Cum sa controlam atacurile de panica. Atacurile de panica, cu o durata, in general, de 20 de minute (de la debut si pana la scaderea in intensitate a simptomelor), este caracterizat, in primul rand, de sentimentul coplesitor de frica si anxietate, alaturi de diferite reactii fizice. Simptomele apar brusc, intensitatea maxima dureaza in jur de zece minute, si pot continua pana la 30 de minute sau chiar o ora. Daca simptomele sunt continue si nu dispar intr-o ora, exista posibilitatea sa nu fie un atac de panica si atunci trebuie sa mergi imediat la medicul specialist. In cursul atacului de panica, disconfortul este insotit de cel putin patru dintre urmatoarele simptome, care apar abrupt si ating intensitatea maxima in mai putin de zece minute: batai puternice, neregulate, rapide ale inimii, senzatia ca nu poti respira, sufocare, durere sau disconfort toracic, scrie Psychologies Magazine.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Semne ca ai hernie de disc. Hernia de disc poate irita nervii aflati in apropiere, dand dureri, amorteli si slabiciune a mainilor si picioarelor. In alte cazuri, insa, boala nu da niciun simptom. Cel mai adesea, hernia de disc apare in regiunea lombara, dar poate afecta si regiunea cervicala. Daca hernia de disc apare in regiunea lombara, vei simti dureri intense in fese, coapse, gambe si chiar talpa. In cazul in care hernia de disc este situata in partea cervicala, vei simti o durere puternica in umeri, ce poate radia in maini sau picioare atunci cand tusesti, stranuti sau iti muti coloana in anumite pozitii, scrie Unica.ro.

Nivelul de colesterol trebuie monitorizat cu atentie inca din jurul varstei de 30 de ani. Persoanele care prezinta niveluri de colesterol moderat crescute in intervalul de varsta 30-40 de ani prezinta un risc mai mare de a suferi mai tarziu de maladii cardiace, se afirma intr-un studiu realizat recent de cercetatorii americani. Insa multi dintre acesti pacienti nu indeplinesc criteriile necesare pentru a primi tratament medical, potrivit ghidului intocmit de American Heart Association si de American College of Cardiology (AHA/ ACC). ""Am descoperit ca oamenii cu o expunere prelungita la niveluri ridicate de colesterol prezinta un risc cardiovascular mult mai mare decat oamenii lipsiti de aceasta expunere, a declarat Michael Pencina, cercetator la Universitatea Duke din Durham, un oras din statul american North Carolina, coordonatorul studiului, potrivit Medlive.ro.

Cum iti dai seama ca ai meningita. Meningita apare, de obicei, la copii, adolescenti si adulti tineri, dar si oamenii in varsta si cei care au probleme de sanatate sunt supusi riscului de a face boala. Exista doua tipuri de meningita, potrivit webmd.com: meningita virala, care nu provoaca probleme grave, si cea bacteriana, care poate duce si la deces. Meningita virala este cauzata de virusi, iar cea bacteriana, de bacterii, insa in cazuri rare, poate fi provocata si de alte organisme sau medicamente. Acesti germeni pot trece usor de la o persoana la alta, prin tuse, stranut ori contact apropiat, asa ca boala este contagioasa. Cele mai comune simptome in randul adolescentilor si adultilor tineri sunt: o intepatura si o durere a gatului,scrie Libertatea.

Exercitii care te ajuta sa scapi de grasimea de pe burta. Nu doar o alimentatie echilibrata te ajuta sa ai un abdomen perfect, ai nevoie si de miscare. Vezi ce exercitii trebuie sa faci, pentru a scapa de grasimea de pe burta. Daca vrei sa scapi de grasimea de pe burta, nu ai nevoie sa faci o multime de exercitii complexe. Noi iti propunem doua care iti pun in miscare toti muschii corpului. Se numesc Kettlebell Swing si fandari. Fiecare exercitiu trebuie repetat de cate 15 ori, iar dupa ce ai terminat aceasta repriza, trebuie sa continui, fara pauza, cu o noua runda de exercitii pe care sa le repeti de 14 ori. Chiar daca poate suna usor, aceste exercitii sunt destul de obositoare, asa ca este indicat sa faci mai putine la inceput, scrie sportnews.ro.

Competitia dintre frati. Rivalitatea intre frati este un scenariu des intalnit in cadrul familiilor. ""Nu vreau sa impart jucaria. E a mea!, O vreau eu!. Va suna cunoscut? Tiparul competitiei intre frati se comporta ca un bulgare de zapada - el se rostogoleste pana ce este reprodus mai tarziu si la nivel organizational. Cum gestionam cele doua situatii? In cazul copiilor, e mai degraba indicat sa incurajam competitia in ceea ce priveste evolutia fiecaruia dintre frati, in raport cu sine insusi. Apoi, e nevoie sa dezvoltam un spirit al parteneriatului. Insa, e important sa constientizam ca, atunci cand ne referim la copii, ei trebuie ajutati sa invete si sa inteleaga ce inseamna sa imparta. Nu este realist sa ne asteptam ca aceste lucruri sa se intample de la sine - initiativa ar trebui sa vina de la noi, ca adulti, scrie Psychologies Magazine.

3 tratamente naturale pentru gene lungi si dese. Tratament cu ceai verde si ulei de ricin. Amesteca, intr-un mic recipient, o lingurita de ulei de ricin cu doua-trei lingurite de ceai verde. Tine amestecul la frigider si aplica din tratament, in fiecare seara, cu ajutorul periei de mascara. Tratamentul trebuie lasat peste noapte. Antioxidantii din ceaiul verde si vitaminele din uleiul de ricin accelereaza regenerarea genelor si sunt una dintre cele mai la indemana solutii naturale pentru gene lungi si dese. Tratament cu vitamina E. De data aceasta, tratamentul nu se aplica pe gene, ci pe pleoape. Maseaza-ti delicat pleoapele cu putina vitamina E, in fiecare seara inainte de culcare. Acest lucru va duce la o mai buna vascularizare a zonei, scrie Unica.ro.