteoporoza si osteomalacie (decalcifierea oaselor)", puncteaza dr. Lona Sandon, de la Universitatea din Sud-Vestul Texasului, Dallas. De asemenea, poate creste riscul dezvoltarii cancerului si chiar a tuberculozei, noteaza expertii de la Harvard. Iata ce boli pot aparea din cauza deficitului de vitamina D: Osteoporoza Una dintre cele mai importante functii ale vitaminei D este sa mentina impreuna cu calciul densitatea osoasa. Astmul Un alt rol importnat al acestei vitamine e sa scada inflamatia din plamani si sa creasca productia unei proeteine antiinflamatoare, scrie doctorulzilei.ro.

De ce avem furnicaturi? Cand e cazul sa ne ingrijoram. Multe reactii si raspunsuri ale organismului uman au la baza inca multe necunoscute in anumite procese. In cazul furnicaturilor, insa, explicatiile sunt cate se poate de simple. Senzatia neplacuta de mici intepaturi la nivelul mainilor sau picioarelor, pe care o descriem adesea drept furnicatura, apare ca urmare a blocarii circulatiei sanguine. Oxigenul este transportat prin tot corpul cu ajutorul celulelor rosii din sange. In esenta, sangele circula in doua largi si continue circuite printr-o retea de vase. Circuitul "drept" duce sangele din partea dreapta a inimii prin plamani si inapoi la inima. Circuitul "stang" duce sangele de la inima spre restul corpului si inapoi la inima. Apoi, exista mai multe tipuri de vase de sange: artere, capilare si vene. Arterele transporta sangele dinspre inima, bogat in oxigen. Ele se ramifica in artere mai mici, numite arteriole, care sunt conectate la capilare, in numar de peste un miliard, noteaza Adevarul.ro.