Fructele si legumele care contin cele mai multe pesticide. Unul dintre motivele principale pentru care mancam produse organice este acela de a evita substantele chimice utilizate pentru producerea hranei. Pesticidele sunt asociate problemelor de crestere la copii si pot actiona ca agenti cancerigeni sau afecta sistemul endocrin. Pentru a ajuta consumatorii sa faca cea mai sanatoasa alegere, organizatia Environmental Working Group (EWG) a publicat o lista a celor mai contaminate produse, noteaza huffingtonpost.com. Folosind informatiile puse la dispozitie de Departamentul american al agriculturii, referitoare la urmele de pesticide depistate in 48 de fructe si legume, EWG a publicat Ghidul anual al fructelor si legumelor ce contin pesticide. Reziduri de pesticide au fost depistate in cazul a doua treimi din fructele si legumele testate, merele fiind in fruntea clasamentului pentru al cincilea an consecutiv, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Apa care te slabeste. Apa purifica, ne curata organismul si ne mentine hidratati. Apa curata organismul uman de toxine si mentine supletea celulelor, care se usuca si se inmoaie in lipsa ei. Atat merele, cat si scortisoara sunt pline de antioxidanti naturali si ajuta la detoxifierea organismului, dar sunt si buni acceleratori ai metabolismului. Daca te-ai plictisit de apa plata cu lamaie, incearca apa cu mere si scortisoara pentur o cura de detoxifiere si slabit cu efecte uimitoare. Ai nevoie de un mar mare, preferabil unul romanesc, aromat si dulce, ca bot de iepure sau ionatan. De asemenea, scortisoara trebuie sa fie sub forma de baton, deoarece daca folosesti pudra, va da o culoare neplacuta lichidului si se va imprastia prin apa de slabit, anuntaUnica.ro.

Ce se intampla in corpul tau daca mananci fistic! Tot mai multi oameni sunt preocupati sa aiba un stil de viata sanatos si de o alimentatie pe masura. Fisticul ar trebui sa fie vedeta oricarei diete sanatoase, deoarece are foarte multe beneficii pentru organism. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre fistic: Fisticul are doar 2-3 calorii pe fiecare bob, ceea ce inseamna ca are mai putine calorii decat alunele sau nucile. Fisticul contine mai mult potasiu care poate scadea nivelul de cotizol (hormonul stresului) din organism comparativ cu alunele si nucile, informeazaLibertatea.

Sase cauze ale celui mai frecvent tip de cancer care afecteaza barbatii. Cum se manifesta. In Europa, un barbat din zece va face cancer de prostata la un moment dat in viata, acesta fiind cea mai frecventa forma de cancer printre barbati. Aceasta probabilitate este mai scazuta in unele tari nordice si in zona Europei mediteraneene. In Europa, in 2008 se estimeaza ca 382.000 de barbati au fost diagnosticati cu cancer de prostata (de la 18 din 100.000 de barbati in Grecia la 126 in Irlanda). Acesta diferenta depinde de frecventa utilizarii screeningului pentru cancerul de prostata. In anul 2008, incidenta cancerului de prostata in Romania a fost de 30,67/100.000 locuitori, cea mai mare crestere fiind inregistrata la grupa de varsta 45-64 ani. Experti din cadrul forului cel mai prestiogios al medicilor oncologi din Europa, European Society for Medical Oncology (ESMO), explica si pentru pacientii romani care sunt cauzele acestui tip de cancer si la ce semne ar trebui sa fie atent un barbat pentru a avea sanse ca boala sa fie descoperita rapid, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce este oboseala suprarenala. Glandele suprarenale au tot elul de functii importante in organism si majoritatea oamenilor nici nu stiu prea bine unde sunt ele localizate. Vezi cum identifici oboseala suprarenala si care sunt principalele simptome ca ceva nu este in regula cu aceste glande. Termenul medical este folosit pentru a explica oboseala cauzata de o functionare deficitara a glandelor suprarenale. Ele gestioneaza si produc o serie de hormoni, printre care si cei care fac corpul sa reactioneze sau sa se apere in caz de stres. Cu alte cuvinte, oboseala suprarenala nu este efectiv o boala de sine statatoare, ci o afectiune a glandelor suprarenale care reactioneaza la hormonii stresului si la adrenalina, etc, anuntaUnica.ro.