Ce se intampla cand mananci prajeli? Din foarte multe puncte de vedere, prajirea, este cea mai nesanatoasa metoda de gatit, intrucat degradeaza nutrientii din alimente si da nastere unor produsi de reactie nefasti pentru sanatate, la interactiunea aliment-grasime-oxigen. Iata, concret, de ce este bine sa eviti prajirea alimentelor:1. Uleiurile vegetale favorizeaza inflamatiile. Uleiurile vegetale au, in general, un efect proinflamator prin acizii grasi continuti. Cu putine exceptii avem cantitati mult prea mari de omega 6 raportate la continutul de omega 3. 2. Alimentele prajite afecteaza vasele de sange. Uleiurile vegetale sunt, in general, deja oxidate si denaturate din cauza temperaturilor mari, a contactului cu aerul si expunerea la lumina solara. Aceste grasimi afecteaza in principal vasele de sange, noteaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Tu stii ce mananci? Iata legumele si fructe cu cele mai multe pesticide. Legumele si fructele pe care le consumam zilnic contin doze mai mari sau mai mici de pesticide, substante chimice asociate unor boli incurabile. Iata legumele si fructe cu cele mai multe pesticide, conform unui recent studiu dat publicitatii de cercetatorii americani. Ajutandu-se de datele puse la dispozitie de autoritati, organizatia Environmental Working Group (EWG) a publicat o lista a celor mai contaminate produse. Pesticidele folosite in dezvoltarea fructelor si legumelor se afla in stransa legatura cu o serie de probleme de sanatate, de la problemele de dezvoltare ale copiilor, pana la cancer sau dezechilibre hormonale, informeaza Unica.ro.

Atentie la infectiile respiratorii! Numarul deceselor cauzate de gripa, in crestere. Gripa ucide. Iar numarul deceselor a crescut. Numarul victimelor este de peste doua ori mai mare fata de cel din perioada similara a sezonului precedent din 2014. O simpla gripa poate fi fatala. Daca nu este tratata corespunzator. Potrivit datelor oficiale, numarul total de decese cauzate de gripa confirmate in acest sezon pana la 1 martie este 23, dintre care cele mai multe provocate de virusul A(H1), virusul B si A(H3). In sezonul anterior, pana la data de 1 martie 2014, au fost inregistrate 9 decese confirmate cu gripa, toate cu virus gripal A(H1). Medicii sustin ca una din cauzele imbolnavirii este si refuzul tot mai extins al populatiei de a se vaccina, scrie Libertatea.ro.

Ce sunt si cum elimini polipii fibroepiteliali. Un acrocordon, sau polip fibroepitelial este un tip de excrescenta care apare pe piele, de obicei in zone ca axila sau pe gat si care nu sunt canceroase, dar sunt inestetice. Vezi ce sunt si cum elimini polipii fibroepiteliali rapid si fara riscuri pentru sanatate. Ce sunt acrocordoanele. Aceste bucatele de carne, care pot fi de culoarea pielii, sau inchise ca niste alunite, sunt acumulari de colagen si vase de sange mici, care apar din mai multe cauze. Un factor este varsta, acesti polipi ai pielii fiind mai frecventi la persoanele trecute de varsta mijlocie. O alta cauza a aparitiei lor in pliurile pielii este obezitatea. Persoanele supraponderale si obeze au mai multe pliuri in piele care preseaza straturile de colagen pana la formarea acestor polipi, noteaza Unica.ro.

Cauze si remedii impotriva respiratiei urat mirositoare. Halena reprezinta mirosul neplacut perceput de altii, fiindca, de cele mai multe ori, cei care au o astfel de problema nu o sesizeaza. Cauzele problemei pot fi extrem de variate, dar si usor de tratat, de cele mai multe ori. Mirosul neplacut al gurii poate fi consecinta formarii unor compusi cu sulf prin degradarea resturilor alimentare din cavitatea bucala, deshidratarii mucoasei bucale cu formarea de celule moarte (gura uscata), stazei gastrica, afectarii etanseitatii tractului digestiv, tumorilor digestive suprainfectate (stenoze, boala de reflux gastroesofagian, cancerul gastric), infectiilor cu germeni anaerobi (abcesele pulmonare), formarii de corpi cetonici (miros de mere acre) in cetoacidoza diabetica, eliminarii de mercaptani - compusi cu sulf prin respiratie (ex. dimetil sulfitul) in insuficienta hepatica, eliminarii de amoniu (halena amoniacala) in insuficienta renala, scrie doctorulzilei.ro.