Tratament miraculos. Ce pot face mierea si ghimbirul impreuna. Combinatia dintre miere si ghimbir este tonic deosebit de popular in culturile asiatice, indiene si arabe, cu numeroase beneficii pentru organism. Iata de ce este bine sa urmezi o cura cu ghimbir si miere si ce efecte are asupra organismului. Pune ghimbirul ras intr-o ceasca si toarna apa fierbinte peste. Lasa-l la infuzat timp de 5-10 minute si apoi strecoara ceaiul si dupa ce s-a mai racit adauga mierea. Poti bea pans la 2-3 cani de ceai, pe zi. Amestecul de miere si ghimbir este folosit pe post de remediu pentru problemele digestive. Actioneaza asemanator unui antibiotic pe baza de plante naturale, avand proprietati antibacteriene, antivirale si anti-parazitare, iar uleiurile sale volatile si compusii fenolici, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Semne ca vei face paradontoza. Paradontoza este o boala serioasa a gingiilor, care, netratata, poate duce la pierderea dintilor. Pe langa o igiena orala corespunzatoare, trebuie sa stii care sunt cauzele si primele semne ca vei face paradontoza. Bacteriile din gura ta se hranesc cu zahar si amidon, pe care si-l procura din hrana. Cum dintii sunt suprafete cu tot felul de spatii si adancituri, bacteriile se prind de dinti si gingii, la fel ca si resturile mici din hrana pe care o consumi. Bacteriile si bucatile microscopice de hrana formeaza ceea ce dentistii numesc placa bacteriana. Daca nu cureti placa si nu te speli pe dinti doua sau trei zile la rand, placa bacteriana incepe sa se intareasca, se oxideaza si devine tartru, anunta Unica.ro.

Cum sa iti prepari cafeaua perfecta acasa. Primul pas pentru a prepara cafeaua perfecta acasa este sa urmaresti o reteta exacta, care iti va garanta de fiecare data reusita. Indiferent de originea sau aroma cafelei, secretul retetei perfecte este sa tii cont de patru elemente fundamentale: proportia, macinarea, apa si prospetimea. Desi respectarea proportiei este greseala cel mai des intalnita in prepararea cafelei, vestea buna este ca e si cel mai usor de corectat. Regula de aur a proportiei spune ca trebuie sa adaugam doua lingurite de cafea macinata la o ceasca de apa (mai precis, 10 grame de cafea la 180 ml de apa), iar atunci cand pregatim cafea cu gheata, dublam cantitatea de cafea, informeaza Libertatea.

Ce se intampla daca bei otet de mere cu apa pe stomacul gol. Datorita continutului de acid acetic, otetul de mere va ajuta sa pierdeti in greutate prin topirea grasimii depusa pe abdomen si pe cea din jurul taliei. Desi nu exista dovezi stiintifice care sa ateste acest lucru, exista multe studii afectuate pe aceasta tema. Ceea ce este sigur este ca otetul de mere este un ajutor de nadejde al dietelor. Pentru a profita cat mai eficient de proprietatile lui, este important sa beti zilnic un pahar de apa in care ati dizolvat doua linguri de otet de mere. Pentru a obtine rezultate mai bune, va recomandam s-o faceti pe stomacul gol, dimineata, inainte de a servi micul dejun, scrie DoctorulZilei.ro.

Ce este Helicobacter Pylori si care e tratamentul. Destul de des intalnita, infectia cu Helicobacter Pylori, poate duce la gastrita si ulcer daca nu este tratata. Afla mai multe despre aceasta bacterie si vezi care e tratamentul. Ce este Helicobacter Pylori Helicobacter Pylori este o bacterie care poate infecta stomacul, iar in timp, duce la gastrita, ulcer si chiar la unele tipuri de cancer la stomac. Helicobacter Pylori se transmite prin saliva, prin materiile fecale infectate, dar si prin apa sau mancare contaminata. In general infectia se dobandeste in copilarie, dar de multe ori nu se manifesta in niciun fel si nici nu provoaca ulcer sau alte boli. Nu se stie de ce unii dintre noi se imbolnavesc de la Helicobacter Pylori si altii nu, dar se crede ca unele persoane au o rezistenta din nastere la efectele acestei bacterii, anunta Unica.ro.