Ceaiul de urzica elimina nisipul de la rinichi si scade glicemia. Urzica se intalneste in intreaga tara din campie pana la munte. In scopuri terapeutice se folosesc frunzele. Contine substante de natura proteica, avand un mare numar de aminoacizi, substante de natura glucidica, amine, steroli, cetone printre care metilheptenona si acetofenona, ulei volatil, sitosteroli, acid formic si acetic, polivitamina A, vitaminele C, B12, si K, acid pantotenic, clorofila, protoporfirina, beta caroten, saruri de calciu, magneziu, fier, siliciu, fosfati. Utilizare. Creste diureza; are actiune hemostatica, trofica, emolienta si expectoranta; activeaza circulatia sangelui cu eliberare de histamine; elimina acidul uric; este astringenta si antiseptica; antimicrobiana si antidiareica; vitaminizanta si hipoglicemianta; actiune depurativa si galactogoga. Intern sub forma de ceai, in bronsite, iar in stari de avitaminoza, o cura de urzici aduce o revigorare a intregului organism. Datorita substantelor proteice si vitaminelor este folosit ca aliment, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce sunt si cum elimini polipii fibroepiteliali. Un acrocordon, sau polip fibroepitelial este un tip de excrescenta care apare pe piele, de obicei in zone ca axila sau pe gat si care nu sunt canceroase, dar sunt inestetice. Vezi ce sunt si cum elimini polipii fibroepiteliali rapid si fara riscuri pentru sanatate. Aceste bucatele de carne, care pot fi de culoarea pielii, sau inchise ca niste alunite, sunt acumulari de colagen si vase de sange mici, care apar din mai multe cauze. Un factor este varsta, acesti polipi ai pielii fiind mai frecventi la persoanele trecute de varsta mijlocie. O alta cauza a aparitiei lor in pliurile pielii este obezitatea. Persoanele supraponderale si obeze au mai multe pliuri in piele care preseaza straturile de colagen pana la formarea acestor polipi. In general, acrocordoanele sunt doar bucati mici de piele si nu deranjeaza pe nimeni decat daca frecarea si dimensiunile cresc si devin incomode sau inestetice, anuntaUnica.ro.

Afectiuni care se agraveaza primavara. Odata cu venirea primaverii, numeroase afectiuni de care suferi se pot agrava. Medicii avertizeaza ca bolnavii de ulcer, de gastrite sau de astm si alergii pot suferi crize puternice care pot duce chiar la deces in unele cazuri. Iata care sunt cele mai frecvente boli ce se pot declansa sau care se agraveaza in timpul primaverii. Hepatita acuta infectioasa. E o boala cauzata de virusul hepatitic A, care se transmite pe cale fecal- orala (maini murdare, alimente, obiecte contaminate). Aceasta nu e la fel de grava precum hepatitele provocate de virusurile B si C, dar e o afectiune care trebuie tratata temeinic. Semnele si simptomele includ: manifestari digestive (greata, varsaturi, dureri abdominale, lipsa poftei de mancare), manifestari gripale si icterdupa 2-3 zile, informeazaLibertatea.

"Medicamentul-minune" pe care il puteti prepara usor din doua ingrediente. Mierea si scortisoara sunt folosite de mii de ani ca remedii pentru o multime de boli, dar actiunea lor comuna a fost studiata si edificata abia in ultimul secol. Medicii occidentali spun despre combinatia celor doua ca are proprietati de-a dreptul uimitoare. Imbunatateste circulatia sangvina. Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti-o pe paine sau umpleti clatitele cu ea si mancati, cu regularitate, la micul dejun. Remediul reduce colesterolul din artere si va salveaza de riscul unui atac de cord. Consumul regulat al combinatiei miere-scortisoara reduce dispneea, intareste ritmul cardiac si imbunatateste circulatia sangvina, scrieDoctorulZilei.ro.

Dieta actritei din "Cenusareasa" pentru o talie de viespe. Noua ecranizare a celebrei povesti "Cenusareasa" o aduce in prim plan pe Lily James, care a intrat repede in atentia presei nu numai gratie interpretarii, ci si datorita taliei ei de viespe. Tabloidele au remarcat imediat silueta silfida a actritei Lily James, insa talia ei, incredibil de subtire, a lasat loc comentariilor. Acuzata de faptul ca in fotografiile folosite in promovarea filmului s-a folosit in exces Photoshop-ul, noua Cenusareasa a tinut sa le raspunda carcotasilor. Actrita a tinut o dieta drastica pentru a intra in rochia de bal, realizata din peste 247 de metri de material si peste 10.000 de cristale Swarovski. "Atunci cand purtam rochia si imbracam corsetul, lucram o zi intreaga fara pauza. Mancam ce apucam, dar nu puteam sa mananc prea mult cu corsetul pe mine. Nu era bine pentru digestie si apoi nici nu ma mai simteam confortabil in rochie. Asa ca am trecut pe dieta bazata in mare parte pe mancare lichida, pe supe", a povestit actrita, anuntaUnica.ro.