Ce sa mananci daca ai lipsa de magneziu Magneziul este un mineral esential pentru organism si lipsa lui iti afecteaza inima, digestia si alte 300 de procese din corp la care participa zilnic. Vezi ce sa mananci daca ai lipsa de magneziu. In ciuda miturilor si glumelor cu Popeye, spanacul nu este doar o sursa de fier, ci si de magneziu. De fapt, majoritatea plantelor comestibile care au frunze de un verde inchis contin destul magneziu cat sa faca diferenta. O portie de spanac gatit poate sa aduca un aport de peste 40% din doza zilnica recomandata de magneziu. Semintele de dovleac si alte seminte si nuci care se gasesc in magazine (susan, nuci braziliene, migdale, caju, muguri de pin) au un continut destul de mare de magneziu la 100 de grame: 534 mg, ceea ce inseamna 134% din doza zilnica recomandata, integral pe Unica.ro.

Utile - Colaj FotoFoto: Colaj foto

Cum sa speli si dezinfectezi corect WC-ul in 3 minute Vasul de toaleta aduna foarte multi microbi si mizerie, fiind un loc unde bacteriile de putrefactii, fungii si apa calcaroasa se combina dezastruos. Vezi cum sa speli si dezinfectezi corect WC-ul in 3 minute. Pentru ca nu este un loc tocmai curat si inmiresmat, ai nevoie neaparat de manusi pentur a curata vasul de toaleta. Daca nu folosesti deja un detergent special pentru baie, un anticalcar, sau un dezinfectat de toaleta, poti sa utilizezi orice fel de detergent si poti inlocui dezinfectantii cu otet alimentar, care actioneaza si impotriva calcarului depus pe interiorul vasului, scrie Libertatea.

Yoga in pat Ai avut o zi lunga si grea. Te simti incordata, obosita si nu te gandesti decat la un singur lucru: sa dormi. Dar, atentie: daca adormi fara sa elimini tensiunile musculare si stresul, somnul tau nu va fi nici pe departe pe atat de benefic pe cat te astepti. Pentru a te recupera in totalitate, trebuie mai intai sa scapi de povara care apasa asupra corpului si a spiritului. Yoga reechilibreaza circulatia sangelui si a oxigenului in organism si ajuta la relaxarea intregului corp. Psychologies prezinta trei exercitii foarte simple care te vor ajuta sa te destinzi. Ele sunt complementare, dar poti sa practici doar unul sau doua. In pijama, la tine in pat si fara efort!: Podul pe jumatate; Torsiunea simpla; Mudra centrilor energetici.

Ce se intampla daca nu mananci seara Multe persoane renunta sa mai manance seara dupa o anumita ora, pentru a nu se ingrasa. Afla daca acest obicei te ajuta, intr-adevar, sa iti mentii silueta sau este doar un mit. Ora la care mananci ultima masa este mai putin importanta, spun nutritionistii. Dusmanul siluetei tale este numarul de calorii pe care il consumi, iar daca tu mananci mai mult decat arzi, te vei ingrasa, indiferent de cum iti programezi mesele. Majoritatea oamenilor prefera sa manance seara cele mai multe calorii, din cauza stresului care se acumuleaza in timpul zilei. Pentru ca esti obosita si nervoasa, ai tendinta sa consumi mai mult decat ai nevoie si sa iti potolesti poftele nesanatoase. In acest fel, iti cresti nivelul de zahar din sange pentru urmatoarele 24 de ore, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, scrie Unica.

Cum iti poti albi dintii cu ajutorul cojilor de banana Fructele pot ajuta la albirea dintilor datorita acidului pe care il contin. Bananele nu sunt fructe acide, dar se pare ca iti poti albi dinti cu ajutorul cojii, arata rezultatele unui experiment. Uite cum sa procedezi: nstrumentele necesare pentru albirea dintilor? Ai nevoie de periuta de dinti, o coaja de banana si un cronometru cu care sa masori timpul. Pentru ca sunt obiecte pe care le are oricine in casa, poti incepe albirea dintilor. Ce trebuie sa faci cu coaja de banana? Timp de un minut (aici intervine si cronometrul) freaca de toti dintii, atat cat poti, cu interiorul cojii de banana. Incearca sa lasi cat mai multa pasta pe dinti, scrie Libertatea.